Karabükspor Beşiktaş maçı sonrası Bilic'ten açıklama - Özet

/ Kaynak: İHA
Karabükspor Beşiktaş maçı sonrası Bilic'ten açıklama - Özet

SPOR Haberleri  / İHA

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Kardemir Karabükspor'a 1-0 mağlup oldu.

Bilic: 'Kabullenmesi zor bir mağlubiyet' - Maçın ardından açıklamalarda bulunan Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, son dakika gelen golle 3 puanı aldıklarını ancak maçın hakkının beraberlik olduğunu söyledi.

Kafkas, üstünlüğü zaman zaman ele geçirdiklerini ifade ederek, "Beşiktaş maça orta saha oyuncuları ile başladı. Bu oyuncular çok hareketli olunca maça istekli başlayamadık. Kendi oyun taktiğimizi ve mesafemizi iyi ayarladık. Çok fazla pozisyon vermedik. Biraz çıkışlarda sorun yaşadık. Oğuzhan'ın çıkmasıyla maçın hem dengesini kurduk ve hem de üstünlüğü zaman zaman ele geçirdik. Maçın geneline baktığımızda özellikle ikinci yarı çıkışlarımızda etkili olsaydık pozisyonlar üretebilirdik. Son dakika attığımız golle galip geldik ama bana sorarsanız maçın hakkı beraberlikti. Oyuncularımın performansından dolayı kutluyorum. Kalan 7 maçta da aynı grafiğimizi koruyarak Avrupa kupalarına katılırız" dedi.

Krd. Karabükspor Beşiktaş özet ve golü (BJK-Karabük özeti)

Takım kaptanı İlhan Parlak ise önemli bir maçı kazandıklarını kaydederek, "Bizim için Avrupa kupalarına gitme adına çok önemli bir maçtı. Bugün istediğimiz futbolu ortaya koyamadık ama iyi kapandık. Fazla kontralara çıkamadık ama son dakika golü ile galip geldik. Bizim için bu galibiyet Avrupa kupalarına gitme yolunda önemli bir adım oldu. Kalan 7 haftada bu performansımızı devam ettirip Karabükspor adına bir tarih yazıp Avrupa kupalarına taşımak istiyoruz" diye konuştu.

İyi bir maç olduğunu belirten Erdem Özgenç ise, "Bizim adımıza iyi geçen bir maç oldu. Mücadeleci bir maç oldu. Çok ihtiyacımız olan bir galibiyet aldık. 4 haftadır gol yemiyoruz. Bloklar arasında iyi işler yapamaya başladık. Çok iyi bir galibiyet oldu. Maçın hakkı beraberlik ama bizim adımıza piyango gibi bir maç oldu" açıklamasında bulundu.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Karabükspor'u tebrik ederek, "Kabullenmesi zor bir mağlubiyet aldık. Doğrusu yenilmeyi hak etmemiştik. En iyi performansımızı ortaya koymadık. Devre arasında futbolcularıma şu uyarıları yaptım; bir puan için gelmedik. Oyunu iyi kontrol ediyoruz ama yeteri kadar tehlike oluşturmuyoruz, yeteri kadar canlı olmadığımızı söyledim. Birkaç tane fırsat oluşturduk. Takım savunmasını iyi yapan bir takıma karşı yakaladığımız pozisyonları değerlendirmedik. Rakip fırsatı değerlendirip golü buldu. Bundan gerekli dersleri çıkarıp önümüze bakmamız lazım. Topu iyi kontrol ettik ama son bölüme girdiğimizde oradaki ekstra işleri yapamadık. Karabükspor sağlam duran bir takım, kolay gol yemeyen bir takım. Bizim o bölgelerde Gökhan eksikti. Oğuzhan sağlam değildi. Onlar olmadan daha çok üretmeliydik. Savunmacılarımız Eneramo'yu iyi savundu. İyi bir oyuncu. Bizden ayrılmasının sebebi yabancı sınırıydı. Karabükspor'un bize karşı en etkili silahın onun olacağını biliyorduk. Eneramo kendi takımı adına galibiyeti aldı ve bunu başardı. Biz bunu başaramadık. Maç öncesi bir seçenek yapmamız gerekiyordu. Atiba ile başladık ve planımız kontrolü sağlamak ve topu sağ tarafta tutup oyunun yönünü değiştirmekti. Kerim'i son bölümde kullandık ama gerek ortalar konusunda gerek hücum alanında yeteri kadar işlevsel olarak kullanamadık" dedi.

Jermaine Jones ise maça iyi başladıklarını kaydederek, "Fırsatlar bulduk ancak bunları iyi değerlendirmemiz lazımdı. Fırsatları bulup değerlendiremezseniz üstün bile olsanız futbol bu. Rakip için kapıyı açık bırakıyorsunuz. Son dakikada yediğimiz golden dolayı herkes çok üzgünüz" diye konuştu.

Siyah-beyazlı oyuncu Olcay Şahan da maç sonu değerlendirmesinde, "Çok üzgünüz, bugün mağlubiyeti hak etmedik. İyi oynadığımız bir karşılaşmada mağlup olduk. Pozisyonları değerlendiremedik. Karabük bir pozisyonda maçı kazandı. Bu mağlubiyet bizi daha da güçlendirecek. Gelecek haftalarda yeni bir seri galibiyetlere başlayarak yolumuza devam edeceğiz" şekliden konuştu.
SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...