Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dışarıdan kayıt ihtimali zayıf! Köstebek içeride mi?

Dışarıdan kayıt ihtimali zayıf! Köstebek içeride mi?

GÜNDEM Haberleri

Rutin 'böcek' araması yapılan odadaki görüşme sırasında jammer aktifti. Tek ihtimal, kaydın içeride alındığı…

MİT, casusların peşinde... Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun makam odası, böcekle dinleme ihtimaline karşı sürekli aranıyordu. Ayrıca portatif 'jammer'la uzaktan kayıt alınması önleniyordu. Sinyal çıkışı engellendiği için kaydın bina dışından yapılma ihtimali neredeyse imkansız. Kaydın nasıl yapıldığı çözüldüğünde, failini de ele verecek.

Suriye senaryolarının konuşulduğu 'tape' ihanetiyle gün yüzüne çıkan casuslukta, gizli toplantının bina içinden kaydedilme ihtimali ön planda. Toplantı günü makam odasının olduğu kata giren ve çıkanlar araştırılıyor. 'Böcek'in kaydın yapıldığı gün konulduğu, zirve sonrası ise alındığı iddialar arasında. MİT "Kaset ilk olarak Kılıçdaroğlu'na servis edildi" iddiasını da inceliyor.

nbsp;Ankara alarmda! Hain kayıt içeriden mi sızdırıldı?

Dinlemenin yapıldığı odadan böcek çıkmadı. Araçla dinleme de yoğun güvenlikten dolayı mümkün değil. Şüpheler 'böcek'in toplantı öncesinde yerleştirilip toplantı sonrasında alındığı yönünde

Dışişleri Bakanlığı'ndaki dinleme ihanetini gerçekleştirenlerin tespit edilmesi için Ankara'da adeta seferberlik ilan edildi. Bakan Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay 2'inci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun katıldığı Suriye toplantısının ses kaydı Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar Malatya'da muhtemel müdahale senaryolarını görüşürken sızdırıldı. Zamanlaması manidar olan servisin internete düşmesi sonrasında herkes ve her şey mercek altına alındı. En önemli soru toplantının yapıldığı Dişişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun makam odasında portatif jammer cihazı varken dinlemenin nasıl yapıldığı. Kaynaklar, jammer cihazı çalışırken dışarıdan ortam dinlemesinin çok zor olduğuna dikkat çekti. Sinyal bozucu jammer cihazına rağmen tek dinleme şansının uydudan olabileceğine işaret edilirken bu yeteneğin de sadece ABD ve Rusya gibi büyük ülkelere ait olduğunun altını çizildi. Dinleme için 3 ihtimalin bulunduğu ifade edildi. İhtimaller şöyle sıralandı:

Birinci ihtimal, toplantının yapıldığı Bakan Davutoğlu'nun makam odasında böcek denilen dinleme cihazının yerleştirildiği yolunda. Bu ihtimali araştırmak için önceki gün MİT Dışişleri Bakanlığı'nda araştırma yaptı. Bu araştırmada Dışişleri'nde böceğin çıkmadığı öğrenildi.

İkinci ihtimal dışarıdan ortam dinlemesinin yapıldığı şeklinde. Ortam dinlemesinin ise gelişmiş dinleme cihazlarının bulunduğu bir minibüs türünde bir araç vasıtası ile yapılabileceği biliniyor. Bu minibüsün güvenlik duvarını aşıp Dışişleri Bakanlığı'nın otoparkına giremeyeceği belirtiliyor. Dışişleri'nin önündeki park alanına park edilmesi halinde de yine dikkat çekeceği ifade ediliyor. Dışarıdan cihazlarla da ortam dinlemesi ihtimalinin düşük olduğu konuşuluyor.

Dinleme kayıtlarında üzerinde durulan en önemli seçeneğin ise dinleme cihazının toplantının hemen öncesinde konulduğu ve toplantı bitiminde alındığı şeklinde. Dışişleri Bakanlığı, Genelkurmay ve MİT Müsteşarının yakın ekibinin yanı sıra o gün Bakanlık makam katında olan herkes inceleme altına alındı. Araştırmanın tamamen MİT tarafından yapıldığı ayrıca ses kaydının MİT'in Kriminal Laboratuvarında inceleneceği bildirildi.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz haftalarda Türkiye'nin Suriye'ye yönelik operasyon yapacağı iddiası da mercek altına alındı. Kılıçdaroğlu'nun bu ses kaydını dinlediği ve sonrasında operasyon iddiasını gündeme getirdiği yolundaki sözleri de MİT incelemesine dahil edildi. Öte yandan dinleme kaydı tahrif edilmiş şekilde internete servis edilmiş. Bu ses kaydının daha uzun olduğu ihtimali üzerinde durulurken servisin kısaltılarak verildiği de düşünülüyor.

Öte yandan, Dışişleri Bakanlığı'nda dinlenme yapılmasının mümkün olmadığı 'sağır oda' olarak tabir edilen bir odanın bulunmadığı da ortaya çıktı. Bu arada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan soruşturmayı yürütme görevi Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük'e verildi.

TÜRKİYE GAZETESİ / BUKET GÜVEN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...