AK Parti'den istifa eden vekil hakkında flaş açıklama

/ Kaynak: AA
AK Parti'den istifa eden vekil hakkında flaş açıklama

GÜNDEM Haberleri  / AA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya'nın istifasına ilişkin açıklama yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya'nın istifasına ilişkin, "Kendisi böyle bir kararla daha rahat edeceğini söyledi. Biz de işin açığı böyle bir günde seçim sonuçlarının açıklanacağı bir gecede bu karar için acele etmemesi lazım geldiğini tavsiye ettik. Ama kararını kesinleştirdiğini, seçim sonuçlarını etkilememek için böyle bir kararı bu anda vermek istediğini söyledi hayırlısı olsun" dedi.

Yıldız, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kayseri'de seçimlerin bir sükunet içinde suhuletle beraber tamamlanmış olmasından dolayı bütün partilere ve vatandaşlara teşekkür ettiğini söyledi.

Bundan sonrasıyla alakalı gösterilecek nezaketin de çok önemli olduğuna dikkati çeken Yıldız, gerek oyların tasnifi, gerekse sandık kurullarının hazırlayacağı raporlar da dahil olmak üzere bunları son derece önemsediklerini vurguladı.

AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya'nın istifasının doğru olduğunu dile getiren Yıldız, "Kendisiyle hem il başkanımız hem milletvekili arkadaşlarımızla beraber görüşme yaptık. Kendisi böyle bir kararla daha rahat edeceğini söyledi. Biz de işin açığı böyle bir günde, seçim sonuçlarının açıklanacağı bir gecede bu karar için acele etmemesi lazım geldiğini tavsiye ettik. Ama kararını kesinleştirdiğini, seçim sonuçlarını etkilememek için böyle bir kararı bu anda vermek istediğini söyledi, hayırlısı olsun" şeklinde konuştu.

Öksüzkaya'nın Kayseri'de nezaketiyle tanındığına dikkati çeken Yıldız, çok uyumlu bir çalışma hayatı geçirdiklerini ve son derece çalışkan, gayretli çalışmaları olduğunu söyledi.

Aldığı kararın kendisi için hayırlı olmasını dileyen Yıldız, şunları kaydetti:

"İstifayla ilgili yazılı olarak açıkladığı bir kısım var. AK Parti politikalarının özellikle son zamanlardaki tutumuyla alakalı kendisinin eleştirileri vardı. Fakat biz kendisine bu işin büyük resminin başka olduğunu ve sayın Başbakanımızın liderliğinde yürütülen politikaların çok fazla süzgeçten geçtiğini, birleştirici, bütünleştirici bir üslubun şu ana kadar çoktan kullanıldığını ama buna rağmen yapılması gerekenler konusunda tabi ki geri çekilmeyeceğini bir kez daha kendisine vurguladık. Kendisinin o yapıyla alakalı da bir hassasiyetinin olduğunu biliyoruz. Bunu kendisi de saklamıyor. Ama AK Parti politikalarının özellikle çok açık ve net olarak bu seçim sürecinde çok fazla konuşulduğunu, çok fazla kamuoyuyla paylaşıldığını da biliyoruz. O açıdan hayırlısı olsun diyoruz. Tabi ki mesai arkadaşları olarak buna üzüldük."

- Elektrik kesintisi

Yıldız, özellikle Doğu Akdeniz bölgesinde Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve Gaziantep illerinde hızı zaman zaman 75 kilometrelere ulaşan bir fırtına oluştuğunu ve bazı direklerin yıkıldığını söyledi.

Şu anda il merkezlerinin hiçbirisinde enerji kesintisinin söz konusu olmadığına dikkati çeken Yıldız, şöyle devam etti:

"Lokal bazı şikayetlerin geldiğini biliyoruz. Hem TEDAŞ'ın hem de ilgili dağıtım şirketlerinin şu anda çalışmaları hummalı bir şekilde devam ediyor. Ardahan, Erzurum ve o bölgelerde gündüz fırtınalı bir kar yağışını gördük. Bir kısım köylerimizde elektriklerin kesik olduğunu söylemem lazım. Ama bunların her birisi olumsuz hava koşullarından kaynaklanmaktadır. Arıza ekibimiz de şu anda çalışmaktadır. Hem oy pusulalarını hem de seçim sonuçlarını etkileyecek herhangi bir olumsuzluk söz konusu değildir. Enerjiyle, elektrikle alakalı hem il merkezlerimizde hem de ilçe merkezlerimizde böyle bir sıkıntı söz konusu değildir."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...