2014 Yerel Seçimler - SEÇİM SONUÇLARI CANLI YAYIN

2014 Yerel Seçimler - SEÇİM SONUÇLARI CANLI YAYIN

GÜNDEM Haberleri

Seçim sonuçları! 2014 Yerel Seçimleri. İl il, ilçe ilçe, Ankara, İstanbul, Aydın, Muş, Van, Kars, İzmir, Antalya vs. Seçim sonuçları anlık olarak burada.

2014 Yerel Seçim sonuçları anketi - Yerel Seçim sonuçları 2014 İstanbul Ankara ve İzmir haberi, İzmir AK Parti ve CHP Yerel Seçim sonuçları anketi - Yerel Seçim sonuçları 2014 son dakika haberleri ve video görüntüleri, Son Anket sonuçları 30 Mart Yerel Seçim Anketleri- YSK oy kullanma işlemi hakkındaki bilgiler...

2014 Yerel Seçim sonuçları anketi - Yerel Seçim sonuçları 2014 İstanbul Ankara ve İzmir haberi, İzmir AK Pati ve CHP Yerel Seçim sonuçları anketi - Yerel Seçim sonuçları 2014 son dakika haberleri ve video görüntüleri, Son Anket sonuçları 30 Mart Yerel Seçim Anketleri- YSK oy kullanma işlemi hakkındaki bilgiler...

Dün sorunlu geçen AKP mitingi sonrasında yapılan yerel seçim anketleri sonuçlarına sitemiz tg.com.tr üzerinden ulaşabilirsiniz! İşte haberimizin detayları ve ayrıntıları...

Artık seçimlere az bir süre kaldı. 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Yerel seçim öncesinde oy kullanacak kişiler için listeler tek tek açıklandı ve tamamlandı. Peki seçmen listesini nasıl öğrenebilirim? Seçim anketlerinde son durum ne? Tüm bu soruların cevabı haberimizde bulabilirsiniz. İşte son Anket sonuçları (YSK oy kullanma işlemi) 30 Mart Yerel Seçim Anketleri

2014 Yerel Seçimlere sayılı günler kaldı. 2014 Yerel Seçimlerinde hangi parti kaç oy alacak? 30 Mart'ta yapılacak olan Yerel Seçimler için gezici anket sonuçları tamamlandı. Peki anket sonuçlarında hangi parti kaç oy aldı? 2014 Yerel seçimleri için yapılan anket sonuçlarına buradan ulaşabilirsiniz.2014 Son Seçim Anketleri (Anket sonuçları ve oy oranları) Hangi parti önde gidiyor? Yapılan son seçim anketlerinde hangi parti önde gidiyor?

2014 Son Seçim Anketleri (2014 YSK En Son Anket Sonuçları) İşte Anket sonucu. 2014 Yerel Seçimlerinde Son Anket Sonuçları. Son Seçim Anketleri. İşte Parti Oy Oranları ve Sonuçları. 2014 Yerel Seçimlerinde son anket sonuçları. 30 Mart yerel seçimler öncesi yapılan Son seçim anketlerinde hangi parti önde gidiyor. Ak Parti CHP MHP BDP Oy oranları ne kadar? Son seçim anketi yerel seçim en son güncel bilgiler. Araştırma Şirketleri sın seçim anketleri ile ilgili tüm ayrıntılar tg.com.tr'de

Yüksek Seçim Kurulu geçtiğimiz ay seçmen listelerini açıklamıştı. Adaylar isimlerini hem muhtarlık askılarında hem de YSK resmi internet sayfası üzerinden kontrol etme imkanı buldular. YSK son olarak ise 18 Şubat'ta resmi internet adresinden seçmen sandıkları ve oy kullanılacak yerleri açıkladı. Seçmenler oy kullanacakları yerleri ve sandık numaralarını kimlik bilgilerini girerek online öğrenebilirler. Gözler şimdi ise 30 Mart yerel seçimleri için yapılan anket sonuçlarına çevrildi. Yerel seçimler için heyecan başladı.30 Mart Yerel seçimler takvimi.Son gezici anket sonuçları.Yerel seçimlerde hangi parti ne kadar oy alacak? Merakla beklenen Yerel Seçim sonuçları için son anket sonuçları....

Siyasi partilerin aday listelerindeki eksiklikleri tamamlamalarının son günü 20 Şubattı. Geçici aday listeleri (bağımsız adaylar dahil) ilçe seçim kurulları, büyükşehir belediye başkan adaylarının ise il seçim kurulları tarafından mahallinde alışılmış usullerle 21 Şubat'ta ilan edilecek ve itirazlar başladı.

Seçim takviminin diğer bazı önemli aşamaları şöyle:

21 Şubat: İl ve ilçe seçim kurullarınca, geçici adayların, kanunda yazılı adaylık şartlarında noksanlık veya aykırılık bulunup bulunmadığı doğrudan incelemeye alınacak. Seçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtımına başlanılacak.

22 Şubat: Geçici olarak ilan edilen aday listelerine karşı ilgili ilçe seçim kuruluna, büyükşehir belediye başkan adaylığı için ilgili il seçim kuruluna yapılacak itirazların son günü. Geçici adayların, adaylık şartlarında noksanlık veya aykırılık yönünde il ve ilçe seçim kurullarınca yapılan incelemelerin son günü. İl veya ilçe seçim kurullarının incelemeleri sonucunda ortaya çıkan seçilme yeterliliğine ilişkin eksikliklerin, il seçim kurullarınca ilgili aday ve siyasi parti il başkanlığına, ilçe seçim kurullarınca da ilgililere ve siyasi parti ilçe başkanlıklarına bildirilmesinin son günü.

26 Şubat: İlgililerin ilçe seçim kurulu kararlarına karşı il seçim kuruluna, il seçim kurulunun büyükşehir belediye başkanlığı adaylarına ilişkin kararlarına karşı YSK'ya itirazlarının son günü. 2972 sayılı Kanun'un 15/2. maddesine göre, adaylar hakkında adaylık koşullarında noksanlık veya aykırılıklar nedeniyle yapılacak itirazların il seçim kurulunca, büyükşehir belediye başkanlığı adaylarına ilişkin olarak da YSK'ca kesin karara bağlanmasının son günü.

28 Şubat: YSK'nın il seçim kurulu, il seçim kurulunun ilçe seçim kurulu kararlarına karşı yapılmış itirazları kesin olarak karara bağlamasının son günü. Seçim kurullarınca yapılan inceleme veya itiraz üzerine kesin olarak verilen kararlar sonucunda ya da istifa nedeniyle siyasi partilerin aday listelerinde eksiklik meydana gelmesi halinde bu durum, ilçe veya il seçim kurullarınca siyasi partilere bildirilecek.

NEREDE VE NASIL OY KULLANACAĞIM?

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Yerel seçim öncesinde oy kullanacak kişiler için listeler tek tek açıklantı ve tamamlandı. Peki seçmen lisetesini nasıl öğrenebilirim? Seçmen listesi belli ol du mu bunu nereden sorgulayabilirim , Nerede oy kullanacağım 2014 gibi sorularınızın cevabı bu haberimizde bulabilirsiniz.

Tc kimlik numarası cilt no aile sıra no resim doğrulamasınıda girdikten sonra oy kullanacağınız yeri tam olarak öğrenebiliyorsunuz. Dileyen kişiler aşağıya eklediğimiz resime de tıklayarak ilgili sorgulama sitesine gidebilirler.

YSK'nin açıkladığı seçim yasaklarına göre; yerel seçimde oy verme günü olan 30 Mart 2014 Pazar günü sabah saat 06.00'dan gece saat 24.00'e kadar, her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılmasının, içkili yerlerde ve umumi mahallerde her çeşit alkollü içki verilmesinin, içilmesinin yasak olduğuna karar verilirken, oy verme günü oy verme süresince bütün umumi eğlence yerlerinin kapalı kalacağına, eğlence yeri niteliğini taşıyan lokantalarda yalnız yemek verilebileceğine karar verildi.

YSK, 30 Mart 2014 Pazar günü sabah saat 06.00'dan gece saat 24.00'e kadar, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimsenin köy, kasaba ve şehirlerde silah taşıyamayacağına da karar verdi.

YAYIN YASAĞI 21.00'DE BİTECEK

Bu arada; YSK kararında, Oy verme günü saat 18.00'e kadar radyolar ve her türlü yayın organları tarafından seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasaklanırken, Saat 18.00 ilâ 21.00 arasında radyolarda ve her türlü yayın organlarında ancak Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçim ile ilgili olarak verilecek haber ve tebliğler yayınlanabilecek. Seçim günü Saat 21.00'den sonra bütün yayınlar serbest bırakılırken, ancak Yüksek Seçim Kurulunca gerek görülmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

Gündeme ait diğer sıcak gelişmeleri tg.com.tr üzerinden takip edebilirsiniz...

#

#

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...