Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Android Logosu artık zorunlu

Android Logosu artık zorunlu

TEKNOLOJİ Haberleri

Android işletim sistemli telefonların açılış ekranında Android logosunun yer alması zorunlu hale getirildi.

Samsung'un yeni amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy S5, Şubat ayında Barselona'da düzenlenen Mobile World Congress 2014 kapsamında görücüye çıkarıldığında dikkat çeken unsurlardan biri de, telefonun açılış ekranındaki Android logosuydu. Bu durum ilk başta Samsung ve Google arasındaki münferit bir anlaşmanın sonucu olarak değerlendirildi.
Ancak HTC'nin geçtiğimiz günlerde resmi olarak tanıttığı yeni amiral gemisi telefonu HTC One M8'in açılış ekranında da Android logosunun yer alması kafaları karıştırdı. Bu durumun detaylı olarak araştırılması ise Google'ın yeni uygulamasını gün yüzüne çıkardı. Google'ın yeni aldığı karar sonrası, Android işletim sistemini kullanan telefon üreticilerinin açılış ekranında Android logosuna yer vermesinin zorunlu hale getirildiği belirtiliyor. Özellikle Samsung'un son yıllarda Android işletim sistemini pek ön plana çıkarmıyor olmasının, Google'ın aldığı bu yeni kararı tetiklemiş olabileceği belirtiliyor.DONANIM GÜNLÜĞÜ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...