Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstanbul Seçim Sonuçları - (İstanbul'da hangi parti önde?)

İstanbul Seçim Sonuçları - (İstanbul'da hangi parti önde?)

Politika Haberleri

İstanbul'de hangi parti önde gidiyor? İstanbul seçimlerde kimi seçecek? İstanbul seçime gidiyor...

Türkiye genelinde oy kullanacak seçmenin yüzde 19'u yani Türkiye'de seçmenlerin 5'te 1'i İstanbul'da sandığa gidiyor. Haliyle İstanbul seçim sonuçları çok önemli. 30 Mart yerel seçim sonuçları büyük bir merak konusu. İstanbul'da yerel seçim sonuçları ne olur? Seçim sonuçlarını hangi parti etkiler? Seçim sonuçları yasak kalkar kalkmaz turikyegazetesi.com.tr'de İstanbul Seçim Sonuçları - 2014 (30 Mart Yerel Seçimi İstanbul Sandık Sonuçları)


30 Mart 2014 seçimi için İstanbul'da 9 Milyon 997 bin seçmen sandık başına gidiyor. Peki İstanbul'da seçim sonuçları ne olur? İstanbul'u alan Türkiye'yi alır denildiği için İstanbul seçim sonuçları kritik önem taşıyor. 2009 yerel seçimlerinde İstanbul'daki seçim sonuçları tablosu 2014 seçim sonuçları için de referans niteliğinde.


İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI - 2014 YEREL SEÇİMLERİ
Peki Türkiye'deki yerel seçimin galibini de ilan edecek İstanbul'daki son durum ne? Önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarına bakalım;


İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI - 2014 YEREL SEÇİMLERİ


İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI 2009'DA NE OLMUŞTU?
İstanbul seçim sonuçları 2009 yılı verilerine göre Kadir Topbaş seçimlerde yüzde 44.34 oy alarak birinci olmuştu. En rakibi olan Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 36.8 oy almıştı. 2014 yerel seçim sonuçlarında CHP'nin oylarının biraz daha yükselmesi bekleniyor.


İstanbul Seçim Sonuçları - (İstanbul'da hangi parti önde?)



İSTANBUL İLÇELERİNDE DURUM


İstanbul'da 39 ilçede belediye başkanlığı seçimi yapılacak. Mevcut durumda 26 belediye AKP'nin 13 belediye CHP'nin. Geçmiş seçimlerdeki oy oranları farkı dikkate alındığında İstanbul'da her iki partinin de kaybetmesinin epey zor olduğu 'kale'leri var.


Türkiye'deki güncel politik gelişmeleri ve aday niteliğini bir kenara bırakıp sadece 2009 yerel ve 2011 genel seçimleri oy oranları dikkate alındığında İstanbul'da bu seçimlerde çekişme beklenen ilçe sayısı aslında çok da fazla değil.


İstanbul Seçim Sonuçları - (İstanbul'da hangi parti önde?)



ÇEKİŞMELİ GEÇECEK İLÇELER


Bu ilçeler Ataşehir, Avcılar, Büyükçekmece, Kartal, Maltepe, Silivri. Tümü şu anda CHP'li olan bu belediyelerde 2011 seçimlerinde, Maltepe ve Silivri hariç AKP birinci parti çıkmış durumda. AKP, 2009 yerel seçimlerinde sadece Beyoğlu ve Üsküdar'ı yüzde 40'ın altında oy alarak kazandı. Diğer kazandığı 24 ilçede de yüzde 40'ın üzerine çıktı.


AK PARTİ ADAYLARI
Rakamların lehine olduğu AK Parti mevcut belediye başkanlarını çoğunlukla tekrar aday gösterdi. Sadece Üsküdar, Küçükçekmece ve Gaziosmanpaşa belediye başkanları tekrar aday gösterilmedi. AK Parti bu hareketiyle İstanbul'da rahat olduğu mesajını verdi.


2009'da iddialı adaylarla girdiği CHP'nin 'kale'leri olan Beşiktaş, Kadıköy ve Bakırköy'de ise aynı yaklaşımı göstermedi. Şişli'de uzun süre AK Parti'ye mesafeli duran eski Refah Partisi milletvekili Mukadder Başeğmez AKP adayı olarak gösterildi.


Bazı ilçelerde yıllardır süregelen bu AK Parti üstünlüğüne CHP İstanbul'da 'muhafazakar' müdahale ile son vermeyi hedefledi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...