Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Seçimden ilginç notlar

Seçimden ilginç notlar

GÜNDEM Haberleri

İki ayı aşkın süren seçim maratonu dün sandıkta noktalandı.

AK PARTİ
BÖYLE TAKİP ETTİLER….
nbsp;
Siyasi parti genel merkezleri de meydanlardan sandıklara taşınan yarışın sonuçlarına kilitlendi. Büyük yarışın akşamında ise seçimin kalbinin attığı genel merkezlerde manzara özetle şöyle idi:
nbsp;
AK PARTİ'DE SONUÇLAR 4. KATA AKTI
nbsp;
AK Parti Genel Merkezi'nde saat 16.00'dan itibaren hazırlıklar başladı. Genel Merkez bünyesinde oluşturulan ve genel merkezin 4. Katında çalışan Seçim Koordinasyon Merkezi'nde teşkilattan gelen verilerle sonuçlar an be an takip edildi. Oradan alınan neticeler ise 3. katta parti yöneticilerinca analiz edildi. nbsp;
nbsp;
YABANCI MEDYA ORADAYDI
nbsp;
Bir basın merkezinin oluşturulduğu Genel Merkezde, seçim sonuçları çok sayıda yerli medya mensubunun yanı sıra yabancı basın kuruluşları tarafından da takip edildi. Katar'dan İtalya'ya, Japonya'dan Çin'e kadar dünyanın dört bir yanından gazeteciler Genel Merkez'de kamp kurdu
nbsp;
GÜVENLİK ARTIRILDI
nbsp;
Başbakan Erdoğan, ilk sonuçları oyunu kullandığı İstanbul'da takip ederken, akşamın ilerleyen saatlerinde ise Genel Merkez'e geldi.
nbsp;
Genel Merkez'de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Genel Merkeze çıkan cadde sokaklar trafiğe kapatıldı. Genel Merkez binasının önüne dev bir ekran kuruldu. Partiye gelen ve özel aramadan geçirilen vatandaşlar sonuçları bu ekrandan takip etti. nbsp;
nbsp;
İSTİFA SÜRPRİZİ
nbsp;
Sandıkların kapanması ve ilk sonuçların gelmesinin hemen ardından AK Parti'de sürpriz bir de istifa yaşandı. AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya twitter aracılığıyla partisinden istifa ettiğini duyurdu.
nbsp;
KURMAYLAR İZLEDİ
nbsp;
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Genel Merkez'e gelen ilk isimler oldu.. Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop koordinasyonunda çalışan SKM'den gelen sonuçlar, aralarında Genel Başkan Yardımcıları ve bakanların da olduğu isimlerce analiz edildi. Şentop da, parti adına ilk değerlendirmeyi yapan isim oldu.


nbsp;
BALKON KONUŞMASI İÇİN HAZIRLIK


nbsp;
Genel Merkezi önünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın balkon konuşması yapması ihtimali göz önünde bulundurularak, hazırlıklar erken saatlerde tamamlandı. nbsp;
nbsp;
İLK SONUÇLAR MERAKLA BEKLENDİ
nbsp;
YSK'nın yasağı kaldırmasının hemen ardından gelen ilk sonuçlar AK Parti önünde toplanan vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Partinin önünde bekleyen vatandaşlar, sloganlar atarak AK Parti'nin elde ettiği seçim zaferini kutladı.
nbsp;
WİFİ TEDBİRİ
nbsp;
Seçim sonuçları, sandık başlarından telefonlara yüklenen özel programlar sayesinde an be an SKM'deki birime aktarıldı. Teknik ortamda çalışma yapıldığından, muhtemel siber saldırıya karşı, AK Parti Genel Merkezi'ndeki WiFi bağlantısı devre dışı bırakıldı. nbsp;
nbsp;
ANKARA HEYECANI
nbsp;
Sandıklar açılmaya başlandıktan sonra en büyük heyecan ise Ankara konusunda yaşandı. Ekranlara yansıyan Melih Gökçek ile Mansur Yavaş arasındaki çekişme esnasında ilçelerdeki tablo da tek tek incelendi. İlk sonuç Ayaş'tan gelirken, AK Parti'nin o ilçede kazandığı bilgisi moral oldu. İlerleyen saatlerde ise Çankaya, Keçiören, Yenimahalle, Mamak, Göl.başı gibi ilçelerden gelen sonuçlar tansiyonu yükseltti.
nbsp;
-CHP
nbsp;
ANA MUHALEFETTE HEYECANLI BEKLEYİŞ
nbsp;
CHP de seçim için bir dizi hazırlık yaptı. Bu çerçevede Genel Merkez'in bahçesine ve girişine dev ekranlar yerleştirildi. Oy kullanma işleminin bitiminden itibaren partililer genel merkeze gelmeye ve sonuçları beklemeye başladılar.
nbsp;
TEŞKİLATTAN GELEN BİLGİLER SEVİNDİRDİ
nbsp;
Genel Merkezi'n ikinci katına da basın için dev bir ekran kuruldu. Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, basın mensuplarıyla sohbet ederek seçim yasaklarının kaldırılmasını bekledi. Partililere kendi seçmenlerinden zaman zaman gelen sonuçlar heyecana neden oldu. Ankara ve İstanbul'da CHP'nin öne geçtiğine ilişkin gelen haberler partililer tarafından sevinçle karşılandı. nbsp;
nbsp;
DÖNER AYRAN
Partinin girişine partililere de ikram edilmek üzere döner tezgahı kuruldu. nbsp;
nbsp;
MAKAMDAN TAKİP ETTİLER
nbsp;
Partinin her katında bulunan Genel Başkan Yardımcıları sonuçları merakla odalarından izlediler ve partililerden seçim sonuçlarıyla ilgili telefonda bilgiler aldılar.
nbsp;
ÖRGÜTTEN BİLGİ
nbsp;
YSK'nın sisteminden bağımsız olarak CHP kendi sonuçlarını almak için bir birim oluşturdu. Partinin alt katında oluşturulan birim YSK'nın sonuçlarıyla da karşılaştırmak için nbsp;kendi partililerinden gelen sandık sonuçlarını sisteme girdi. nbsp;
nbsp;
-MHP nbsp;
nbsp;
SANDIK SESSİZLİĞİ
nbsp;
BAHÇELİ GENEL MERKEZDE
nbsp;
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Beştepe Anıttepe İlkokulu'nda oyunu kullandıktan sonra sonuçları diğer seçimlerde olduğu gibi genel merkezdeki makamından takip etti.
Bahçeli'ye Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya ve bazı milletvekili ile genel başkan yardımcılarıyla eşlik etti.
MHP Genel Merkezi'nde bir sandık heyecanı gözlenmemesi dikkat çekti. Partililerin ilgisi yok denecek kadar azdı. Açıklanan ilk sonuçlar partideki sessizliği daha da artırdı.
Partide 50-60 civarında partili seçim sonuçlarını televizyon ekranından takip ederken, düşük gelen sonuçlar sonrasında ise genel merkezden ayrılmayı tercih ettiler.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...