Kastamonu'daki feci patlama kamerada - İZLE

/ Kaynak: DHA
Kastamonu'daki feci patlama kamerada - İZLE

YAŞAM Haberleri  / DHA

Kastamınu'da bir tüp bayisinde meydana gelen ve aynı aileden biri bebek 2 kişinin öldüğü, 4 kişi yaralandığı patlama kameralara böyle yansıdı.

Patlama, gece saatlerinde Cumhuriyet Caddesi'nde 3 katlı binanın alt katında bulunan Hakkı Şahin'e ait tüp bayisinde meydana geldi. Sebebi belirlenemeyen patlama nedeniyle 3 katlı binanın bir bölümü çöktü. Kullanılmaz hale gelen binanın 3'üncü katında oturan Hakkı Şahin, Aysun Şahin, 15 yaşındaki Atalay, 9 yaşındaki Nihal ve 1 yaşındaki Güneş Şahin, AFAD ekipleri tarafından yaralı olarak çıkarıldı.
##tgvideo##
Yaralılar, Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, Hakkı Şahin'in oğlu 38 yaşındaki Erdem Şahin'e ulaşılamadı. AFAD ve itfaiye ekiplerinin enkazda yaklaşık 5 saat süren çalışmasında Erdem Şahin'in cesedine ulaşıldı. Erdem Şahin'in cesedi hastane morguna kaldırılırken, aynı hastanede tedaviye alınan yaralılardan Güneş bebek de sabaha karşı yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
Patlama nedeniyle çeredeki bazı bina ve işyerlerinde de hasar oluştu. Patlamayla ilgili soruşturma başlatıldı.

PATLAMA GÜVENLİK KAMERASINDA

Kastamonu Azdavay'da 60 yaşındaki Hakkı ve oğlu 38 yaşındaki Erdem Şahin'e ait tekel ve tüp bayisinde meydana gelen patlama bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntüde büyük bir gürültüyle oluşan patlama ile birlikte büyük bölümü çöken binanın etrafa dağılan parçaları görülüyor. Patlamayla birlikte binada çıkan yangın ve çevrede yaşanan panik de görüntüde yer aldı.
Enkazda kalan ve çevredekiler ile ekiplerin çalışması sonucu yaralı kurtarılan yaralılardan Hakkı Şahin, vücudunda oluşan yanıklar nedeniyle İstanbul'a sevk edilirken gelini 35 yaşındaki Aysun, torunları 15 yaşındaki Atalay ve 9 yaşındaki Nihal Şahin'in tedavileri Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'nde sürüyor.

Patlamada Erdem ve kızı Güneş Şahin ise yaşamlarını yitirmişti.

PATLAMAYA GAZ SIKIŞMASI NEDEN OLMUŞ

Azdavay'da tekel ve tüp bayisindeki patlamaya gaz sıkışmasının yol açtığı belirlendi. Azdavay Belediye Başkanı Ak Parti'li Osman Nuri Civelek, olayda ölen Erdem Şahin'in, işyerini kapatmak için hazırlık yaparken bodrum kata inerek şalteri indirdiği sırada patlamanın meydana geldiğinin belirlendiğini söyledi. Başkan Civelek, "İçeride gaz sıkışması olmuş. İşyeri sahibi alt katta şalteri kapatırken patlama meydana gelmiş. Adeta bütün Azdavay sallandı. Yerel seçim öncesi böyle bir kaza yaşadığımız için çok üzüntülüyüz" dedi.
Patlama nedeniyle işyerinde hasar oluşan görgü tanıklarından Kemal Kılıç da "Büyük bir patlama sesi duyduk. Bomba patladı sandık. Dükkanın bütün camları yere indi" dedi.

15 SANİYE İLE ÖLÜMDEN KURTULDU

45 yaşındaki Beşir Yıldırım'ın da tekel ve tüp bayisindeki patlamadan 15 saniye ile kurtulduğu ortaya çıktı. Alışveriş yapmak için içeriye giren Yıldırım, dışarıya çıktıktan 15 saniye sonra patlamanın meydana geldiğini söyledi. Yıldırım, şöyle konuştu:
"İçeride bir çocuk vardı. Babası bodruma şalteri kapatmaya inmiş. Aradığım şeyi bulamayınca çıktım. Kısa süre sonra büyük gürültü oldu. Patlama sesi. 4-5 metre ileriye fırladım. Geriye dönüp baktığımda ölen arkadaşın eşinin tahtaların üzerinden yuvarlandığını gördüm. Herkes koştu yardıma."

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...