Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Afganistan'da 20 Taliban militanı öldürüldü

/ Kaynak: AA
Afganistan'da 20 Taliban militanı öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Afganistan'ın çeşitli bölgelerinde Taliban'a yönelik düzenlenen operasyonlarda 20 militanın öldürüldüğü bildirildi.

Afganistan'da 5 Nisan'da yapılacak seçimlerin güvenliğinin sağlanması amacıyla Taliban'a yönelik düzenlenen operasyonlarda 20 militan öldürüldü, 3 militan da yaralandı. Afganistan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Afgan güvenlik güçlerince son 24 saat içinde Taliban'a yönelik olarak Belh, Vardak, Nangarhar ve Gazne kentlerinde operasyonlar düzenlendiği bildirildi.

Söz konusu operasyonlarda 20 militanın öldürüldüğü, 3'ünün yaralandığı, 13'ünün de yakalandığını duyuran İçişleri Bakanlığı, operasyonlarda 3 Afgan askerinin de öldüğünü açıkladı.

Çok sayıda silah ve patlayıcının ele geçirildiği operasyonlarda, Taliban tarafından Bağlan ve Helmand kentlerinde yol kenarına yerleştirilmiş 6 bomba da etkisiz hale getirildi. nbsp;

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mucahed ise İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan sayıların yanlış olduğunu öne sürerek, ülke genelinde yaptıkları onlarca saldırıda, çok sayıda Afgan ve yabancı askerin öldürdüğünü iddia etti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...