Başkomutan Gül: Emri ben verdim

Başkomutan Gül: Emri ben verdim

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı, Türkiye'yi savaşa çekme provokasyonlarına karşı dikkatli olmak için Dışişleri'ne 'toplantı yapın' talimatı vermiş.

Cumhurbaşkanı, Suriye'deki olaylara karşı dikkatli olunması ve Süleyman Şah Türbesi'nin korunması için Dışişleri'ne 'toplantı yapın' talimatı vermiş. nbsp;Cuma namazını Maslak'taki Fatih Ormanı Camii'nde kılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, son dinleme ihanetiyle ilgili konuştu. Dışişleri Bakanlığı'ndaki ortam dinlemesinin, devletin güvenliğine dönük hiç görülmemiş bir casusluk faaliyeti olduğunu vurgulayan Gül, "Bu faaliyeti kimler düşündü, kimler organize etti, kimler katıldı, kimler katkı verdi ve kimler yaptı muhakkak ortaya çıkarılacaktır. Asla müsamaha gösterilemez. Bunun böyle bilinmesini isterim. Hem müsteşar, hem sayın bakan hem sayın Başbakan'la görüştüm. Ne gerekirse yapılacak. Bu işe bulaşanlar kanunların emrettiği şekilde de cezalandırılacaktır" dedi. Suriye'deki gelişmelerden dolayı Türkiye-Suriye sınırının ne kadar hassas olduğunun herkes tarafından bilindiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, şöyle devam etti: "Daima teyakkuz halindeyiz. Süleyman Şah Türbesi'yle ilgili Türkiye'nin kabullenemeyeceği bir durum ihtimali belirdi. Bir yandan Türkiye'yi savaşa çekme provokasyonlarına karşı dikkatli olmak; diğer taraftan da yurt dışındaki toprağımızda Türk bayrağına karşı herhangi bir saldırının olmamasına dair devlet birimlerine talimat verdik; 'bunları oturun, konuşun ve gerekli tedbirleri, senaryoları tartışın' diye."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...