Başbakan Erdoğan'dan balkon konuşması

Başbakan Erdoğan'dan balkon konuşması

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Merkezi'nde vatandaşı selamladı ve beklenen balkon konuşmasını yaptı. İşte o konuşmanın tam metni.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Merkezi'nde vatandaşı selamladı. Erdoğan'ın konuşma yaptı.

İşte Erdoğan'ın yaptığı konuşmanın tam metni;

Çok değerli kardeşlerim. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. 81 Vilayeti 77 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını bir kez daha muhabbetle kucaklıyorum. Ankara'dan AK Parti genel merkezinden 81 vilayetle birlikte dünyanın tüm şehirlerini yürekten selamlıyorum. Yürekleri bizimle atan Avrupa'daki kardeşlerime teşekkür ediyorum. Suriye'de bombaların kurşunların altında açlıkla kıtlıkla başbaşa her an büyük acılar yaşayan ama Türkiye'nin AK Parti'nin zaferi için her an dua eden mazlum kardeşlerime sonsuz teşekkür ediyorum. Tıpkı kurtuluş savaşı öncesinde oludğu gibi dünyanın dört bir köşesinde ellerini semaya açarak Türkiye için dualarıyla destek olan tüm kardeşlerimize dostlarıma aziz milletimin selamlarını şükran duygularını ifade ediyorum. Elbette en büyük teşekkürü bu aziz millet bu asil millet hak ediyor. Kardeşlerim siz yeni Türkiye'nin istiklal mücadelesine sahip çıktınız, sizlere teşekkür ediyorum. Siz Büyük Türkiye idealine Büyük Türkiye hedeflerine sahip çıktınız, her birinize teşekkür ediyorum. Siz en başta kendi iradenize kendi geleceğinize, siyasete, partinize, başbakanınıza sahip çıktınız hepinize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. İşte bugün 30 Mart. Bugün 30 Mart. Ne dediler? 25 Mart'tan sonra kaos dediler (Yuh sesleri yükselir) Doğru kaosu gördük. Neydi o kaos? Bu milletin, bu devletin, bu ülkenin, ulusal güvenliğine ne yazık ki müdahale ederek dışişleri bakanlığını dinleyecek kadar ihanet içinde olan (yuh sesleri yükselir) vatan hainlerini bu ülke tanıma fırsatı buldu doğru. Onların kaos planı buydu. Ne diyodum ben aylardır. Bunların inine gireceğiz.

1 - Şimdi, zaman zaman bana bazı basın mensupları soruyor. Bu sene de balkon konuşması yapacak mısınız? Tamam da balkon konuşmasından ne bekliyorsunuz?

2 - Muhalefet liderlerine veya genel başkanlarına neden sormuyorsunuz? Siz de bir balkon konuşması yapacak mısınız? Bunların böyle bir derdi yok. Şimdi bunların sesi soluğu çıkmayacak. Ne diyecekler yarın? Söyliyeyim. Biz kazandık. Her ne kadar yüzde 26'da alsak, 27'de alsak biz kazandık diyecekler. Öbürü çıkacak 13,14,15'de alsa biz kazandık diyecek. Neden, hayatları böyle geçti. Ben ne dedim. Eğer birinci parti olamazsak genel başkanlığı bırakırım dedim. Zira, siyaset onur ister. Siyaset bu noktada asillik ister. Makamı zenginleştirmek gerekir, zenginleştiremiyorsan bırakıp gidin. Genel Müdür açıklama yaptı, yüzde 40 almazsam gdireim dedi, yüzde 26 aldı. Gitti mi gitmedi yine gidemez.

Aziz milletimin verdiği mesaj çok açıktır. Türkiye ne dedi biz buralıyız. Türk Milleti geçilmez dedi. Millet biz bu ülkenin sahipleriyiz dedi. Millet eğilmez, Türkiye yenilmez dedi. Kardeşlerim Biz Türkiye Cumhuriyetini sokakta bulmadık, bu vatanı sokakta bulmadık. Bu vatan kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda, Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda.... Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda. Şehitlerin kanıyla yoğrulmuş bu toprakları biz pensilvanya'ya veya onun buradaki hain uzantılarına asla teslim etmeyiz.

Yarından itibaren şuanda kaçanlar kaçtı. Yarından itibaren de kaçanlar olabilir. bazıları için şahsen suç duyurusunda bulundum. Bunlar kaçabilir dedim. Ve bundan sonra dedim ya. Hesabının bunun ödeyecekler, bedelini ödeyecekler. Ulusal güvenliğimizi nasıl tehdit edersiniz? Suriye'de, Suriye şuanda bizimle savaş halinde. Uçakklarımızı taciz ediyorlar. Şuanda bizim Süleyman Şah Türbesi 10 dönüm bizim topraklarımızdır. Oraya olan her saldırı 780 bin km'ye saldırıdır. Biz buna sessiz kalabilir miyiz? Hainler bu görüşmeyi dinliyor ve bunu sonra dünyaya servis ediyor. Bunlar, Haşhaşi'lere rahmet okur. Bunlar Haşhaşi'leri aştı. Haşhaşilerle ilgili yazılar prim yaptı. Bugün aziz milletimin sandıkta verdiği bir mesaj var. Milletimiz siyaset dışı yollardan istikamet belirlenmesine bugün çok çarpıcı şekilde tavrını ortaya koymuştur. Şunu vurgulamak istiyorum. Sandık sonuçları kimin kazandığından çok kimin kaybettiğini gösterir.

Şu ifadelerime dikkat edin lütfen. Bugün ahlak dışı siyaset kaybetmiştir. Kaset siyaseti montaj siyaseti iftira ve çamur siyaseti kaybetmiştir. Esersizlik siyaseti, plansız, projesiz hedefsiz siyaset bugün kaybetmiştir. Ey genel müdür, ey güya genel başkan. Elinizde bu kasetler olmasaydı siz bu seçim kampanyasında ne konuşacaktınız? Biz plan, proje konuştuk. Bunlar yalan, takiyye, iftira, fitne fesat bunu konuştular. Statüko bugün çok büyük bir darbe almıştır. Kirli ilişkiler, adı konulmamış ittfaklar bugün kaybetmiştir. Vesayetin her türü, vesayetçi odakların her türlüsüde milletten tam bir osmanlı şamarı yemiştir. Bugün, kibir kaybetmiştir, gurur kaybetmiştir. Milletine tepeden bakan, milletini küçümseyen, milletin tercihini hafife alan kibir bugün bir kez daha sandıkta yenilmiştir.

Harflerinden öfke kan damlayan o manşetleri atanlar bugün bir kez daha ağır biryenilgi almıştır. Ey pensilvanya ey yandaşları medya ey yandaşları sermaye, hani siz demokrasinin karşısına konumlandırılmıştınız sandıkta bugün demokrasi kazandı, sandıkta bugün irade kazandı. Ne oldu? 21 YY'da 2014 Türkiye'sinde halka hala darbe beklentisi içerisinde verilen mesajlarınız ne oldu bugün. İşte halk burda. Montaj siyaseti bugün yerle bir olmuştur. Türkiye'nin tüm sorunlarının çözüm aracı tartışmasız siyasettir, demokrasidir. Kimin ne meselesi varsa bunu siyasetle çözme yoluna gitmelidir. Kimin ne meselesi varsa sandıkta çözme yoluna gitmelidir. Muhalefete açık çağrı yapıyorum. AK Parti olarak her seçim sonrasında olduğu gibi bu seçim sonrasında da neticeleri analiz ettik. Acaba neden 46-47-48 aldı da? Bu şuandaa kesin olmayan sonuçlar bunu neden 55-60 yapamadık şimdi oturup bunu konuşacağız. Ve, bunları konuşup neticeye bağladıktan sonra sizlerle beraber tekrar yolumuza bu eksikleri gidererek devam edeceğiz. Muhaefetin böyle bir derdi var mı yok.

Neye üzüldüm biliyor musunuz? Dışişlerinde olan olaydan sonra şahsıma yapılan ifitaraların hepsini kenara koyuyorum. Dışişleri'ndeki olaydan sonra, Başbakanlık'taki böcek olayından sonra muhalefetin bir açıklamasını duydunuz mu? Biz iktidarın yanındayız diye bir ifadesini duydunuz mu? Pensilvanya ile hareket edenler bunu söyleyebilir mi? Yani 25'inden sonra kaos dedikleri olay buydu. Ekonomi çökecekti çöktü mü? Daha güçlenerek geliyoruz. Ekonomide de siyasetde de demokraside de daha da güçleneceğiz. Batının özlemini duyduğu demokrasi bizde var bizde. Onlar samimi davranmadılar. Ve biz samimi davrandık. Biz kararlı şekilde yolumuza devam ettik. Artık eski Türkiye yok, yeni Türkiye var. Yeni Türkiye'nin ayrıştırıcı kamplaştıran muhalefete değil 77 milyona aynı dille konuşan bir muhalefete ihtiyacı var. Sadece iktidarın sadece iktidar partisinin Türkiye'yi kucaklaması yetmiyor.

AK Parti'nin bileklerini tek başına bükemediler, kamplaştılar AK Parti karşısında. Ne oldu, 40 çürük yumurta 1 sağlam yumurta etmez. Adı konuşmamış ittifakları gördük. İlkesiz siyasetin fayda getirmediğini milletim gördü. Biz diyoruz ki gelin yeni bir sayfa açalım. Bu yeni safyada ey muhalefet ey bu muhalefete gönül veren milletim. Türkiye sevdası herşeyin üzerinde olsun. Türkiye'nin menfaatleri herşeyin üzerinde olsun. Biz hepne dedik Türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye razıyız. AK Parti kaybetsin de Türkiye'ye ne olursa olsun anlayışı artık tarihe karışsın. Siyasetin merkezinde iki olsun, değer olsun, samimiyet olsun. Türkiye'yi hep birlikte yüceltelim. Allah'a sonsuz hamdediyorum ki Türkiye'ye saldıranlar bugün hayal kırıklığına uğramışlardır. Bu milletin içinden çıkan ama bu millete ihanet eden taşeronlar bugün milletin ne kadar aziz, ne asil ve kahraman olduğunu bir kez daha görmüşlerdir. Millet istiklaline uzanan elleri sandığa gömmüştür. Millet sinsi planları, ahlaksız tuzakları bugün bozmuştur. Milletin sağ duyusu, feraseti, basireti bugün hilelere ve desiselere garabet çalmıştır. Burada istiklaline iradesine ülkesine bayrağına sahip çıkan aziz milletime tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Rabbim, bu aziz milleti korusun d iye dua ediyorum. Bu millet ümmetin umududur. Rabbim bu milleti doğru yoldan ayırmasın. Her türlü plana, oyuna ve tuzağa karşı korusun diye dua ediyorum. Seçim mitinglerimiz boyunca bir şeyi özellikle vurguladım. said Nursi diyor ki 'Baki hakikatler fani şahsiyetler üzerine bina edilemez' biz ezelden gelen, inşallah ebede giden bir davanın sadece hizmetkarlarıyız. Biz, bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Biz, büyük bir dava taşının sadece hamallarıyız. Dün yoktuk ama bu dava vardı. Yarın biz olmayacağız ama bu dava var olacak. Dünya var oldukça inşallah AY Yıldız'lı bayrağımız en yüksek uçlarda dalgalanmaya devam edecek. Onun için ne dedik Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Abazasıyla, Romanıyla velhasıl tek millet dedik. Ben Türkü Türk, Kürdü Kürt olduğu için sevmiyorum. Beni yaradan Allah, 77 milyonu yarattığı için seviyorum. Bizde ayrımcılık yok. Bir grup siyasi kürtçülük yapıyor, bir grup siyasi Türkçülük yapıyor. Biz 77 milyonu seviyoruz. alevisiyle sünnisiyle hepsini seviyoruz. Tek millet. Tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Devletin içinde devlet olmaz. Hangi kurumumuza girmişlerse girmişler. 35-40 Yıldır nereye sızmışlarsa sızmışlar malesef bizler de iyi niyetimizin kurbanı olduk. Artık bunları ayıklama zamanı gelmiştir. Hukuk içinde yasalar içerisinde. Neden çünkü bu tür şebekeleri artık ne millet olumlu karşılar ne de biz. Rabbime sonsuz şükürler olsun ki bize bu davanın bayraklarını taşıma şerefini verdi. Bugüne kadar rabbim hangi emaneti yüklediyse canımız pahasına onu yükseltmeye yüceltmeye çalıştık. Bu can bu tende oldukça üzerimize hangi emanet yüklenirse Allah'ın izniyle ona sadakatle sahip çıkarız. Son nefesimize kadar inşallah milletin ve ülkenin hizmetkarı olan bayrağımızı toprağımızı yüceltmenin gayreti içerisinde olacağız. Bizden öncekilerden devraldığımız büyük Türkiye sancağını yüksek uçlara dikmenin gururu içerisindeyiz. Siyasete güç kazandırmış olmanın, demokrasiyi güçlendirmiş olmanın memnuniyeti içerisindeyiz. Büyük AK Parti ailesinin her ferdinin bu şuurla hareket edceğinden şüphe duymuyorum. İnanıyorum ki bu büyük hareketin her neferi daha büyük bir aşkla, gayretle bu bayrağı bu sancağı çok daha yükseklere dikmenin mücadelesi içerisinde olacak.

Genç kardeşlerimin açılan kapıdan ilerleyerek Türkiye'ye çok daha büyük başarıları yaşatacağına gönülden inanıyorum. Bugün kimse üzülmesin. 77 milyon bilsin ki bugün Türkiye kazanmıştır. Bugün yeni Türkiye'nin düğün günüdür. Bugün, 77 milyon bir ve beraber olarak birbirine kardeş olarak yeni Türkiye'nin zafer günüdür. Bugün mazlumların elinden tutan hakkı her yerde savunan Türkiye kazanmıştır, bugün çözüm süreci kazanmıştır, milli birlik ve kardeşlik süerci kazanmıştır. 77 Milyonun ezeli ve ebedi kardeşliği kazanmıştır. 77 Milyon içinde tek bir kişi bile kaybetmemiştir. Onlara hizmetkar olan bir kadro ayrımcılık yapmadan iş başındadır.

Çocuklara, gençlere, kadın kardeşlerime beyefendilere teşekkür ediyorum. Bize güvenen bize inanan kardeşlerime teşekkür ediyorum. Dünyanın her yerinde Türkiye için Türkiye'nin istiklali için dualar edenlere teşekkür ediyorum. Teşkilatıma genel merkezimden il teşkilatlarıma, ilçe teşkilatlarıma, belde teşkilatlarıma, sandık müşahitlerine kadar hepsine teşekkür ediyorum. Kadın kollarımıza gençlik kollarımıza hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Şimdi, seçilen tüm başkanlara meclis üyelerine il genel meclis üyelerine başarılar diliyorum. Rabbim bu seçimleri Türkiye için hayırlara kılsın. Rabbim, ülkemi milletimi korusun. Unutmayın, Türkiye eğilmez millet yenilmez. Zaferimiz kutlu mübarek olsun. Hepinizi yürekten selamlıyorum.

TG.COM.TR / YUNUS EMRE ARVAS

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...