Saatler ne zaman ileri alınacak?

Saatler ne zaman ileri alınacak?

GÜNDEM Haberleri

Herkesin kafası karıştı. Pazar günü değil bu kez saatler pazartesi günü ileriye alınacak. Cep telefonunuza saat ayarlaması için güvenmeyin.

Saatler bu yıl bir gün gecikmeli olarak ileri alınacak. Haliyle aklınız karışabilir. Özellikle de cep telefonu saatinize sakın güvenmeyin. Zira cep telefonları uluslararası saat ayarlamasına uyarak bizden bir gün önce saat değişikliğini otomatik yapmış olacak. Seçim sabahı bu anlamda karışıklık yaşayabilirsiniz. nbsp;Yerel seçimler nedeniyle bu yıl yaz saati uygulamasına 1 gün gecikmeli geçilecek. Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta saatler, 31 Mart Pazartesi günü 03.00'dan itibaren 1 saat ileri alınacak. nbsp;Bakanlar Kurulunun 16 Şubat tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararı doğrultusunda mart ayının son günü yaz saati uygulaması başlayacak.
CEP TELEFONLARINIZA GÜVENMEYİN
Akıllı telefonlar ve bilgisayarlardaki saatler otomatik olarak değişiyor. Haliyle seçimlerin yapılacağı pazar günü cep telefonunuzdaki saat bir saat ileri olabilir. Seçimlerde sıkıntı yaşamak istemiyorsanız buna dikkat edin. nbsp;


NEDEN 1 GÜN GECİKMELİ?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bakanlar Kurulu'nun, vatandaşların seçim zamanında saat değişikliğinden etkilenmemesi için böyle bir karar aldığını belirterek, "Belki 1 saatten dolayı herhangi bir partinin oy kaybına sebep olmaksızın bu gerçekleştirilmiş olacak" değerlendirmesinde bulunmuştu. Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İşadamları Derneği (MOBİSAD) Genel Sekreteri Ömer Kavas, akıllı telefonların ve bilgisayarların dünyadaki diğer ülkelerle birlikte 1 gün önce ileri saat uygulamasına geçebileceğini ilişkin tartışmaları değerlendirdi. Söz konusu cihazları üreten firmaların yanı sıra, her operatörün de uydularla bağlantı kurarak gerçek zamanı oradan almalarını sağlayan sistemleri bulunduğunu belirten Kavas, bu nedenle Türkiye'de kullanılan akıllı telefon ve bilgisayarların yarın ileri saat uygulamasına geçmesinin söz konusu olmadığını ifade etti. Kavas, "Vatandaşlar bu konuda rahat olabilirler" dedi.


HABER7

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...