Mercedes nal toplattı

Mercedes nal toplattı

SPOR Haberleri

Formula 1 Malezya GP'sinde Hamilton ilk sırayı alırken, takım arkadaşı Rosberg ikinci oldu. Son şampiyon Vettel ise üçüncü sırada kaldı.

Formula 1'de sezonun ikinci yarışı olan Malezya Grand Prix'sini Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazandı. Yarışı baştan sona kontrolü altında tutan Hamilton finişi ilk sırada geçerken, Nico Rosberg elde ettiği ikincilikle genel klasman liderliğini sürdürdü. Bu sonuçla Mercedes markalar klasmanında da liderliğe yükseldi. Avustralya'dan puansız ayrılan son şampiyon Red Bull'un Alman pilotu Sebastian Vettel ise Malezya'da ilk puanlarını aldı. Sezonun ikinci yarışına geçen yıl olduğu gibi yine takım emirleri damga vurdu. Yarışın 53. turunda Williams pilotu Felipe Massa'dan yeni lastiklerle yarışan Valtteri Bottas'ın geçmesine izin vermesi istendi ancak Brezilyalı pilot bu emri dinlemeyip takım arkadaşına yol vermedi. Bilindiği gibi geçen yıl da nbsp;Malezya'da Red Bull pilotları Webber ile Vettel arasında buna benzer bir olay yaşanmış, Alman pilot bu emirleri hiçe sayarak takım arkadaşını geçip yarışı birinci sırada bitirmişti. Formula 1'de sezonun üçüncü yarışı 4-6 Nisan tarihleri arasında Bahreyn'de yapılacak.

TAKIM İYİ ÇALIŞTI nbsp;
Avustralya'da motor arızası sebebiyle yarıda kalan Hamilton, teknik ekibe teşekkür etti. İngiliz pilot, "Yarış boyunca her şey kusursuzdu. Burada sekizinci denememde kazandığım için çok mutluyum" dedi. Bu arada Avustralya'daki ilk yarışında podyuma çıkan Kevin Magnussen, Malezya'da Kimi Raikkonen'in arka lastiğini patlattı. nbsp;

PİLOTLAR

PİLOTMARKAPUAN

N.RosbergMercedes43

L.HamiltonMercedes25

F.AlonsoFerrari24

J.ButtonMcLaren23

K.MagnussenMcLaren20



MARKALAR nbsp;


MARKAPUAN
Mercedes68
McLaren43
Ferrari30
Williams20
Force India19



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...