Önder Aytaç : AK Parti'ye ders verdim...

/ Kaynak: AA
Önder Aytaç : AK Parti'ye ders verdim...

GÜNDEM Haberleri  / AA

Önder Aytaç! Dün gece ses kayıtları sebebiyle gözaltına alındı, 4 saatlik ifadesinin ardından bugün serbest bırakıldı. İşte tüm ayrıntılar...

Dışişleri Bakanlığında yapılan güvenlik toplantısının illegal dinlenmesinden, daha önce yaptığı bir televizyon programında haberi olduğu intibası uyandıran Aytaç'ın Ankara'da gözaltına alındığı öğrenildi.

Eski bir emniyet mensubu olan Önder Aytaç Samanyolu ekranlarında 26.03.2014 tarihinde yayınlanan canlı yayın programında Türkiye'nin Suriye'ye askeri bir operasyon yapmaya hazırlandığını iddia etmişti.

BARANSU DA GÖZALTINDA, EMRE USLU KAÇTI

Ayrıca Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu'nun da gözaltına alındığı bildirildi. Hakkında yakalama kararı bulunan bir diğer gazeteci Emre Uslu ise, şu anda Brüksel'de olduğu için gözaltına alınamadı. Emre Uslu, gözaltılardan yaklaşık bir hafta önce Belçika'nın başkenti Brüksel'e gitmişti. Sosyal medyada akkındaki "operasyondan kaçtığı" iddialarına "Seçimler için geri deöneceğim" şeklinde karşılık vermişti.

##tgvideo##

Önder Aytaç serbest bırakıldı

Dışişleri'nde gerçekleştirilen Suriye konulu güvenlik toplantısının ses kayıtlarının internette yayımlanması nedeniyle başlatılan casusluk soruşturmasında, gözaltına alınan eski emniyet mensubu ve yazar Önder Aytaç serbest bırakıldı.
Emniyet, güvenlik toplantısına yönelik casusluk faaliyetiyle ilgili soruşturma için dün gece yarısı düğmeye bastı. Dışişleri Bakanlığında yapılan güvenlik toplantısının illegal dinlenmesinden, daha önce yaptığı televizyon programında haberi olduğu intibası uyandıran Önder Aytaç, gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alınan Aytaç, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde ifade verdi. Aytaç, ifade işlemlerinin ardından sabah saat 6 sularında serbest bırakıldı.

Aytaç, Samanyolu TV'de 26 Mart 2014 tarihinde yayınlanan "Yakın Gelecek" programında Türkiye'nin Suriye'ye askeri bir operasyon yapmaya hazırlandığını öne sürmüş, "Seçim öncesi Süleyman Şah Türbesi üzerinden algı operasyonu yapılacağı" iddiasında bulunmuştu. Dışişleri Bakanlığı'ndaki güvenlik toplantısının internete sızdırılmasından bir gün önce yapılan bu açıklamalar, Aytaç'ın dinlemeden haberi olduğu intibaını uyandırdı.

Önder Aytaç gözaltında ne anlattı?

Önder Aytaç, gözaltındaki ifadesinde istihbarat eğitimi aldığını, emniyetteki görevlerinin yanı sıra AK Parti Siyaset Akademisi'nde de dersler verdiğini söyledi...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan Suriye toplantısına ilişkin ses kayıtlarının internete düşmesinin ardından 'casusluk' soruşturması kapsamında dün akşam saatlerinde gazeteci Önder Aytaç sızdırılan konuşmanın içeriğini önceden bildiği iddiasıyla gözaltına alındı.

4 SAAT İFADE VERDİ

Sabah erken saatlerde serbest bırakılan Aytaç'ın avukatları Çağatay Sakaoğlu ve Niyazi Çetinkaya yaptıkları açıklamada, "Akşam saatlerinde Önder Aytaç'ın evine polisler gitmiş. Ancak kendisini evde bulamamışlar. Bunun üzerine kendisi Ankara TEM Şube Müdürlüğü'ne gelmiştir. Kendisine yönelik suçlama ise sızan ses kayıtlarının içeriği konusunda önceden bilgi sahibi olup olmadığı hususudur" bilgisini verdiler.

T24'den Arzu Yıldız'ın haberine göre Önder Aytaç, bir saat süren sorguda 4 sayfa ifade verdi. İfadesinde STV'de katıldığı bir televizyon programında Suriye'ye karşı savaş hazırlığı nbsp; yapıldığına dair konuşmalarının sızan kayıtlardaki içerik ile örtüştüğü belirtildi ve durumu açıklaması istendi.

AK PARTİ'NİN AKADEMİSİNDE DE GÜVENİK DERSİ VERDİM

Alınan bilgiye göre Aytaç ifadesinde şunları söyledi:

"Devlet beni magazin, popüler kültür, televizyondaki pembe diziler konusunda yetiştirmedi. nbsp; Annesi babası öğretmen olan ve İngiltere'de masterı bile devletin imkanlarıyla yapmış bir birey olarak polisin bütün birimlerinde, şu anki Emniyet Müdür Yardımcıları dahil il emniyet müdürlerinin hepsi, başkomiserinden emniyet amirine, 3.sınıf emniyet müdüründen 2. sınıf emniyet müdürüne terfi eden bütün müdürler ve amirler 5 yıl boyunca güvenlik birimlerine giren öğrencilerin komisyon başkanıydım. Kısacası ben devlet güvenliği, istihbarat, espiyonaj konularında devlet tarafından yetiştirildim. AK Parti'nin siyaset akademilerinde de 5 dönem Edirne'den Hakkari'ye 50'ye yakın ilde devlet güvenliği ve demokratik açılım konularında AK Parti tabanına dersler verdim. Kendi tabanlarına dağıtmaları için 4 ayrı kitap yazdım. Kısacası uzman olduğum konuda konuştum. Benim kullanmış olduğumu belirttiğiniz tweet o gün atılan tweetler içerisinde belki 350-400 bin insan tarafından da atıldı."

Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ses kaydının yayınlandığı bilgisayarın IP numarasının tespiti için harekete geçtiği, Adalet Bakanlığı aracılığıyla ABD'den bilgi istediği bildirildi.

Önder Aytaç ses kayıtlarını nasıl tahmin etti?

Önder Aytaç, bugün ortaya çıkan skandal ses kayıtlarını birgün önce Samanyolu Haber'de birebir anlatmış.

17 Aralık sürecinden bügüne kadar Türkiye'yi yıkmaya ve yönetilemez bir hale getirmeye çalışan dış güçlerle el ele vermiş olan paralel yapının son hainliği güvenlik toplantısını illegal bir şekilde dinleyerek internete servis etmesi oldu. Günler önceden planlanan bu hain komplo, Önder Aytaç tarafından Cemaat medyasının kanalı Samanyolu Haber'de daha kayıtlar internete düşmeden neredeyse birebire yakın şekilde anlatıldı.

Küresel güçlerin maşası haline gelen paralel yapı, seçimlere şaibe bulaştırmak ve yasadışı dinlemelerle elde ettikleri kayıtlarla Türkiye'nin itibarına gölge düşürmek için her türlü çabayı sarf ediyor görünüyor. Örgüt tüm finans ve medya kuruluşlarıyla AK Parti hükümetine ve milli iradeye haince saldırıyor, menfaatleri için ellerinden geleni yapıyor.

Eski bir emniyet mensubu olan Önder Aytaç'ın ise Samanyolu ekranlarında 26.03.2014 tarihinde yayınlanan Yakın Gelecek programında kayıtları neredeyse önden izlemişçesine yaptığı konuşma şaşkınlık oluşturacak türden.

Önder Aytaç Samanyolu Haber'e konuk olduğu programda internete düşen ve kamuoyunda Suriye kayıtları olarak adlandırılan kayıtlara aşırı benzer bir kurgu anlatıyor

İLLEGAL KAYITLARI ÖNCEDEN NASIL BİLDİ?


Günlerdir Türkiye'nin Suriye'ye karşı savaş açacağı yönünde haberler yayınlayan Cemaat'e yakın medya organları, kamuoyunda böyle bir algı oluşturmaya çalışıyor görünüyor.

Paralel yapı ise illegal bir şekilde dinlediği güvenlik toplantısını internette yayınlayınca akıllara Önder Aytaç'ın kayıtlar yayınlanmadan iki gün önce nasıl olup da televizyonda adeta kayıtları önceden dinlemiş gibi konuştuğu sorusu takılıyor. (SABAH)

ÖNDER AYTAÇ KİMDİR?

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra devlet bursu ile Birleşik Krallık'da Hull Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde doktora eğitimini tamamladı. Polis Akademisi'nde öğretim üyeliğinin yanı sıra dekan yardımcılığı görevlerini yaptı. Gazi Üniversitesi'nde 4 senedir öğretim üyeliği görevi yapmakta ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda da bakan danışmanlığı görevini gerçekleştirmektedir. Yayımlanmış 6 kitabı ve 100 kadar makalesi vardır. Daha önceden The New Anatolian gazetesinde köşe yazarlığı yaptıktan sonra şuan Taraf gazetesinde Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nda Emniyet amiri olan Emre Uslu ile birlikte Apoletika adlı köşede köşe yazarlığı görevini yapmaktadır. Zirve Üniversitesi'nde Misafir Öğretim üyesi olarak Siyasal İletişim dersi vermektedir.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...