Fatih Altaylı istifa etti

Fatih Altaylı istifa etti

GÜNDEM Haberleri

Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı istifa etti.

Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih altaylı görevinden istifa etti. Altaylı'nın artık gazetede sadece köşe yazıları yazacağı kaydedildi.

FATİH ALTAYLI İSTİFA ETTİ

Medya dünyası gece geç saatlerde kulislere düşen bu istifa haberiyle sarsıldı. Ciner Yayın Holding'in 1 Mart 2009'da yayın hayatına başlayan günlük gazetesi Habertürk'ün 1 numarası Fatih Altaylı istifa etti. Yaklaşık 5 yıldır gazetenin Genel Yayın Yönetmenliğini yapan Fatih Altaylı, tartışmalı manşetleriyle de hafızalarda yer etmişti.

SADECE KÖŞE YAZACAK
Bugünkü köşesinde okurlarına istifa ettiğini açıklayan Fatih Altaylı, Habertürk gazetesinde artık normal bir köşe yazarı olarak görev yapacak. Altaylı'dan boşalan Genel Yayın Yönetmeni koltuğuna kimin geleceği ise henüz bilinmiyor. Fatih Altaylı görevdeyken, Ece Temelkuran, Bekir Coşkun, Amberin Zaman, Rahşan Gülşan başta olmak üzere çok sayıda gazeteci ve yazar gazeteden ayrılmıştı.

FATİH ALTAYLI KİMDİR?

Fatih Altaylı (d. 1963, Van), Türk gazeteci, sunucu ve köşe yazarı. Habertürk'te yayınlanan Teke Tek adlı programın sunuculuğunu yapmaktadır.

Galatasaray Lisesi mezunudur. Gazeteciliğe, 1982 yılında Cumhuriyet gazetesinde spor muhabirliği yaparak başlayan Fatih Altaylı; 1986 yılında Güneş gazetesine geçti. Güneş gazetesinin 1992 yılında kapanmasıyla işsiz kaldı. 1993 yılında özel bir radyo olan Best FM'i kurdu. 1995 yılında Best FM'i satıp Kanal D'ye geçti ve Teke Tek programına başladı. ayrıca Hürriyet gazetesi yazarı oldu. Ardından Kanal D'den ayrıldıktan sonra Show TV'ye geçti. Show TV ve Show Radyo'da radyo yayınlarını 1 yıl kadar devam ettirdi. Aynı yıl içinde Show TV'nin haber editörü oldu. 1996 yılında Show TV'den ayrıldıktan sonra Kanal D'ye geri dönüp Doğan Yayın Grubu'nda çalışmaya başladı. Hürriyet gazetesinde yazarlık yaparken aynı zamanda Radyo D'nin genel koordinatörlüğünü yaptı. 2000 yılında Cine5 ile ortak yayın yapmıştır. 2002 yazında Kanal D'nin Haber Genel Yayın Yönetmenliği'ne atandı. Galatasaray Spor Kulübü'nde asbaşkanlık ve 2005 yılında Kanal D'den ve Hürriyetten ayrıldıktan sonra atv ve Sabah'a geçti. Sabah'ta genel yayın yönetmenliği yaptı. TİKAD'ın ve Avrupa Gazeteciler Cemiyeti'nin ortaklaşa verdiği "Eğitime Katkı Onur Ödülü" sahibidir. "Haydi Kızlar Okula", "Sürekli aydınlık için bir dakika karanlık" ve "Temiz İnternet" kampanyalarının mimarlarındandır. Evli ve kız çocuğu sahibidir.
Nisan 2007'de TMSF yönetiminin Sabah'a el koymasının ardından, gazetenin Turkuvaz Grubu'na satıldığı gün, grubun sahibi Ahmet Çalık'a istifasını sunmuştur. Bir süre kendi sitesinde yazılarına devam etmiş, 2008 yılında Kanal 1 televizyonu ana haber bültenini de sunmuştur. 2009 yılının ocak ayından beri eski patronu Turgay Ciner'in kurduğu Habertürk gazetesinde genel yayın yönetmenliği yapmaktadır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...