Yerel seçimlerde adaylara kritik uyarı!

/ Kaynak: İHA
Yerel seçimlerde adaylara kritik uyarı!

YAŞAM Haberleri  / İHA

Prof.Dr. Mehmet Kabukçu, yerel seçimlerde adayların aşırı heyecan sonucu kalp krizi geçirebilecekleri uyarısında bulundu.

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Kalp Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mehmet Kabukçu, yerel seçim aşamasında adayların aşırı heyecan sonucu kalp krizi geçirebilecekleri uyarısında bulunarak, "Stresle mücadeleyi öğrenmeliyiz" dedi. nbsp;Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Kalp Hastanesi, son dönemdeki yenilikleri düzenlenen bir basın toplantısıyla açıkladı. Toplantıda konuşan Medical Park Antalya Hastanesi Başhekimi Dr. Şerif Köksal, kardiyoloji ve kalp damar cerrahi bölümlerinin yenilikleri yakından takip ettiğini söyledi.

Tıbbın bir bilim dalı olması nedeniyle zemininin sağlam olması gerektiğinin altını çizen Dr. Köksal, "Akademik seviyede hizmet veriyoruz. Bizler sadece özel hastaneler değil, bilimselliğin harman edildiği yerler olarak görülmek istiyoruz. Özel sektörde sağlık hizmeti çabuk ve kıvraklık gerektiriyor. Bu da özel sektörde var. Bilimsellikle kıvraklık bir araya geldiğinde kapı hasta menfaatine çıkıyor. Tedavi edici hizmetlerle halkımıza ulaşalım. Kaliteli sağlık hizmetlerini halkın tümüne ulaştırmak istiyoruz" diye konuştu.

KÜÇÜK KESİLERLE KALP AMELİYATI nbsp;
nbsp;Toplantıda konuşan Antalya Kalp Hastanesi Medikal Direktörü ve KVC Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan ise, kalp hastanesinin uluslararası akreditasyon programı Joint Commission İnternational Accrediation (JCI) kriterlerine kalp damar ve kardiyoloji alanında hizmet verdiğini söyledi. Hem yerli hem de yabancı hastaların kalp hastalıklarını tedavi ettiklerini kaydeden Prof.Dr Okutan, "1.5 senedir bölüm olarak yapılanma içindeyiz. İki ameliyathane, iki katlı serviste 24 saat hastalarımıza hizmet veriyoruz. Bölgemizde ilk defa küçük kesilerle kalp ameliyatı başladı. Böylelikle cilt bütünlüğü korunuyor. İyileşme süreci kısalıyor. Bir diğer önemli kolaylık ise endoskopik yöntemle kamera yardımıyla bypass ameliyatında damarları çıkarmayı başladık. Son zamanlarda uyguladığımız vaks denilen video eşliğinde toraks cerrahisi ile kalp damar ameliyatı yapabiliyoruz. Bütün bu yenilikler bizi referans hastane olmamızı sağlayacak" dedi.

"TÜM İŞLEMLER AYNI GÜN YAPILIYOR" nbsp;
Toplantıda konuşan Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kabukçu da 26 yıllık üniversite hastanesindeki hizmetinin ardından kalp hastanesinde göreve başladığını söyledi. Üniversitedeki bilimsellikle özel teşebbüsün pratikliğinin buluştuğunu ifade eden Prof. Dr Kabukçu, "Randevusuz ve hızlı şekilde işlem yapabiliyorsunuz. Bütün işlemler aynı gün içinde yapılıyor. Hastanemizde, modern tanı cihazları ile ekokardiyografi, efor, ekoanjiografi, myokard sintigrafisi 24 saat hizmet veriyor. Koroner arter tıkanıklığı ile seyreden acil hallerde, balon ve stent uygulamalarıyla tıkalı damarsal yapılardaki kan akımının yeniden sağlanıyor. Bu işlemlerin hepsini bir gün içinde tamamlıyoruz" şeklinde konuştu. nbsp;

"HAYAT TARZI ÖNEMLİ"

Toplumda kalp hastalarını oldukça önemli bir yer teşkil ettiğini işaret eden Prof.Dr Kabukçu, "Her gün her acilde bir kaç tane farklı kalp hastası görebiliriz. Anjiyoların sayıları belli. Bunu kabul etmek lazım. Sağlam bir insan olarak düşünürsek, hayat tarzımızı düzenlemeliyiz. Kan basıncı kontrol edilmeli, sigara içilmemeli, kolesterol kontrolü uzun vadede önemli öğelerdir" ifadelerine yer verdi. 1990'lı yıllara göre 2010'lu yıllara bakıldığında dünyada kalp hastalıklarının öldürme oranının düştüğünü kaydeden Prof.Dr. Çubukçu, "Bu öldürme oranının düşüklüğü araştırıldığı zaman yüzde 60 tansiyon, kolesterol kontrolü ve sigaranın bırakılması ve aktif yaşamın seçilmesinin etkili olduğu gözlemlenmiştir" dedi.

"HEYECAN KALP KRİZİNİ TETİKLEYEBİLİYOR" nbsp;
nbsp;"Seçim aşamasında adayların heyecanlı olması kalbi nasıl etkiler?" sorusunu Prof. Dr. Kabukçu, "Aşırı heyecan kalp krizini tetikleyebiliyor. Stressiz bir yaşam sürmek mümkün değil. Kişinin yapısı çok önemlidir. Stresle mücadeleyi öğrenmemiz lazım. Olayların üstüne üstüne gitmemek gerekir. Stresi kontrol etmeyi öğrenmeliyiz" diye cevapladı.
Prof. Dr. Kabukçu, Antalya'da en sık görülen kalp rahatsızlığının, koroner arter ve kapak hastalıklarının önde olduğuna dikkati çekti.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...