Vizede büyük değişiklik! İşte müjdeli haber

/ Kaynak: AA
Vizede büyük değişiklik! İşte müjdeli haber

Politika Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ''Vizeleri her yerden kaldırıyoruz. İnşallah önümüzdeki 3 yıl içinde, Avrupa Birliği ile de vizeleri kaldıracağız'' dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Saray ilçesinde düzenlediği mitingde, yarın yapılacak seçimlerin Türkiye'nin kaderi açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Türkiye'de oynanan senaryoları tüm vatandaşların gördüğünü, Türkiye'nin gelişmesini ve büyümesini engellemek isteyenlere asla izin vermeyeceklerini ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu: "Türkiye'nin 12 yıl önce, çok kırılgan bir ekonomisi vardı. Sıradan bir IMF memurunun ağzından çıkacak bir kelimeyle her an kırılganlığını gösterebilecek bir ekonomimiz vardı. Türk Lirası'nın değeri yoktu. Borç kapılarında bekliyorduk. Şimdi bu komploları yapanlar, bu senaryoları devreye sokanlar, tekrar 90'lı yıllara dönmek istiyorlar. Kaos yıllarına, ekonomik yılların yaşandığı yıllara dönmek istiyorlar. Siz buna izin verecek misiniz?"
Davutoğlu, 12 yıl içerisinde Türkiye ekonomisinin 4 misli büyüdüğünü, 250 milyar dolarlardan 850 milyar dolarlara çıktığını, kişi başına düşen milli gelirin de 3,5-4 misli arttığını vurguladı.
Her alanda dünyada saygıyla anılan bir Türkiye Cumhuriyeti'nden birilerinin rahatsız olduğunu dile getiren Davutoğlu, şöyle devam etti:
"İstiyorlar ki Türkiye 70 sente muhtaç olsun. Hani bir dönem Türkiye Cumhuriyeti başbakanlarından biri '70 sente muhtacız' demişti. Allah bir daha bize o günleri göstermesin. Biz sizin iradenizi temsil ettikçe, bu devleti dünyada onurlu bir şekilde temsil ettikçe, bize ümit bağlayan kimseyi yalnız bırakmayacağız, hepsine sahip çıkacağız."
"Vizeleri kaldırıyoruz"
Davutoğlu, 3 yıl içerisinde Avrupa Birliği ülkeleriyle vizeleri kaldıracaklarını belirterek, artık hiçbir Türk vatandaşının konsoloslukların önünde saatlerce beklemeyeceğini söyledi.
Avrupa kapılarının her vatandaşa açılacağını, Türkiye Cumhuriyeti pasaportunun da, Türk Lirası, Türk bayrağı gibi en onurlu yerde olacağını vurgulayan Davutoğlu, "Vizeleri her yerden kaldırıyoruz. İnşallah önümüzdeki 3 yıl içinde, Avrupa Birliği ile de vizeleri kaldıracağız. Bir daha kimse sizleri, kapının karşısına geçmek için başkonsoloslukların önünde saatlerce beklemek zorunda bırakamayacak" diye konuştu.
Davutoğlu, Tekirdağ'ın stratejik açıdan çok önemli bir noktada olduğunu, yerel seçimlerin özellikle Tekirdağ için çok önemli olduğunu söyledi.
Davutoğlu, Tekirdağ'ın, Türkiye'nin Avrupa'ya, Marmara'ya ve Karadeniz'e açılan kapısı olacağını kaydetti.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...