SEÇİM SONUÇLARI İŞTE BURADA - Seçim sandıkları açıldı?

SEÇİM SONUÇLARI İŞTE BURADA - Seçim sandıkları açıldı?

GÜNDEM Haberleri

Seçim sandıkları ne zaman açılacak? 2014 Seçim sonuçları saat kaçta belli olacak soruları seçmenlerin merak ettiği konular arasında.

İŞTE SEÇİM SONUÇLARI


KAZANAN BELEDİYE BAŞKANLARI


ARTVİN'DE nbsp;HANGİ PARTİ KAZANDI?

AMASYA'DA HANGİ PARTİ KAZANDI?

NEVŞEHİR'DE HANGİ PARTİ KAZANDI?

TUNCELİ'DE HANGİ PARTİ KAZANDI?

BURDUR'DA HANGİ PARTİ KAZANDI?

EDİRNE'DE HANGİ PARTİ KAZANDI?

GÜMÜŞHANE'DE HANGİ KAZANDI?


Bingöl'de (AK Parti) Yücel Barakazi
Afyon'da (Ak Parti) Burhanettin Çoban
Şanlıurfa'da (AK Parti) Celalettin Güvenç
Şırnak (BDP) Serhat Kadırhan
Uşak (AK Parti) Nurullah Cahan
Hakkari'de (BDP) Dilek Hatipoğlu
Bayburt'ta (AK Parti) Mete Memiş
Rize'de (AK parti) Reşat Kasap
Konya'da (AK Parti) Tahir Akyürek
Aksaray'da (AK Parti) Haluk Şahin Yazgan
Adıyaman'da (AK Parti) Fehmi Hüsrev Kutlu
Karabük'te (MHP) Rafet Vergili
Bartın'dan (MHP) Cemal Akın
Erzincan'da (AK Parti) Cemalettin Başsoy
Kırklareli'nde (CHP) Mehmet Kesimoğlu
Karaman'da (AK Parti) Ertuğrul Çalışkan
Sivas'ta (AK Parti) Sami Aydın
Kilis'te (AK Parti) Hasan Kara
Tokat'ta (AK Parti) Eyüp Eroğlu
Elazığ'da (CHP) Mücahit Yanılmaz
Yozgat'ta (AKP) Kazım Arslan
Kırıkkale'de (AK Parti) Mehmet Saygılı
Çankırı'da (AK Parti) İrfan Dinç
Siirt'te (BDP) Tuncer Bakırhan
Kayseri'de (AK Parti) Mehmet Özhaseki
Ordu'da (AK Parti) Enver Yılmaz
Muş'ta (AK Parti) Feyat Asya
Giresun'da (CHP) Kerim Aksu
Bolu'da (AK Parti) Alaaddin Yılmaz kazandı

BU KÖYDE SEÇİM 2 SAATTE BİTTİ

Van'ın Edremit ilçesine bağlı, 38 seçmenin bulunduğu Köklü köyünde oy verme işlemi saat 09.00 itibarıyla tamamlandı. Köyde muhtarlık için tek aday olan İbrahim Gültepe'nin şimdiden seçimleri kazandığını açıklayabileceklerini belirten köyün eski muhtarı Mustafa Özbuz, köylülerin pazar tatilinin keyfini çıkarmak için erkenden gelerek oylarını kullandığını ifade etti.Bu arada, yurt genelinde, çeşitli suçlardan aranan çok sayıda kişi oy kullanmaya geldikleri okullarda yakalandı.

SEÇİM YASAKLARINI DELENE CEZA YAĞACAK nbsp;

Seçim döneminde ilgili yasalarca belirlenen yasaklara uymayanlara çeşitli cezalar veriliyor. Seçim döneminde, YSK'nın belirlediği ilkeler ve 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun ilkeleri gereğince Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından ulusal düzeyle yayın yapan bütün özel radyo ve televizyon kanalları izleniyor. Yayın ilkelerine aykırılığın tespiti halinde raporlar Üst Kurulca değerlendirilip sonuçlandırılmak üzere YSK'ya gönderiliyor. Yayın ihlali olup olmadığına ve müeyyide uygulanıp uygulanmayacağına YSK karar veriyor. RTÜK'ten gelen raporları değerlendiren YSK, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un ilgili maddesi gereğince seçim döneminde yayın ihlali yapan kuruluşları yayın durdurma ve para cezasına çarptırıyor. Yerel yayın yapan özel radyo ve televizyon kuruluşlarından seçim yasaklarını ihlal edenlere ise ilçe seçim kurulunca ceza veriliyor. Bu kararlar ilgili en yüksek mülki amirlerce yerine getiriliyor. 30 Mart'taki yerel seçimlerde usulsüzlük yaptığı tespit edilenlere çeşitli para ve hapis cezaları verilecek


Bayramiç'te oy verme işlemi durduruldu
Çanakkale Bayramiç'te, Gıda, 1013 nolu sandıkta, oy pusulalarının konulduğu zarflar karışınca, İlçe Seçim Kurulu oy verme işlemini durdurdu. Toplam 266 seçmenin oy kullanacağı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü binasındaki 1013 nolu sandıkta zarflar karıştı. MHP Belediye Başkan Adayı Sakin Yılmaz'ın da oy kullandığı sandıkta, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve muhtarlık seçimi oy pusulalarının zarfları karıştı. Seçmenler, sandık görevlilerinin hatalı yönlendirmesiyle belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği oy pusulalarını mor rankli muhtarlık seçimi zarflarına, muhtarlık oy pusulalarını ise mavi renkli diğer zarflara koyarak oylarını kullandı. Öğle saatlerinde, sandık görevlileri zarfların yanlış kullanıldığını fark etti. Durumu İlçe Seçim Kurulu yetkililerine bildirdi. İlçe Seçim Kurulu da bu sandıkta oy verme işlemini durdurdu. Sıradaki seçmenler ise nasıl bir karar verileceğini merakla beklemeye başladı. Oyunu kullanan MHP'li Belediye Başkan Adayı Sakin Yılmaz ise "Benim elime oy pusulası ve zarfını verdiler. Ben de rengine bakmadım. Oyumu kullanıp, sandığa attım. Baştan bir yanlışlık olmuş. Artık seçimin bu şekilde devam etmesinden yanayım" dedi. AK Parti Belediye Başkan Adayı Sadettin Arslan'ın da bu sandıkta oy kullanacağı öğrenildi.

Vatandaşlar SMS ile öğrenebilecek

YerelSecim2014 Projesi çerçevesinde, seçim sonuçlarını isteyen vatandaşların öğrenebilmesi için GSM şirketleriyle de anlaşmalar yaptı. Yapılan anlaşmalar çerçevesinde, seçim sonuçlarını merak eden vatandaşlar, hizmet aldığı GSM şirketinden SMS yoluyla bilgi alabilecek. Vatandaşlar, belirlenen hizmet numarası üzerinden, kendi seçim bölgesindeki sonuçları anında öğrenebileceği gibi Türkiye genelindeki sonuçlar hakkında da bilgi alabilecek.


110 kişi yeniden oy kullanacak
Çorum'da, seçim görevlileri tarafından seçimde 110 kişinin oy kullanılmadığı tespit edilince, Seçim Hakimi tekrar oy kullandırma kararı verdi. Edinilen bilgilere göre, 'Mehmetçik İlkokulu'nda 1011 nolu sandık görevlileri, Belediye Başkanlığı oy pusulasını seçmenlere dağıtmayınca, sabah saatlerinde oyunu kullanan 110 kişi, Belediye Başkanlığı için oy kullanmadı. Bir vatandaşın, ''Diğer okullarda farklı kullanılıyor, siz neden farklı kullandırıyorsunuz?'' diye itirazı sonucu, sandıkta oy kullanma işlemi durduruldu. Seçim hakimi, siyasi parti temsilcileriyle yaptığı toplantı sonucunda, aldığı kararla belediye başkanlığı için oy kullanmayan 110 kişiye tekrar ulaşılarak, oy kullanmalarının sağlanması kararlaştırıldı.


İşte ünlülerden seçim pozu

2014 Yerel Seçimleri için sabahın erken saatlerinde oy kullanmaya giden ünlü isimler Instagram'da oy kullandıklarına dair fotoğraflar paylaştı.


İŞTE ÜNLÜLERDEN SEÇİM POZLARI-TIKLA


BAŞBAKAN ERDOĞAN OYUNU NEREDE KULLANDI, NE DEDİ?
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, oyunu İstanbul'un Üsküdar ilçesinde kullandı. Üsküdar Kısıklı'daki konutundan çıkan Erdoğan, saat 13.20'de eşi Emine, oğlu Bilal ve gelini Reyyan ile kızı Sümeyye Erdoğan, kızı Esra ve damadı Berat Albayrak ile oylarını kullanacakları Saffet Çebi İlkokulu'na geldi. Başbakan Erdoğan, okula gelişinde Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve AK Parti Üsküdar Belediye Başkan adayı Hilmi Türkmen ile kısa bir süre sohbet etti. Okulun bahçesini dolduran vatandaşların alkışlarla karşıladığı Erdoğan, daha sonra ailesi ile 3308 numaralı sandığın bulunduğu sınıfa girdi.
Erdoğan, tek tek tokalaştığı sandık kurulu görevlilerine seçmen kağıdını ve nüfus cüzdanını verdi. Erdoğan, ardından eşi Emine Erdoğan sandık başında beklerken oy kullanma işlemine geçti.
Başbakan Erdoğan, önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediye Başkanlığı ve ilçe belediye meclis üyeliği, daha sonra muhtarlık için oyunu kullandı. Bu sırada Emine Erdoğan da Başbakan Erdoğan'ın yanındaki kabinde oyunu kullandı. Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, daha sonra basın mensuplarına poz verdi.
Erdoğan, oyunu sandığa atmadan önce "İstanbulumuz, ülkemiz, demokrasimiz için hayırlı olsun" dedi.
Başbakan Erdoğan, oy verme işleminin tamamlanmasının ardından basın mensuplarına seçime ilişkin kısa bir değerlendirmede bulundu. Erdoğan, "Türkiye genelinde şu ana kadar edindiğim bilgiler, katılımın çok yüksek olacağı istikametinde. Gerçekten şu ana kadar meydanlarda arzu edilmeyen açıklamalar, konuşmalar olmasına rağmen, milletimiz bugün tüm gerçekleri her şeyin üstünde söyleyecek, konuşacak. Meydanlarda konuşulanların ötesinde bugün milletin söylediği belirleyici olacak. Bana göre millet ne derse odur" diye konuştu.
Milletin kararının saygın olduğunu vurgulayan Erdoğan, " Bunun dışında konuşulanlar, öyle veya böyle, bu akşam sandıklardaki neticeler açıklandıktan sonra sadece tarihe kayıt olarak düşecektir. Bu seçimlerin, tüm beldelerimiz, ilçelerimiz, illerimiz, büyük şehirlerimiz, muhtarlıklarımız, belediye meclis üyeliklerimiz, il genel meclis üyeliklerimiz için hayırlara vesile olmasını, daha ileri demokrasinin bir adımı olacağı umuduyla, tekrar milletimi tebrik ediyorum, kutluyorum. Milletime sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.
Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın oy kullandığı 3308 numaralı sandıkta, 1'i sandık başkanı, 6'sı sandık görevlisi ve 311'i seçmen olmak üzere, 318 kişi oy verecek.
Erdoğan, okuldan ayrılırken bahçedeki vatandaşlar, "Türkiye seninle gurur duyuyor", "Recep Tayyip Erdoğan" şeklinde tezahürratta bulundu. Başbakan Erdoğan, kendisine sevgi gösterisinde bulunanları selamladı. Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, daha sonra Kısıklı'daki konutlarına gitti.



KILIÇDAROĞLU, OYUNU ARJANTİN İLKOKULU'NDA KULLANDI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Ankara'nın Çankaya İlçesi'ndeki Arjantin İlkokulu'nda kurulan 4149 numaralı sandıkta oyunu kullandı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, saat 13.30'da oy kullanacakları Arjantin İlkokulu'na geldi. Burada Kılıçdaroğlu'na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kılıçdaroğlu vatandaşlarla tokalaşırken, bazı çocukları kucağına alarak sevdi ve öptü. Ardından Kılıçdaroğlu ve eşi 2'nci kattaki 4149 numaralı sandığın bulunduğu sınıfın önüne geldi ve en arka sıraya geçerek, sıranın kendilerine gelmesini bekledi. Gazetecilerin sıraya girdiniz sorusuna Kılıçdaroğlu, "Evet,normal değil mi?" karşılığını verdi. Ancak vatandaşların ısrarı üzerine Kılıçdaroğlu, sınıfa girdi ve oy pusulasını alarak oyunu kullanacağı perdeli paravana girmek isterken başını paravanın demirine hafifçe çarptı. Yoğun ilgi gösteren gazeteciler ise Kılıçdaroğlu'nu oyunu sandığa atarken görüntü ve fotoğraf çekebilmek için büyük çaba sarf etti. nbsp;
Oyunu kullandıktan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, okul bahçesinde gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Gazetecilerin "Bugünden itibaren nasıl bir Türkiye bekliyorsunuz?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Sizlerde görüşüyorsunuz. Yurtaşlarımız da büyük bir heyecan var. Hepsi demokrasi şölenine katılmak için sandığa geldiler. Ben hep şu çağrıyı yaptım. Vicdanınıza danışın ve oyunuzu öyle kullanın diye. Umarım bu gerçekleşir. Mutluyum oyumu kullandım. Demokrasimiz güçlenmek zorunda, temizlenmek zorunda. Güzel bir demokrasi inşa edeceğiz. Ben halkıma güveniyorum. Onların irfanına güveniyorum. Umarım güzel bir sonuç ortaya çıkar" dedi.




DEVLET BAHÇELİ: HAYIRLARA VESİLE OLSUN
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, her yıl olduğu gibi Anıttepe Ortaoukulu'nda oyunu kullanarak, seçimlerin hayırlı olmasını diledi.
Bahçeli, oyunu kullandıktan sonra gazetecilerin sorularına cevap verdi. Bahçeli, "Bugün gerçekleştirdiğimiz yerel seçimlerin milletimize, tüm siyasi partilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bütün siyasi partilerimiz yoğun bir çalışma ortamından sonra bugüne ulaşmış bulunuyorlar. Şuan aldığımız bilgiler kadarıyla yüksek bir katılım olduğu da görülmektedir. İnşallah hayırlara vesile olur" diye konuştu.


MASUM TÜRKER OYUNU İSTANBUL'DA KULLANDI
DSP Genel Başkanı Masum Türker, oyunu İstanbul'da kullandı. TEB Ataşehir Ortaokulu'ndaki 2047 numaralı sandıkta oyunu kullanan Türker, sandık görevlileriyle tokalaşarak kolaylıklar diledi.
Okuldan ayrılırken açıklama yapan Türker, herkesin düşüncesine sahip çıkmasının zamanın geldiğini düşündüğünü söyledi. Türker, "Yeni bir sayfanın açılacağı yarın, geldiğimiz güne kadar yaşanan gerginliklerin ve toplumsal olarak kabul edilemeyecek ayrıştırıcı yapının geride kalmasını diliyorum" dedi.


SELAHATTİN DEMİRTAŞ OYUNU KULLANDI
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Türkiye'deki bütün yurttaşlar ve siyasi partiler açısından hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Umut ediyorum ki bugün kazasız belasız, ciddi bir sorun, sıkıntı yaşanmadan seçimleri tamamlayacağız" dedi.
Demirtaş, eşi Başak ile geldiği Kayapınar'daki Şehit Jandarma Üsteğmen Tevfik Pehlivan Ortaokulu'nda oyunu kullandı.


CEMİL ÇİÇEK OYUNU KULLANDI
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, oyunu Gölbaşı Şahin Sevin İlköğretim Okulu'nda kullandı.
Oy kullanacağı okula eşi Gülten Çiçek ile sivil plakalı araçla gelen Çiçek, gazetecilerin ilgisi arasında 1150 nolu sandığın olduğu sınıfa gitti.
Sandık görevlileri ile tokalaşan Çiçek, nüfus cüzdanlarını görevlilere verdi. Yapılan kontrolün ardından oylarını kullanan Çiçek ve eşi okuldan ayrıldı.


ABDULLAH GÜL
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara'da oy kullandı. Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nün yakınındaki Çankaya İlkokulu'nda eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte sandık başına geldi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları da aynı okulda oy kullandı.




Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, oyunu Ankara Emek'teki Gülen Muharrem Pakoğlu İlköğretim Okulunda kullandı. Eşi Yıldız Atalay ve kızı Tuba Atalay ile oy kullanmaya gelen Beşir Atalay, sıraya girerek vatandaşlarla sohbet etti.Atalay, 1254 numaralı sandıkta oyunu kullanmasının ardından, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin önemli bir seçim günü yaşadığını belirterek, sandıklara da bakıldığında katılım oranının yüksek göründüğünü söyledi.Sandıkların "milli irade" anlamına geldiğini kaydeden Atalay, "Sandıklara çok önem veriyoruz. Onun için bütün vatandaşlarımız katılsınlar. Seçim gününü bayram gibi kabul etmek lazım çünkü önümüze sandığın geldiği gün milletimiz için gerçekten bir bayramdır. Sandığın önemini ne kadar büyütsek yeridir. Sandığın olmadığı yerde demokrasi olmaz, o zaman başka güçler, başka vesayetler ortaya çıkar. İşte milletimiz bugün kendi geleceğini belirlemek için oy kullanıyor, hayırlı olsun" nbsp;diye konuştu.


İSMET YILMAZ
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, oyunu memleketi Sivas'ta Fevzi Paşa İlköğretim Okulu'nda kullandı. nbsp;
Oy kullanacağı okula gelen Yılmaz, kayıtlı olduğu 1320 nolu sandığın bulunduğu sınıfa geçti. Oyunu kullanan Yılmaz, seçimlerin hayırlı olmasını diledi. Bakan Yılmaz, "Allah bu millete bir daha İstiklal Savaşı göstermesin. Mehmet Akif Ersoy'un da sözü var biliyorsunuz; 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' diye. Sıkıntılı bir dönem, inşallah ülkemiz ve Sivas için hayırlı olur" dedi.


FİKRİ IŞIK
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, oyunu Bahçecik Damlar İlkokulunda kullandı.
Işık, eşi Nigar ışık ile Bahçecik Damlar Mahallesi'ndeki Damlar İlkokuluna gelerek, kayıtlı olduğu 1038 numaralı sandıkta oyunu kullandı.
Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Bakan Işık, sandığın millet iradesinin tecelli ettiği yer olduğunu söyledi.
"Sandık sonuçlarını herkesin kabullenmesi, demokrasiye olan inancın gereğidir" diyen Işık, vatandaşların büyük bir katılımla sandığa giderek özgürlük, gizlilik ve huzur içinde oyunu kullanacağına inandığını kaydetti. Işık, bu anlamda gereken önlemlerin alındığını dile getirerek, seçimlerin herkes için hayırlı olmasını diledi.



KADİR TOPBAŞ OYUNU KULLANDI
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, eşi Özleyiş Topbaş ve oğlu Ömer Topbaş ile Florya'da sandık başına gitti. Oy kullandıktan sonra basın mensuplarına konuşan Topbaş, "Hayırlı olsun, söz de karar da milletin. Sonuç ne olursa olsun demokrasi kazanacak" dedi.Bakırköy Şenlikköy'deki Murat Kölük İlkokulu'na eşi Özleyiş Topbaş ve oğlu Ömer Topbaş ile saat 10.30 sıralarında gelen Kadir Topbaş, oyunu 1351 no'lu sandıkta kullandı. Oy kullanmak için eşi ve oğlu ile bir süre sırada bekleyen Topbaş, yanına gelen vatandaşlarla sohbet etti. Sandık başkanının oy pusulalarını sırada bekleyen bir vatandaş yerine eşi Özleyiş Topbaş'a uzatması üzerine, Topbaş itiraz ederek sıraya göre oy kullanılmasını istedi. Topbaş çiftinden ilk oyu Özleyiş Topbaş, ardından da Kadir Topbaş, en son da oğlu Ömer Topbaş kullandı. Oy kullandıktan sonra okulun kapısında basın mensuplarına konuşan Topbaş, "Hayırlı olsun. Söz de karar da milletin. Sonuç ne olursa ne olsun demokrasi kazanacak" dedi. Topbaş sözlerine şöyle devam etti: "Demokrasilerde seçimler bayram günleridir. Arzumuzu bu güzel günlerin birlikteliğimizi, coşkumuzu bozmadan büyük bir aile olarak geleceğe birlikte yürüyebilelim. Çalıştık, gayret gösterdik. Ancak kararı halkımız vermekte. Sandık karar yeridir. Milletimizin milli iradesi yansıyacaktır. İstanbul'a ülkemize, barışımıza demokrasimize hayırlı olsun diyorum." nbsp;
Basın mensuplarının seçim sonuçlarının oranı üzerine sorduğu soruyu Topbaş, "Artık tahminler bitti. Kararlar çıkacak. Tahminler çok ötede kaldı. Çok iyi bir katılım olduğu söylenmekte. Gerçekten demokrasi adına çok önemli. İnsanlarımızın sandıkta karar verme hassasiyetine teşekkür ediyorum. Partiler sandık sonuçlarına göre kendilerine gereken çekidüzeni verirler" diye yanıtladı. Topbaş ve ailesi daha sonra, oğlunun kullandığı özel araçla okuldan ayrıldı. nbsp;


2014 Yerel Seçimlerin de Oy Kullanmama Cezası Ne Kadar Olacak ?


En son, 9 Ocak 2010 tarihli Maliye Bakanlığı'nın "Parasal Sınırlar ve Oranları Hakkındaki Genel Tebliği' dikkate alınarak Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre referandum günü sandığa gitmeyenlere, 22 TL oy kullanmama cezası uygulama kararı verilmiştir.


30 Mart 2014 Yerel Seçimleri için, oy kullanmama cezası ile ilgili henüz yasal bir düzenleme yapılmadığından yine ceza uygulanması söz konusudur. Ancak bugün itibarı ile Yüksek Seçim Kurulu tarafından bir açıklama yapılmadığından bu açıklama beklenmektedir.
Zorunlu sebeplerden dolayı (hastalık, ölüm veya mecburen yurt dışına çıkma) oy kullanamayanlar, seçim bitimini takip eden üç ay içerisinde mazeretlerini bağlı oldukları İlçe Seçim Kurullarına bildirdikleri takdirde ceza almayacaklardır.







UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...