Liderler oylarını böyle kullandı

Liderler oylarını böyle kullandı

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan ve eşi İstanbul'un Üsküdar ilçesindeki Burhaniye İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı. İşte liderlerin oy verme anı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, İstanbul'un Üsküdar ilçesindeki Saffet Çebi İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı.Kısa bir açıklama yapan Başbakan Erdoğan 'Türkiye genelinde şu ana kadar edindiğim bilgiler, katılımın çok yüksek olacağı istikametinde. Gerçekten şu ana kadar meydanlarda arzu edilmeyen açıklamalar, konuşmalar olmasına rağmen, milletimiz bugün tüm gerçekleri her şeyin üstünde söyleyecek, konuşacak. Meydanlarda konuşulanların ötesinde bugün milletin söylediği belirleyici olacak. Bana göre millet ne derse odur" dedi. Açıklama sonrası okuldan ayrılan Erdoğan alkışlar arasında uğurlandı.
Liderler oylarını böyle kullandı
KILIÇDAROĞLU, OYUNU ARJANTİN İLKOKULU'NDA KULLANDI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Ankara'nın Çankaya İlçesi'ndeki Arjantin İlkokulu'nda kurulan 4149 numaralı sandıkta oyunu kullandı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, saat 13.30'da oy kullanacakları Arjantin İlkokulu'na geldi. Burada Kılıçdaroğlu'na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kılıçdaroğlu vatandaşlarla tokalaşırken, bazı çocukları kucağına alarak sevdi ve öptü. Ardından Kılıçdaroğlu ve eşi 2'nci kattaki 4149 numaralı sandığın bulunduğu sınıfın önüne geldi ve en arka sıraya geçerek, sıranın kendilerine gelmesini bekledi. Gazetecilerin sıraya girdiniz sorusuna Kılıçdaroğlu, "Evet,normal değil mi?" karşılığını verdi. Ancak vatandaşların ısrarı üzerine Kılıçdaroğlu, sınıfa girdi ve oy pusulasını alarak oyunu kullanacağı perdeli paravana girmek isterken başını paravanın demirine hafifçe çarptı. Yoğun ilgi gösteren gazeteciler ise Kılıçdaroğlu'nu oyunu sandığa atarken görüntü ve fotoğraf çekebilmek için büyük çaba sarf etti. nbsp;
Oyunu kullandıktan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, okul bahçesinde gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Gazetecilerin "Bugünden itibaren nasıl bir Türkiye bekliyorsunuz?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Sizlerde görüşüyorsunuz. Yurtaşlarımız da büyük bir heyecan var. Hepsi demokrasi şölenine katılmak için sandığa geldiler. Ben hep şu çağrıyı yaptım. Vicdanınıza danışın ve oyunuzu öyle kullanın diye. Umarım bu gerçekleşir. Mutluyum oyumu kullandım. Demokrasimiz güçlenmek zorunda, temizlenmek zorunda. Güzel bir demokrasi inşa edeceğiz. Ben halkıma güveniyorum. Onların irfanına güveniyorum. Umarım güzel bir sonuç ortaya çıkar" dedi.

Liderler oylarını böyle kullandı
DEVLET BAHÇELİ: HAYIRLARA VESİLE OLSUN

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, her yıl olduğu gibi Anıttepe Ortaoukulu'nda oyunu kullanarak, seçimlerin hayırlı olmasını diledi.
Bahçeli, oyunu kullandıktan sonra gazetecilerin sorularına cevap verdi. Bahçeli, "Bugün gerçekleştirdiğimiz yerel seçimlerin milletimize, tüm siyasi partilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bütün siyasi partilerimiz yoğun bir çalışma ortamından sonra bugüne ulaşmış bulunuyorlar. Şuan aldığımız bilgiler kadarıyla yüksek bir katılım olduğu da görülmektedir. İnşallah hayırlara vesile olur" diye konuştu.
Liderler oylarını böyle kullandı
MASUM TÜRKER OYUNU İSTANBUL'DA KULLANDI

DSP Genel Başkanı Masum Türker, oyunu İstanbul'da kullandı. TEB Ataşehir Ortaokulu'ndaki 2047 numaralı sandıkta oyunu kullanan Türker, sandık görevlileriyle tokalaşarak kolaylıklar diledi.
Okuldan ayrılırken açıklama yapan Türker, herkesin düşüncesine sahip çıkmasının zamanın geldiğini düşündüğünü söyledi. Türker, "Yeni bir sayfanın açılacağı yarın, geldiğimiz güne kadar yaşanan gerginliklerin ve toplumsal olarak kabul edilemeyecek ayrıştırıcı yapının geride kalmasını diliyorum" dedi.
Liderler oylarını böyle kullandı
SELAHATTİN DEMİRTAŞ OYUNU KULLANDI

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Türkiye'deki bütün yurttaşlar ve siyasi partiler açısından hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Umut ediyorum ki bugün kazasız belasız, ciddi bir sorun, sıkıntı yaşanmadan seçimleri tamamlayacağız" dedi.
Demirtaş, eşi Başak ile geldiği Kayapınar'daki Şehit Jandarma Üsteğmen Tevfik Pehlivan Ortaokulu'nda oyunu kullandı.
Liderler oylarını böyle kullandı
CEMİL ÇİÇEK OYUNU KULLANDI

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, oyunu Gölbaşı Şahin Sevin İlköğretim Okulu'nda kullandı.
Oy kullanacağı okula eşi Gülten Çiçek ile sivil plakalı araçla gelen Çiçek, gazetecilerin ilgisi arasında 1150 nolu sandığın olduğu sınıfa gitti.
Sandık görevlileri ile tokalaşan Çiçek, nüfus cüzdanlarını görevlilere verdi. Yapılan kontrolün ardından oylarını kullanan Çiçek ve eşi okuldan ayrıldı.

ABDULLAH GÜL

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara'da oy kullandı. Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nün yakınındaki Çankaya İlkokulu'nda eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte sandık başına geldi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları da aynı okulda oy kullandı.


Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, oyunu Ankara Emek'teki Gülen Muharrem Pakoğlu İlköğretim Okulunda kullandı. Eşi Yıldız Atalay ve kızı Tuba Atalay ile oy kullanmaya gelen Beşir Atalay, sıraya girerek vatandaşlarla sohbet etti.Atalay, 1254 numaralı sandıkta oyunu kullanmasının ardından, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin önemli bir seçim günü yaşadığını belirterek, sandıklara da bakıldığında katılım oranının yüksek göründüğünü söyledi.Sandıkların "milli irade" anlamına geldiğini kaydeden Atalay, "Sandıklara çok önem veriyoruz. Onun için bütün vatandaşlarımız katılsınlar. Seçim gününü bayram gibi kabul etmek lazım çünkü önümüze sandığın geldiği gün milletimiz için gerçekten bir bayramdır. Sandığın önemini ne kadar büyütsek yeridir. Sandığın olmadığı yerde demokrasi olmaz, o zaman başka güçler, başka vesayetler ortaya çıkar. İşte milletimiz bugün kendi geleceğini belirlemek için oy kullanıyor, hayırlı olsun" nbsp;diye konuştu.

İSMET YILMAZ

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, oyunu memleketi Sivas'ta Fevzi Paşa İlköğretim Okulu'nda kullandı. nbsp;
Oy kullanacağı okula gelen Yılmaz, kayıtlı olduğu 1320 nolu sandığın bulunduğu sınıfa geçti. Oyunu kullanan Yılmaz, seçimlerin hayırlı olmasını diledi. Bakan Yılmaz, "Allah bu millete bir daha İstiklal Savaşı göstermesin. Mehmet Akif Ersoy'un da sözü var biliyorsunuz; 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' diye. Sıkıntılı bir dönem, inşallah ülkemiz ve Sivas için hayırlı olur" dedi.

FİKRİ IŞIK

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, oyunu Bahçecik Damlar İlkokulunda kullandı.
Işık, eşi Nigar ışık ile Bahçecik Damlar Mahallesi'ndeki Damlar İlkokuluna gelerek, kayıtlı olduğu 1038 numaralı sandıkta oyunu kullandı.
Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Bakan Işık, sandığın millet iradesinin tecelli ettiği yer olduğunu söyledi.
"Sandık sonuçlarını herkesin kabullenmesi, demokrasiye olan inancın gereğidir" diyen Işık, vatandaşların büyük bir katılımla sandığa giderek özgürlük, gizlilik ve huzur içinde oyunu kullanacağına inandığını kaydetti. Işık, bu anlamda gereken önlemlerin alındığını dile getirerek, seçimlerin herkes için hayırlı olmasını diledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...