Erdoğan'dan gazetecilere suç duyurusu!

/ Kaynak: AA
Erdoğan'dan gazetecilere suç duyurusu!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Erdoğan,Ali Fuat Yılmazer, Önder Aytaç, Emre Uslu, Mehmet Kamış ve Bülent Keneş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları, daha önce Twitter hesaplarından yaptıkları paylaşımlar nedeniyle Önder Aytaç ve Emre Uslu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundular. Başvuruda, "Uluslararası casusluk faaliyeti ile elde edilen gizli görüşme kayıtlarının Youtube'a konulan 'konu başlığı' ve şüphelilerin yürüttükleri psikolojik harp taktikleri içinde kullandıkları 'Başçalan' ismi ile yapılması ve en son bu casusluk olayını da sahiplenmeleri, casusluk faaliyeti hakkında önceden açıklamaları dikkate alındığında, bu suçun da olağan şüphelileri içinde olmaları muhtemeldir" denilerek, "yurt dışına kaçma ihtimali olan" Aytaç ve Uslu hakkında "gerekli tedbirlerin alınması" istendi. Erdoğan'ın avukatları Ali Özkaya, Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan, Twitter hesaplarından "suç teşkil eden dinlemeleri yayınlamaları" nedeniyle geçtiğimiz günlerde suç duyurusunda bulundukları Aytaç ve Uslu ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına dün bir başvuru yaptı.

Avukatlar, Aytaç ve Uslu hakkında şikayet konusu soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Mehmet Ali Ethemoğlu'na verdikleri dilekçede, Uslu ve Aytaç hakkında değişik tarihlerde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını, savcılığın da şikayet konusunu soruşturduğunu belirtti. nbsp;

"Son günlerde basın yayın organları ve sosyal medyada, Fethullah Gülen grubuna/örgütüne mensup bazı kamu görevlileri ile gazeteci ve eski polislerin yurt dışına kaçtığı, diğerlerinin de kaçacağı, yarınki seçimden hemen sonrası için ABD, Belçika, Kanada ve İsrail'e uçak bileti aldıklarının konuşulup yazıldığı" ifade edilen dilekçede, şunlar kaydedildi:

"Dün itibarıyla (27 Mart 2014), ülkemizin en kritik ve gizli toplantılarının yapıldığı makamlardan birisi olan Sayın Dışişleri Bakanımızın makamında, Dışişleri Bakanı, Dışişleri Müsteşarı, MİT Müsteşarı ve Genelkurmay 2. Başkanının Suriye ile ilgili çok gizli bir toplantısının ortam dinlemesi yoluyla olduğu söylenen bir şekilde ve 'uluslararası casusluk' faaliyeti kapsamında dinlendiği ve şüphelilerin Twitter hesapları olarak açtıkları ve kullandıkları 'Başçalan' ismi altında, 'Başçalanın Seçim Güdümlü Savaş Planı 1-1, www.youtube.com' adresinden internete servis edildiği görülmektedir. Bu casusluk faaliyeti ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma başlattığı basına yansımıştır."


"Önder Aytaç'ın, bu yayın internete düşmeden bir gün önce, Samanyolu kanalında, Suriye ile savaşa girilme ihtimali olduğu yönünde bilgisinin olduğunu söylediği" ifade edilen dilekçede, "Uluslararası casusluk faaliyeti ile elde edilen gizli görüşme kayıtlarının Youtube'a konulan 'konu başlığı' ve şüphelilerin yürüttükleri psikolojik harp taktikleri içinde kullandıkları 'Başçalan' ismi ile yapılması ve en son bu casusluk olayını da sahiplenmeleri, casusluk faaliyeti hakkında önceden açıklamaları dikkate alındığında, bu suçun da olağan şüphelileri içinde olmaları muhtemeldir" denildi. nbsp;

Dilekçedenin ekinde, Aytaç ve Uslu'nun "basına yansıyan bilet örneklerinin" bulunduğu bildirilerek, "ileride soruşturmaların sonuçsuz kalmaması için şüpheliler ile ilgili gerekli tedbirlerin alınması" talep edildi.

Dilekçenin "şüpheliler" kısmında ise Aytaç ve Uslu'nun yanı sıra, "www.berabergoturdukbizbuyollarda.com" adlı internet sitesi içerik sağlayıcıları da yer aldı.

Erdoğan'dan Keneş ile Kamış'a suç duyurusu


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, attıkları twitlerle kendisine hakaret ettikleri iddiasıyla Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş ile Zaman gazetesi yazarı Mehmet Kamış hakkında suç duyurusunda bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın avukatı Ali Özkaya, Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verilen suç duyurusu dilekçesinde, Başbakan Erdoğan'ın ses tellerindeki rahatsızlık nedeniyle Van ve Diyarbakır mitinglerinde sesinin farklı çıktığı hatırlatıldı.

Keneş ve Kamış'ın, Erdoğan'la "alay edip aşağılayan" twitler attıkları kaydedilen dilekçede, Erdoğan'ın onur, şeref ve saygınlığını rencide eden, eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aşan paylaşımlarda bulundukları belirtildi.

Dilekçede, şüpheliler hakkında "kamu görevlisine görevinden dolayı alenin hakaret" suçundan dava açılması istendi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN MALTEPE'DE HALKLA SESLENDİ

Başbakan Erdoğan Maltepe'de konuştu.

Başbakan Erdoğan İstanbul turunda Maltepe'de konuştu. Muhalefete ve Paralel Yapı'ya yüklenen Erdoğan CHP zihniyetinin ortaya koyduğu tablo ortadadır. Şimdiye kadar bu ülkeye bir faydaları olmamıştır" dedi.

İşte Erdoğan'ın Maltepe konuşması:

Artık seçimlere saatler kaldı. Yarın tarihi bir karar veriyoruz. İstanbul'da çöp dağları vardı. Maltepe'yi yöneten şu CHP belediyesi ne yapmış Allah aşkına. Hakikaten başarılı bir belediyecelik yaptıysa verin. Ama bizim oylarımız neden bir yere ipotekli olsun. Biz aklımızı, irademizi bir yere vermedik ki? Bana kim eser üretirse benim oyum ona. Bunlarda takiyye var, yalan var. Bunların genel başkanı çıkmış diyor ki; Gençler oylarınız Atatürk'ün parasına. Ya Atatürk ebedi istirahatgahında. Atatürk seni orda tutmazdı. Senden bir şey olmaz. Atatürk'e en büyük kötülüğü İnönü yaptı. Bırakın Atatürk herkesin olsun.

Bizim rotamızı, istikametimizi millet çizdi.

Pensilvanya'dan bir zat çıktı. Peşinde olduğu Said Nursi'yi istismar edenlerden. Ona isyanını öyle bir hale getirmiş ki; kendini mesih, mehdi ilan etmiş. nbsp;SMS geçiyorlar. Şu şu ilde MHP. Şu şu ilde CHP. Bunların okullarından çocuklarınızı alın.

Yarın bu CHP'ye Maltepe'de sandıkta gerken dersimn verin. Bunların Türkiye'de tek başına iktidar olmuşluğu var mı? Yok. Bu millet CHP'yi iyi tanır. Bazıları anlamadı. Akılları ipotek altında. 79 senede 230 milyar dolar milli gelir vardı. 590 milyar dolar koyduk.


CHP sen bu ülkeye yalandan, takiyeden başka ne yaptın? Şu duraklara bakın bu metroyu kim açtı? Yüksek hızlı tren geliyor. Bunların akılları almaz. Şu Marmaray'ı kim yaptı? Buna kim karşı çıktı? CHP. Bunlar çılgına dönüyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü bunları çıldırtıyor. Nasıl Marmaray'ı yaptık bitirdik. Önümüzdeki sene Yavuz Sultan Selim köprüsünü de açıyoruz.

Atatürk'ün muasır medeniyet seviyesi budur. Yurtdışındaki devlet adamları bana hep şunu soruyor? Bu Marmaray'ı nasıl yaptınız?

10. YIL MARŞI'NI SÖYLEMEK BENİM KARNIMI DOYURMUYOR

Bunların bugüne kadar tek başına iktidar oldukları baki mi. Tek partili dönem hariç. Ne zaman çok partili hayata geçildi, iktidar olamadılar. Bazıları hala anlayamadılar. Onlar akıllarını ve iradelerini kiraya verdiler kiraya. İpotek altında. Bunlar 10 yıl Marşı'nı söylerler. 10. Yıl Marşı'nı söylemek benim karnımı doyurmuyor. Demir ağlarla ördü. Neyi ördünüz ya. Siz Atatürk'ten sonra bir şey yaptınız mı?

Batının kötülüklerini değil iyi tarafını al. CHP şimdiye kadar tam aksini almış. Cumhuriyet tarihinde bölünmüş yol 6100. Biz 17 bin km yol yaptık. Farkımız bu. Biz Türkiye'yi devraldığımızda 100 liranın 70 lirası borçtu.

Merkez Bankası'nda 27.5 milyar dolar. Şimdi 128 milyar dolar. Fark bu. nbsp;Bakınız IMF'e borçlandı bunlar. 23.5 milyar dolar. Şimdi sıfır. Şimdi IMF bizden borç istiyorlar.

Belediyecilikte bu CHP MHP bu işten anlamaz. Maltepe'de hizmet denen bir şey varsa gidin verin. Ama ortada bir şey yok.

Kartal Belediyesi malum o da CHP'li. O da 25 bin kişiye iş verecekmiş. Sen şimdiye kadar ne verdin de böyle yalan atıyorsun.

Bunların bir de hocası var. Peygamberimizi Miraç'tan indirip kamyonete bindiriyor. Biz bunu hoca sanardık meğerse holding patronu, rafineri, senaristmiş.

Oraya gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Bizler Allah'tan başka kimseye itaat etmeyiz. Ama bunlar şirazesinden şaşmış. O diyorsa doğrudur. Kim o ya? Peygamberimiz mi o?

Maltepe'ye Edibe kardeşim yakışır. Edibe hocamı size emanet ediyorum.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...