Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

LYS ne zaman? ÖSYM 2014 LYS sınav tarihleri

LYS ne zaman? ÖSYM 2014 LYS sınav tarihleri

EĞİTİM Haberleri

ÖSYM LYS sınav tarihlerini duyurdu. LYS ne zaman yapılacak, hangi gün hangi LYS sınavı var. İşte LYS sınav tarihleri...

ÖSYM 2014 yılı YGS sınavını pazar günü yaptı şimdi sırada LYS var. ÖSYM LYS sınavlarının tarihlerini de açıkladı. nbsp;ÖSYM YGS sonuçlarını ise sitesinden ilan edecek. Adaylar YGS sonuçlarını TC kimlik numaraları ve şifreleriyle osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek. nbsp; Bundan sonra LYS başlıyor. LYS sınav tarihleri de açıklandı.

YGS SINAV SORULARI CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

YGS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYIN

LYS NE ZAMAN?

YGS'de en az bir puan türünde 140 ve üzeri puan alamayan adayların, bir yükseköğretim programını tercih etme ve Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) girme hakları olmayacak. Sınavda 140-180 arası puan alan adaylar sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını tercih edebilecek. YGS puanlarının en az biri180 olan adaylar LYS'ye girmeye hak kazanabilecek. YGS'de başarılı olan öğrenciler için Lisans Yerleştirme Sınav (LYS) maratonu başlayacak. 2014-LYS-4 (Sosyal Bilimler) 14 Haziran'da, LYS-1 (Matematik) 15 Haziran'da, LYS-5 (Yabancı Dil) 15 Haziran'da, LYS-2 (Fen Bilimleri) 21 Haziran'da, LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya) ise 22 Haziran 2014'te yapılacak.

YGS PUAN HESAPLAMA

YGS SINAV SONUÇLARI BU LİNKTE OLACAK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...