Rusya'dan bize para akışı olmaz

Rusya'dan bize para akışı olmaz

Ekonomi Haberleri

'Bugün için Rusya'dan Türkiye borsasına ciddi akım görülmese bile ileride Rusya, Türkiye, Ukrayna ve Suriye gibi bölge ülkelerinin hepsi, zarar görecektir'

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akal, Ukrayna'daki gelişmelere ilişkin, "Rusya'dan Türkiye'ye para ikamesi gelmeyeceği gibi ileri dönemlerde her iki ülke borsasının itibar kaybedeceğini düşünmekteyim" dedi. "BIST 100 Endeksi ile GSPTSE ve Yükselen Borsalar Arası Etkileşim" konulu raporunda Rusya Borsası (RTSI) ile Borsa İstanbul 100 (BIST 100) arasında yüzde 86 civarında korelasyon olduğunu söyleyen Akal, "Meksika, Kanada, Güney Kore, Brezilya, Çin, Hindistan ve Endonezya borsaları ile BIST 100 arasında ikili grup nedenselliğine bakıldığında, IMKB'den yüzde 1 anlamlı seviyesinde diğer borsalara nedensellik, yüzde 5 anlamlı seviyesinde ise diğer borsalardan BIST 100'e nedensellik vardır" ifadesini kullandı. Söz konusu çalışmanın, yükselmekte olan borsalar arasında tam bağımsızlık ve tam bütünleşme bulunmadığını gösterdiğini, bu borsalarda görülen şokların birbirleri üzerinde grupsal etki yaptığını kaydeden Akal, sözlerini şöyle tamamladı: "Bugün için Rusya'dan Türkiye borsasına ciddi akım görülmese bile ileride Rusya, Türkiye, Ukrayna ve Suriye gibi bölge ülkelerinin hepsi, bu konjonktürün devam etmesi halinde ekonomik, sosyal, siyasi ve askeri zararlar görebilecektir" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...