Topbaş rekor kırdı! İstanbu Seçim Sonuçları 2014

Topbaş rekor kırdı! İstanbu Seçim Sonuçları 2014

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Kadir Topbaş, büyük bir başarıya daha imza attı. Topbaş, Sefa Sirmen ve Kemal Kılıçdaroğlu'dan sonra Mustafa Sarıgül'ü de devirdi.

İstanbul'da Kadir Topbaş ile Mustafa Sarıgül'ün mücadelesi nefesleri kesti. İlk etapta başa baş giden iki aday arasındaki fark Topbaş lehine giderek açılmaya başladı. Bir ara Topbaş ile Sarıgül arasında fark yüzde 52.41'e yüzde 38.33 oldu. Daha sonra aradaki fark kapansa da Topbaş, rakibi Sarıgül'ü kesinleşmeyen sonuçlara göre yüzde 9 farkla mağlup etmeyi başardı. Kadir Topbaş, böylece üçüncü defa İstanbul'u kazandı. 2004 seçimlerinde Sefa Sirmen'i, 2009 seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nu Topbaş'ın karşısına çıkaran ve sandıktan çıkmayı başaramayan CHP, bu sefer de Mustafa Sarıgül ile sandıkta kaldı. Bu arada, gazetemiz baskıya girdiği ana kadarki son oy oranlarına bakıldığında Kadir Topbaş'ın önceki seçimlere oranla oy oranını yükselttiği görüldü. AK Parti, Kadir Topbaş'la yüzde 48, CHP Mustafa Sarıgül'le yüzde 39 oy aldı. Yüzde 4.5 oy alan Sırrı Süreyya Önder'li HDP'yi, yüzde nbsp;4'le MHP adayı Rasim Acar takip etti. Böylece önceki seçimde yüzde 44 alan Topbaş, oyunu 4 puan daha artırmış oldu. Sarıgül ise, seçimi kazanamasa bile önceki seçimde CHP'nin İstanbul adayı olan şimdiki Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu geride bıraktı. İstanbul'da iki ilçe sürpriz yaptı. AK Parti Beylikdüzü'nü CHP'ye, CHP ise Avcılar'ı AK Parti'ye kaptırdı. Üsküdar'da yarış kıran kırana geçti ancak sonuç değişmedi. AK Parti'nin adayı Hilmi Türkmen, CHP'li İhsan Özkes'i geride bıraktı. Türkmen yüzde 44'yi aşan oy alırken, Özkes yüzde 44'te kaldı. Diğer ilçelerde Kartal ve Maltepe yine CHP'de kaldı. Bu arada, AK Parti Bağcılar'da yüzde 56, CHP ise Kadıköy'de yüzde 71 ile rekor kırdı. AK Parti Sancaktepe, Sultanbeyli, Tuzla, Pendik, Şile, Eyüp, Fatih, Çekmeköy gibi ilçelerde hakimiyetini kaybetmedi ve bu ilçeleri birer "kale" haline getirdiğini ispatladı.


SANDIK HERKESE ANLAYACAĞI DİLDEN MESAJ VERDİ: nbsp;MİLLETİMİZ KENDİ İRADESİNE İPOTEK KONULMASINI KABUL ETMEMİŞTİR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yeniden seçilen Kadir Topbaş, AK Parti İstanbu İl Başkanı Aziz Babuşcu ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Topbaş sandıkta bir mesaj verildiğini ifade ederek, "Sandığın verdiği mesaj herkesin anlayacağı dilden ortaya çıktı. Bir mesajdı bu. Farklı bir mesaj. Milletimiz kendi iradesine ipotek konmasın kabul etmedi" ifadelerini kullandı. Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Kazanan demokrasi, kazanan İstanbul, kazanan Türkiye'dir, hayırlı olsun. İstanbullular 'Kadir Abi' dediler. Hizmetlerimizi ardı arkası kesilmeden sürdüreceğiz. Tüm İstanbul'da bu dönem sonunda şehrin gelişmelerinden memnun olan bir şehri yakalamış olacağız. Katılımcı şeffaf bir yönetim anlayışı ile halkı kucaklayan, yerelden gelişme olur anlayışı ile hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Milletimize güvenmiştik, milletimiz de bize güvendi. Sükunet ve suhuleti özellikle tavsiye ediyorum. Bu sonuçlar itibariyle diğer siyasi partiler de kendine çeki düzen verecekler. Büyük bir ders verdiler. İnşallah tüm siyasi partiler kendilerine düşen dersleri çıkartır" dedi.

25 ilçe AK Parti 14 ilçe CHP'nin

AK PARTİ
Arnavutköy: Ahmet Haşim Baltacı (AK Parti), Bağcılar: Lokman Çağırıcı (AK Parti), Bahçelievler: Osman Develioğlu (AK Parti), Başakşehir: Mevlüt Uysal (AK Parti), Bayrampaşa: Atila Aydıner (AK Parti), Beykoz: Yücel Çelikbilek (AK Parti), Beyoğlu: Ahmet Misbah Demircan (AK Parti), Çekmeköy: Ahmet Poyraz (AK Parti), Esenler: Mehmet Tevfik Göksu (AK Parti), Esenyurt: Necmi Kadıoğlu (AK Parti), Eyüp: Remzi Aydın (AK Parti), Fatih: Mustafa Demir (AK Parti), Gaziosmanpaşa: Hasan Tahsin Usta (AK Parti), Güngören: Şakir Yücel Karaman (AK Parti), Kağıthane: Fazlı Kılıç (AK Parti), Küçükçekmece: Temel Karadeniz (AK Parti), Pendik: Salih Kenan Şahin (AK Parti), Sancaktepe: İsmail Erdem (AK Parti), Sultanbeyli: Hüseyin Keskin (AK Parti), Sultangazi: nbsp;Cahit Altunay (AK Parti), Şile: Can Tabakoğlu (AK Parti), Tuzla: Şadi Yazıcı (AK Parti), Ümraniye: Hasan Can (AK Parti), Üsküdar: Hilmi Türkmen (AK Parti), Zeytinburnu: Murat Aydın (AK Parti).



CHP
Adalar: Atilla Aytaç (CHP), Ataşehir: Battal İlgezdi (CHP), Avcılar: Handan Toprak (CHP), Bakırköy: Bülent Kerimoğlu (CHP), Beşiktaş: Murat Hazinedar (CHP), AK Parti, Beylikdüzü: Ekrem İmamoğlu (CHP), Büyükçekmece: Hasan Akgün (CHP), Çatalca: Cem Kara (CHP), Kadıköy: Aykurt Nuhoğlu (CHP), Kartal: Altınok Öz (CHP), Maltepe: Ali Kılıç (CHP), Sarıyer: Şükrü Genç (CHP), Silivri: Özcan Işıklar (CHP), Şişli: Hayri İnönü (CHP), nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...