Meydanlardan sessiz mesaj

Meydanlardan sessiz mesaj

Politika Haberleri

Konya ve Kayseri'deki yüzbinler, rahatsızlığı sebebiyle mitinge gelemeyen Başbakan'a sahip çıktı

Yerel seçime iki gün kala sesi kısılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, doktorlarının ısrarı sebebiyle nbsp;İstanbul Kısıklı'daki evinde istirahate çekildi. Ses tellerini dinlendiren Erdoğan'ın yerine Konya'da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kayseri'de ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız konuştu. Başbakan'ın katılmamasına rağmen iki kentte de meydanlar hınca hınç doldu, coşku zirvedeydi. Mitingler bir ilke de sahne oldu. Bakanların ardından, Erdoğan'ın önceki konuşmalarından derlenen ses kaydı ve şiir dinletildi. Meydandaki "Sen yorulma usta, millet konuşacak" yazılı pankartı gösteren Davutoğlu da "Ne güzel yazmışsınız. Sesimiz kesilse, gönlümüz konuşur, gönlümüz durmaz, imanımız konuşur" dedi.

DAVUTOĞLU'NDAN KOMPLOLARA REST:
Yükselişimizi asla engelleyemezler
"Dünya şahit olsun; hiçbir komplo bu hareketi durduramayacak. Gizli odaklar Türkiye Cumhuriyeti'nin yükselişini engelleyemeyecek"
AK Parti'nin yerel seçim mitinglerinin dünkü adresleri Konya ve Kayseri'ydi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu memleketi Konya'da, Kent Meydanı'nı dolduran on binlerce vatandaşa seslendi. Hemşehrilerine Başbakan Erdoğan'ın selamını getirdiğini belirten Davutoğlu, özetle şunları söyledi: "Biliyorum hasretle onu bekliyordunuz. 55 mitingden sonra, Sayın Başbakanımızın hiç susmayacak gönül diline vakıf olarak, beden dilinde bütün kullar için söz konusu olabilecek ama sesinin kesilmeyeceğini bildiğiniz gibi istirahat ihtiyacı duydu. nbsp;
Son dönemde bazı plan ve komplolar ortaya kondu. Kapalı kapılar ardından şantajlar yapıldı. Bu ilk defa olmuyor. 2002'de başbakanımızı seçimlerden men ettiler. 2004'te 'genç subaylar rahatsız' diye başlıklar atarak bu harekete engel olmaya çalıştılar. 2007'de 27 Mayıs muhtırasıyla, 2008'de AK Parti'yi kapatarak engellemeye çalışanlar durdurabildi mi? Bütün dünya şahit olsun; hiçbir komplo bu hareketi durduramayacak. Hiçbir gizli odak milli iradenin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin yükselişine engel olamayacak inşallah.
İğrenç bir kasetle devletin mahremine girmeye çalıştılar. MGK'nın, Başbakanımızın talimatıyla yapılan en üst düzey kriz yönetim toplantısına, paralel yapı ve işbirlikçileri müdahale etmeye çalıştılar. Ama durduramayacaklar. Ne paralel yapı, ne piyonları, ne onların yurt dışındaki dostları Türkiye'nin yükselen gücünü engelleyemeyecek. nbsp;30 Mart'ta öyle bir ses yükselecek ki bu meydanlardan, Pensilvanya da, Türkiye Cumhuriyeti devletine meydan okuyan herkes dinleyecek. Herkes bilecek ki bu topraklarda sadece bu milletin iradesi geçer."

DOĞALGAZA ZAM YOK

Başbakan'ın yokluğunda Kayseri'de coşkulu kalabalığa seslenen Enerji Bakanı Taner Yıldız ise "Türkiye'de büyük bir oyun oynanıyor. Bu ülkede şimdiye kadar 3 Kasım 2002 seçimlerinden bu yana bu ülkenin iradesini alan Ak Parti ile beraber yönetimi değiştirmek istiyorlar. Milletten aldığımız iradeyi başkasına devretmeyiz" dedi. nbsp;
Doğalgaz ve elektrik müjdesi veren Yıldız şöyle konuştu: "17 aydan bu yana ne elektriğe ne de doğalgaza zam yaptık. Şu anki doğalgaz fiyatları Mart 2008 yılı kasım ayı fiyatlarından daha düşüktür. Nisan ayında da doğalgaz ve elektriğe zam yapmıyoruz, fiyat değişikliğine gitmiyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...