İstanbul Seçim sonuçları - Yerel sonuçları (2014 Yerel Seçimler)

İstanbul Seçim sonuçları - Yerel sonuçları (2014 Yerel Seçimler)

GÜNDEM Haberleri

İşte merakla beklenen Seçim sonuçları! İstanbul, Ankara, İzmir ve tüm şehirler, iller, ilçeler, kim önde kaç sandık açıldı, kim ne kadar oy aldı.

30 Mart Yerel Seçimleri başlıyor. 30 Mart Yerel Seçimleri'nde kıyasıya rekabet yaşanırken sonuçlarda açıklanmaya başlıyor. 30 Mart Yerel Seçim sonuçlarını canlı izleyebilir, haberimizden ve TGRT Haber dahil olmak üzere www.tg.com.tr adresinden canlı olarak takip edebilirsiniz. İşte Yerel Seçim sonuçları ve canlı izlemeniz için detaylar.

30 Mart Yerel Seçimleri başlıyor. 30 Mart Yerel Seçimleri'nde kıyasıya rekabet yaşanırken sonuçlarda açıklanmaya başlıyor. 30 Mart Yerel Seçim sonuçlarını canlı izleyebilir, haberimizden ve TGRT Haber dahil olmak üzere www.tg.com.tr adresinden canlı olarak takip edebilirsiniz. İşte Yerel Seçim sonuçları ve canlı izlemeniz için detaylar. Türkiye sandık başına gidiyor, milyonlarca kişi doğru bulduğu ve gördüğü partiye ve adaya oyunu veriyor. Yerel Seçimler'in sonuçları anlı olarak canlı yayında TGRT Haber'de sizlerle buluşuyor. Milyonlarca kişinin merak ettiği seçimler canlı yayında sizlerle. Hangi parti hangi ili kazanacak? İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirler de sonuçlar ne olacak. Hepsi ve daha fazlası TGRT Haber ve TG.com.tr'de sizlerle.
TGRT HABER CANLI YAYIN İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN
Turuncu, mavi, mor zarflar
Seçmenler oylarını il genel meclisi, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, büyükşehir belediye başkanlığı ve muhtarlıklar olarak sırasına göre kullanacak. Seçimde sırasına göre, il genel meclisi üyeliklerine ilişkin turuncu renkli birleşik oy pusulası turuncu renkli zarfa konulacak. Belediye başkanlığına ilişkin mavi renkli birleşik oy pusulası, belediye meclis üyeliğine ilişkin sarı renkli birleşik oy pusulası ile büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin beyaz renkli birleşik oy pusulası mavi renkli zarfa yerleştirilecek. Köy seçimlerinde köy muhtarı ile köy ihtiyar meclisi üyelerinin birlikte yazılı olduğu oy pusulası, mahalle seçimlerinde mahalle muhtarı ile mahalle ihtiyar heyeti üyelerinin birlikte yazılı olduğu oy pusulası da mor renkli zarfa konularak sandığa atılacak. Sandık kurulunca verilen ve o seçim için düzenlenmiş biçim ve renkte olmayan, arkasında "Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu" filigramı ve sandık kurulu mührü bulunmayan oy pusulaları ile hiçbir yerine "evet" mührü basılmamış, siyasi partilere veya bağımsız adaylara ayrılan alanlardan birden fazlasına "evet" mührü basılmış oy pusulaları geçerli sayılmayacak. Sandığın ait olduğu seçim çevresinden başka bir seçim çevresi için düzenlenmiş oy pusulaları geçerli kabul edilmeyecek. Bütünlüğü bozacak şekilde yırtılmış veya koparılmış, üzerinde "evet" mührü dışında veya "evet" mührü yerine herhangi bir özel işaret, isim, imza kaşesi, mühür veya parmak izi basılan, üzerinde yer alan siyasi partilere veya bağımsız adaylara ait bölümleri belirgin şekilde karalanmış, çizilmiş veya işaretlenmiş olan oy pusulaları da geçersiz olacak. Üzerinde yer alan matbu yazıların ve şekillerin dışında yazılar, harfler veya sayılar yazılmış, şekiller çizilmiş birleşik oy pusulaları geçerli kabul edilmeyecek. Zarfın içinde el ilanı, broşür ya da özel bir işaret, yazı, şekil taşıyan kağıt veya işaret amacı taşıyan herhangi bir madde çıkması halinde bu zarftan çıkan oy pusulaları hesaba katılmayacak.
Oy kullanma saatleri
Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te 07.00-16.00, bu illerin dışında kalan illerde ise 08.00-17.00 saatleri arasında oy kullanılabilecek. Yüksek Seçim Kurulunca belirlenen oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı bunları saydıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek. Her seçmen, hangi sandık seçmen listesine yazılmış ise ancak o sandıkta oy kullanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...