Bakanlar bir bir sandık başına gitti, işte açıklamaları

/ Kaynak: AA
Bakanlar bir bir sandık başına gitti, işte açıklamaları

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Atalay ile bakanlar Işık ve Yılmaz oylarını kullandı.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, oyunu Ankara Emek'teki Gülen Muharrem Pakoğlu İlköğretim Okulunda kullandı. Eşi Yıldız Atalay ve kızı Tuba Atalay ile oy kullanmaya gelen Beşir Atalay, sıraya girerek vatandaşlarla sohbet etti.Atalay, 1254 numaralı sandıkta oyunu kullanmasının ardından, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin önemli bir seçim günü yaşadığını belirterek, sandıklara da bakıldığında katılım oranının yüksek göründüğünü söyledi.Sandıkların "milli irade" anlamına geldiğini kaydeden Atalay, "Sandıklara çok önem veriyoruz. Onun için bütün vatandaşlarımız katılsınlar. Seçim gününü bayram gibi kabul etmek lazım çünkü önümüze sandığın geldiği gün milletimiz için gerçekten bir bayramdır. Sandığın önemini ne kadar büyütsek yeridir. Sandığın olmadığı yerde demokrasi olmaz, o zaman başka güçler, başka vesayetler ortaya çıkar. İşte milletimiz bugün kendi geleceğini belirlemek için oy kullanıyor, hayırlı olsun" nbsp;diye konuştu.

İSMET YILMAZ

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, oyunu memleketi Sivas'ta Fevzi Paşa İlköğretim Okulu'nda kullandı. nbsp;
Oy kullanacağı okula gelen Yılmaz, kayıtlı olduğu 1320 nolu sandığın bulunduğu sınıfa geçti. Oyunu kullanan Yılmaz, seçimlerin hayırlı olmasını diledi. Bakan Yılmaz, "Allah bu millete bir daha İstiklal Savaşı göstermesin. Mehmet Akif Ersoy'un da sözü var biliyorsunuz; 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' diye. Sıkıntılı bir dönem, inşallah ülkemiz ve Sivas için hayırlı olur" dedi.

FİKRİ IŞIK

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, oyunu Bahçecik Damlar İlkokulunda kullandı.
Işık, eşi Nigar ışık ile Bahçecik Damlar Mahallesi'ndeki Damlar İlkokuluna gelerek, kayıtlı olduğu 1038 numaralı sandıkta oyunu kullandı.
Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Bakan Işık, sandığın millet iradesinin tecelli ettiği yer olduğunu söyledi.
"Sandık sonuçlarını herkesin kabullenmesi, demokrasiye olan inancın gereğidir" diyen Işık, vatandaşların büyük bir katılımla sandığa giderek özgürlük, gizlilik ve huzur içinde oyunu kullanacağına inandığını kaydetti. Işık, bu anlamda gereken önlemlerin alındığını dile getirerek, seçimlerin herkes için hayırlı olmasını diledi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...