Oy kullanırken oyuna gelmeyin

Oy kullanırken oyuna gelmeyin

GÜNDEM Haberleri

Sosyal medyada, AK Parti seçmenlerini yanıltmak için bu ve benzeri görseller dolaşıyor. Oy kullanırken oyuna gelmeyin!

Türkiye, yarın mahalli seçimler için sandık başına gidiyor. Seçimde 52 milyon 695 bin 831 seçmen, 194 bin 310 sandıkta oy kullanacak. Seçmenler mührü il genel meclisi, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, büyükşehir belediye başkanlığı ve muhtarlıklar olarak sırasına göre basacak. Oy pusulaları turuncu, mavi ve mor renkli zarflara konulacak. Seçmenlerin özellikle sosyal medyadan yayılan yalanlara dikkat etmesi gerekiyor. Zira, AK Parti'yi tehcih edenlerin oylarını geçersiz kılmak için "Mührü AK Parti'ye bas, CHP'ye çarpı at" şeklinde ilanlar hazırlanarak dolaşıma sokuldu. nbsp;Oy pusulasındaki en küçük leke bile oyun geçersiz olmasına yol açıyor. 26 siyasi partinin yarışacağı seçimlerde vatandaşlar, TC kimlik numarası bulunan resmi nitelikteki belgelerle oy kullanabilecek.
Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te 07.00-16.00, bu illerin dışında kalan illerde ise 08.00-17.00 saatleri arasında oy verilebilecek. Propaganda serbestliği bu akşam 18.00'de bitecek. Seçim günü saat 06.00'dan 24.00'e kadar alkollü içki satılamayacak, eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek.


Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka kimse silah taşıyamayacak. Radyolar ve her türlü yayın organlarınca saat 18.00'e kadar seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak. AK Parti, seçim sonuçlarını üç kanaldan takip edecek. Daha önce "e-seçmen" ve "e-sandık" uygulamalarını hizmete sokan CHP, seçim günü için de "Seçim Sonuçları ve Sandık Takip Sistemi" geliştirdi. MHP, seçimleri, il, ilçe ve belde teşkilatları ile "Tek Çatı" yazılımı ile takip edecek.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...