İşte seçimden zaferle çıkan kadınlar!

İşte seçimden zaferle çıkan kadınlar!

GÜNDEM Haberleri

30 Mart Yerel Seçimleri'nde belediye başkanlığına aday olan 4 kadın siyasetçi sandıktan birinci isim olarak çıktı.

Gaziantep'te, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevinden ayrılan AK Partili Fatma Şahin, yüzde 50'nin üzerinde oy alarak belediye başkanı seçildi. Diyarbakır'da ise bir dönem Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Başkanlığı görevinde bulunan Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak da yine yüzde 50'nin üzerinde oy alarak belediye başkanlığı koltuğuna oturan isim oldu. BDP'de belediye başkanı olan bir başka kadınsa Dilek Hatipoğlu'ydu. Hatipoğlu, Hakkâri'de seçmenlerin yüzde 65'inin desteğini alarak yerel yönetimin başına geçti.
ÇERÇİOĞLU YİNE BAŞKAN
Yerel seçimde başkanlık koltuğuna oturan bir diğer isimse Cumhuriyet Halk Partili Özlem Çerçioğlu'ydu. Bir önceki yerel seçimlerde Aydın'ın ilk kadın belediye başkanı olan Çerçioğlu, adaylığını koyduğu 30 Mart Yerel Seçimleri'nde yüzde 42'nin üzerinde seçmenden destek bularak görevine devam etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...