Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bir haftada milyar dolar kaybetti!

Bir haftada milyar dolar kaybetti!

TEKNOLOJİ Haberleri

Facebook'un 29 yaşındaki kurucusu Mark Zuckerberg borsada bir haftada 3.1 milyar dolar kaybetti

Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook sanal gerçeklik teknolojileri üreten Oculus VR'yi aldıktan sonra borsada büyük düşüşe geçti. Haftalık kaybı yüzde 11'i bulan Facebook hisseleri Zuckerberg'in servetinden 3.1 milyar doları buharlaştırarak 27 milyar dolara geriletti.
RUSYA KRİZİ ETKİLİ OLDU
ABD'de yatırımcıların Fed'in tahvil alım azaltımı takvimi ve Rusya'nın Kırım'ı ihlak etmesi sonucu tedirginleşmesi Facebook hisselerinin düşmesinde önemli gerekçeler olarak gösteriliyor. Ayrıca Facebook'un ilk çeyrek bilançosunun da zayıf gelmesi bekleniyor.Geçtiğimiz hafta ABD'de teknoloji hisselerinin işlem gördüğü Nasdaq 100'de yüzde 2.2 düşüş yaşandı. S amp;P 500 endeksi de yüzde 0.5 kayıp yaşadı.
GOOGLE KURUCULARI DA PARA KAYBETTİ
Serveti önemli ölçüde eriyenler sadece Mark Zuckerberg de değil. Google kurucuları Sergey Brin ve Larry Page ikilisinin toplam kayıpları 3 milyar doları buldu. Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un da serveti 1. 9 milyar dolar eridi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...