Burak Can'ın katil zanlısı: "Kızlara hava olsun diye..."

Burak Can'ın katil zanlısı: "Kızlara hava olsun diye..."

GÜNDEM Haberleri

Burak Can'ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen iki zanlı tutuklandı. 'Kız da vardı hava olsun diye...'

Burak Can'ın katil zanlılarından O. K.', mahkemede "Kızlar da vardı hava olsun diye havaya 8-9 el ateş ettim. V. G. de yanımdaydı. Benden silahı istedi, verdim. O da iki el havaya ateş etti." diye ifade vermiş.Okmeydanı'nda Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından çıkan olaylarda Burak Can Karamanoğlu'nun öldürülmesine ilişkin mahkemeye sevk edilen iki kişi "kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklandı.Okmeydanı'nda Berkin Elvan'ın cenaze törenlerinin ardından gece çıkan olaylarda Burak Can Karamanoğlu'nun öldürülmesine ilişkin mahkemeye sevk edilen şüpheliler V. G. ile O. K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"KIZLAR DA VARDI HAVA OLSUN DİYE HAVAYA 8-9 EL ATEŞ ETTİM"

Nöbetçi 11. Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan şüphelilerden O. K. olay günü silahıyla ateş ettiğini kabul ederek, gözeterek atış yapmadığını savundu. O. K. "Olay günü 20.30 sıralarında aracımla Okmeydanı'ndaki evime gittim. Caddelerde ateş yakıldığını gördüm. Arkadaşlarımı görünce yanlarına gittim. Üzerimde Baretta marka tabancam vardı. Kızlar da vardı hava olsun diye havaya 8-9 el ateş ettim. V. G. de yanımdaydı. Benden silahı istedi, verdim. O da iki el havaya ateş etti. Kimseyi hedef almadık. O esnada herhangi bir olay yoktu. Herkes oturuyordu" dedi.

"SİLAHI SAT, BU SİLAH YARAMAZ"

Ölen Karamanoğlu'nu tanımadığını belirten O. K. ifadesini şöyle sürdürdü: "Ona yönelik bir eylemim olmadı. Mahalleden tanıdığım G.K. yanıma geldi ve silahı istedi. 'Ben de kalsın' dedi. Benden büyük olduğu ve baskı yaptığı için verdim. Ben arkadaşlarımla ayrıldım. Etiler'e gitmiştik, döndüğümde TOMA araçlarının müdahale ettiğini gördüm. Ben bir süre sonra evime gittim. Ertesi gün G. K.'yı gördüm. Silahım onda kalmıştı. Geri verdi ve bana silahı satmamı söyledi. Nedenini sorduğumda 'bu silah yaramaz' dedi. Sonraki gün silahı mahalleden Z.K.'ya sattım. 10 gün sonra evime polis geldi. Silahı sordular. Olmadığını söyledim. Israrla sormaları üzerine kime sattığımı söyledim. Hedef gözeterek kimseye ateş etmedim" ifadelerini kullandı.

BEN DE İKİ EL ATEŞ ETTİM. ORTADA POLİS DE OLAY DA YOKTU

Tutuklanan diğer şüpheli V. G. ise ifadesinde "Olaylarla ilgim yok. Olay günü oğlumun rahatsızlığı nedeniyle ilaç almak için sağlık ocağına gidecektim. 18.00 gibi O. K. ile buluştum. Arabayla gidelim dedi. Mahallede ateş yakıldığını gördüm. Olaylar yoktu. Bir ara kalabalıktan ateş edenler oldu. Arkadaşım O.K. silahını çıkarıp o da ateş etmeye başladı. Silahı istedim ben de iki el ateş ettim. Ortada polis de olay da yoktu. Kimseyi hedef alarak ateş etmedim. Sonra silahı O. K'ye geri verdim. Ben ayrıldım. Ayrılırken O.K.'nin yanına birisi yaklaşıyordu" dedi.

EKSPERTİZ RAPORU

Mahkeme, polis labaratuvarından alınan ekspertiz raporuna göre Burak Karamanoğlu'ndan çıkan mermi çekirdeğinin ve olay yerinden elde edilen kovanların çekirdeklerin şüphelilerin kullandığı silahtan çıktığının belirlendiğini kaydetti. Mahkeme kuvvetli suç şüphesi ve delil durumuna göre şüphelilerin "Kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklanmasına karar verdi. Okmeydanı'nda Berkin Elvan'ın cenaze töreninden sonra, gece çıkan olaylarda Burakcan Karamanoğlu hayatını kaybetmiş 4 kişi yaralanmıştı.
(Milliyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...