Antalya'da AK Partil'i Menderes Türel zaferini ilan etti

/ Kaynak: İHA
Antalya'da AK Partil'i Menderes Türel zaferini ilan etti

Politika Haberleri  / İHA

Antalya'da kazanan isim belli oldu. AK Partil'i Menderes Türel zaferini ilan etti. İşte son gelişmeler...

AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, resmi olmayan sonuçlara göre 23 bin civarında fark ile tartışmasız şekilde seçimleri kazandığını açıkladı.Antalya'da yerel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre Büyükşehir Belediyesi ile 19 ilçeden 10'unda AK Parti, 5'inde CHP, 4'ünde de MHP belediye başkanlığını kazandı.AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, resmi olmayan sonuçlara göre Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde AK Parti adayı Menderes Türel, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Mustafa Akaydın'a üstünlük sağladı. Türel, böylece geçen dönem rakibine devrettiği Büyükşehir Belediye Başkanlığını geri almış oldu.İlçelerde AK Parti adaylarından Akseki'de Mustafa İsmet Uysal, mevcut başkan ve CHP adayı Mehmet Gölcü'ye karşı, Aksu'da Halil Şahin, mevcut başkan ve Büyük Birlik Partisi (BBP) adayı İsa Yıldırım'a karşı seçimleri önde tamamladı.Elmalı'da Ümit Öztekin, mevcut başkan ve MHP adayı Hüseyin Altıntaş'a karşı, Serik'te Ramazan Çalık, mevcut başkan ve MHP adayı Mehmet Habalı'ya karşı, Gazipaşa'da Adil Çelik, mevcut başkan ve CHP adayı Cemburak Özgenç'e karşı seçimleri kazandı.Ayrıca Kaş'ta Halil Kocaer, CHP'den mevcut başkan Abdullah Gültekin'in yerine aday gösterilen Ömer Saim Karakurt'a karşı seçimleri kazanmayı başardı.

CHP adaylarından ise Döşemealtı'nda Turgay Genç, mevcut başkan ve AK Parti adayı Nurettin Tursun'a karşı, İbradı'da Serkan Küçükkuru, mevcut başkan ve AK Parti adayı Nail Dülgeroğlu'na karşı seçimlerde üstünlük sağladı.
Muratpaşa ilçesinde Ümit Uysal, CHP'den aday gösterilmeyince seçime DSP'den giren mevcut başkan Süleyman Evcilmen'e karşı seçimi kazanarak başkan seçildi. nbsp;

MHP adaylarından Alanya'da Adem Murat Yücel, mevcut başkan ve AK Parti adayı Hasan Sipahioğlu'na, Finike'de Kaan Osman Sarıoğlu, mevcut başkan ve AK Parti adayı Nail Dülgeroğlu'na karşı belediye başkanlığına seçilen isimler oldu. nbsp;
Seçimlerde yerini koruyan belediye başkanları ise şu isimlerden oluştu:
Demre - Süleyman Topçu - AK Parti
Gündoğmuş - Mehmet Özeren - AK Parti nbsp;
Kepez - Hakan Tütüncü - AK Parti
Kumluca - Hüsamettin Çetinkaya - AK Parti
Konyaaltı - Muhittin Böcek - CHP
Manavgat - Şükrü Sözen - CHP
Kemer - Mustafa Gül - MHP nbsp;
Korkuteli - Hasan Gökçe - MHP

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...