Ankara' da iki aday da kazandığını söyledi

/ Kaynak: AA
Ankara' da iki aday da kazandığını söyledi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, "AK Parti, Ankara'da tarihi zaferini kazanmıştır", CHP' adayı Yavaş ise "Yüzde 50'ye yakın oy alıyoruz" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "AK Parti Ankara'da, Büyükşehir Belediyesini ve şu an itibariyle 21 ilçeyi kesinlikle kazanmıştır. 3 ilçede ise durum ortadadır. Orada sandıkların tamamı açılınca ortaya çıkacaktır. Dolayısıyla AK Parti, Ankara'da tarihi zaferini kazanmıştır. Bunu açık ve net olarak söylüyorum. Hiç bir kuşkumuz yok" dedi.

Gökçek, AK Parti İl Seçim Koordinasyon Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Ankara'da seçimlerin tahmin ettiği gibi geçtiğini, farklı bir netice olmadığını söyledi.

"İnşallah neticede 50'ye 39 bitecek, birlikte göreceğiz" ifadesini kullanan Gökçek, "Enteresan olan bir konu var. Birçok medya kuruluşunda demiştim ki seçim öncesi, seçim sırasında özellikle önce bizi Ankara, İstanbul gibi yerlerde düşük göstermeye çalışacaklar ve manipülasyon yapacaklar. Bu manipülasyon neticesinde de insanları sokağa dökecekler. Şu anda yapılan böyle bir olay var" diye konuştu.

Gökçek, şöyle devam etti:

"Cihan Haber Ajansı bu işin ana mihrak noktasıdır. Cihan Haber Ajansı tamamen manipülasyon yaparak, tamamen gerçek dışı veriler vererek ortalığı karıştırmak istiyor. Biraz önce NTV'de bir de baktık ki arada 7, 8 puan varken biz aniden 'küt' dedik aşağıya düşüverdik. Akıl sır alacak iş değil. Tam bir manipülasyon. Aradık NTV'yi, arkadaşlar aradı daha doğrusu. 'Efendim biz Cihan Haber Ajansı'ndan aldık, bunu ona göre veriyoruz' diyor. Kimse Cihan Haber Ajansı'nın işine inanmasın. Onların söylediğine göre Türkiye'de AK Parti 30 alıyordu, 30 puanı geçmesi mümkün değildi. Ankara, İstanbul ve Türkiye'nin her tarafı da kaybediliyordu. Bu doğrudan doğruya bir manipülasyon."

"Bu tam bir akıl tutulması"

Bu manipülasyonun uzantısı olarak Ankara CHP adayını da kullandıklarını öne süren Gökçek, şunları kaydetti:

"Basın toplantısına çıktı, efendim 'Biz Çankaya'da ileri gidiyoruz. Evet, Çankaya'da ileride olduğumuza göre biz bu seçimi aldık.' Hadi canım sende. Niye hadi canım sende? Ankara'da 25 ilçe var. Alt tarafta aynı haberin içinde NTV veriyor, Ankara'nın taşra ilçelerini tek tek sayıyor, çevre ilçelerini. 17 tane ilçemiz var, 16 tanesinde AK Parti kazanmış, bir tanesinde oraya göre bir başka parti kazanmış. Diğerlerine bakıyorsunuz, Keçiören, Gölbaşı'nda, Mamak'ta, Sincan'da, Altındağ'da AK Parti kazanmış, Yenimahalle, Etimesgut'ta ortada gidiyor. Dolayısıyla her tarafı biz kazanırken, hikmeti ilahi, bir de bakıyorsunuz CHP Ankara'da kazanmış. Bu tam bir akıl tutulması, tam bir manipülasyon."

Gökçek, "50'ye 39 bitecek bu Allah'ın izniyle. Ben bu işi bilen, iyi anket, araştırma yapan birisiyim. Böyle bitecek, Ankara'nın neticesi bu" ifadesini kullandı.

Ankara'nın 17 çevre ilçesi olduğunu belirten Gökçek, "Buna Pursaklar dahil. Burada bizim Melih Gökçek ve Mansur Yavaş arasındaki minimum fark, net 6,1. Yani 6 puan bir kere ben orada öne geçiyorum. Peki Çankaya'da öne geçtiler. Çankaya'da geçse geçse 30 ila yüzde 35 arasında önümüze geçerler. Peki Keçiören Çankaya kadar büyük bir ilçe değil mi? Ben orada ne kadar geçiyorum, ben de 30 puan geçiyorum. Altındağ'da 45-50 puan önüne geçiyorum. Sincan'da 55 puan geçiyorum. Bunlar nereye gidiyor? Böyle bir benzetme olabilir mi?" diye konuştu.

"Bu CHP'nin alışkanlığı"

CHP'nin bu manipülasyonu her zaman yaptığını savunan Gökçek, şöyle devam etti:

"Geçen seçimde İstanbul'da Gürsel Tekin ekrana çıktı. 'İstanbul'u kazandık arkadaşlar' dedi. Sonra ne oldu? Sonra her zamanki gibi mahcubiyet. Bu CHP'nin alışkanlığı. Yanına bir Cihan Haber Ajansı'nı takmış, kol kola, el ele gidiyorlar. Hayırlı uğurlu olsun onlara. Bu manipülasyon üzerine manipülasyon devam edip duruyor. Onun için değerli arkadaşlar, bizim seçimden en ufak bir kaygımız yok. Yukarıdan gelen verileri gördüğümüz zaman şu anda dahi arada 7,5 puan fark var. İnşallah bu puan farkı taşra geldikçe daha da çoğalacak ve aradaki farkı en az 10 puanla kapatmış olacağız."

Sandık başındaki partililerine de seslenen Gökçek, "Tembihimizdir, seçim kuruluna kadar sandık neticelerini götürene kadar başından ayrılmayın. Mutlaka oylar seçim kuruluna giderken aynı arabaya binin. Eğer binemezseniz arkadan bir arabayla takip edip, seçim kuruluna teslim edin" dedi.

Gökçek, seçimi kazanacaklarından yana en ufak bir endişelerinin olmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"AK Parti Ankara'da, büyükşehir belediyesini ve şu an itibariyle 21 ilçeyi kesinlikle kazanmıştır. 3 ilçede ise durum ortadadır. Orada sandıkların tamamı açılınca ortaya çıkacaktır. Dolayısıyla AK Parti, Ankara'da tarihi zaferini kazanmıştır. Bunu açık ve net olarak söylüyorum. Hiçbir kuşkumuz yok. Manipülasyon yapanlar da utansınlar. Böyle sırf Türkiye'yi karıştırmak için bu tip hareketleri yapmak kendilerine hiçbir kar getirmeyecek. Ne zamana kadar olacak, şurada oyların yüzde 25-30'u sayıldı. Bir iki saat sonra yüzde yüzü bitecek. Foyan ortaya çıkacak. Utanmayacaksın. Yarın ne diye izah edeceksin, millet senle dalga geçmeyecek mi? En çok ben dalga geçeceğim. Nasıl dalga geçeceğimi de televizyonda bilirler yani. İnşallah en güzel dalgamı da ben geçeceğim. Biz seçimi kazandık hayırlı uğurlu olsun."

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yavaş

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, "Yaptığımız hesaplara ve bize gelen bilgilere göre şu anda yüzde 50'ye yakın oy alıyoruz. Temennimiz en az yüzde 51. İnşallah sandıkların tümü geldiği zaman bunu da göreceksiniz" dedi.

Yavaş, Kavaklıdere'deki Seçim Koordinasyon Merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Sonuçları televizyonlardan izlemeye çalıştıklarını ancak, bir bilgi kirliğinin olduğunu kaydederek, AA tarafından verilen bilgilerin algı yönetimi olduğunu, öncelikle küçük ilçelerden ve Ankara dışından sonuçların verildiğini iddia etti. Yavaş, şöyle konuştu:

"Şu anda yüzde 70'in üzerinde oy aldığımız Çankaya'da bu bildirilen oyların içerisinde sadece 4 torba var. Yaptığımız hesaplara ve bize gelen bilgilere göre şu anda yüzde 50'ye yakın oy alıyoruz. Temennimiz en az yüzde 51. İnşallah sandıkların tümü geldiği zaman bunu da göreceksiniz. Bunun neden yapıldığını izah etmek istiyorum; Bu bilgiyi alan, arada 5-10 puan varmış gibi gösteren televizyonlar olduğu müddetçe oradaki sandık başındaki arkadaşlarımız sandık başını terk ediyorlar. O amaçla yapıldı, belki bir takım hileler yapılacak."

Yavaş, sandık başındakilere, görevlilere, Ankara sevdalılarına, merkez nbsp; kuruluna gidene kadar torbaları takip etmelerini nbsp; ve sonucu kendilerine bildirmelerini istedi.

Sandık görevlilerinden ıslak imzalı tutanakları getirmelerini isteyen Yavaş, "Seçimler hayırlı uğurlu olsun, Ankara'da temiz bir yönetim başlıyor" dedi.

"Seçimi kazandık"

Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Gürsel Erol da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazandıklarını söyledi.

Ankara genelinde toplam 12 bin 265 sandığın bulunduğunu belirten Erol, özellikle Keçiören, Sincan, Etimesgut, Gölbaşı, Çankaya, Altındağ, Mamak ilçelerinde 4 bin 372 sandık sonucunu aldıklarını, buna göre CHP'nin yüzde 49, AK Parti'nin ise yüzde 42 oy aldığını aktardı.

Erol, seçim sonuçlanıncaya ve tutanaklar tutuluncaya kadar kimsenin ilçe seçim kurullarından ayrılmaması çağrısında bulundu.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...