Aday olan 26 milletvekilinden 9'u kazandı

/ Kaynak: AA
Aday olan 26 milletvekilinden 9'u kazandı

Politika Haberleri  / AA

Resmi olmayan sonuçlara göre, dün yapılan yerel seçimlerde büyükşehir ve il belediye başkanlığı için aday olan 26 milletvekilinden 9'u kazandı.

Resmi olmayan sonuçlara göre, dün yapılan yerel seçimlerde büyükşehir ve il belediye başkanlığı için aday olan 26 milletvekilinden 9'u kazandı, 2 milletvekilinin aday oluğu yerde sonuçlar kesinleşmedi.

Meclis'ten 14'ü büyükşehir olmak üzere 26 milletvekili il belediye başkanlığı için yarışmıştı. AK Parti'de 11, CHP'de 7, MHP'de 4, BDP'de 2, HDP ve bağımsızlardan birer milletvekili, belediye başkanlığı için seçmenlerden oy istemiş; AK Parti'nin Gaziantep, Hatay ve İzmir'deki büyükşehir belediye başkan adayları bakanlık görevlerinden ayrılmıştı. AK Parti, 8'i büyükşehir olmak üzere 11 seçim bölgesinde milletvekilleri ile yerel seçimlere gitmişti.

AK Parti'den 4 milletvekili seçimi kazandı

AK Parti'den Gaziantep'te eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ordu adayı Enver Yılmaz ve Balıkesir adayı Ahmet Edip Uğur, Antalya'dan Menderes Türel, seçim yarışını kazanan milletvekilleri arasında yer aldı.

AK Parti'den İzmir'de eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Manisa'dan Hüseyin Tanrıverdi, Diyarbakır adayı Galip Ensarioğlu, Çanakkale'de Mehmet Daniş, İzmir'in Konak ilçesinde aday gösterilen milletvekili İlknur Denizli, Tekirdağ Çorlu Belediye Başkan adayı milletvekili Özlem Yemişçi seçimleri kaybetti.

Hatay'dan aday gösterilen Sadullah Ergin ise CHP adayı ile başabaş yarışıyor. nbsp;

CHP'li 3 milletvekili seçimi kazandı nbsp;

CHP'den aday gösterilen milletvekillerinden Manisa'da Özgür Özel, Trabzon'dan Volkan Canalioğlu, Bartın'dan Rıza Yalçınkaya, İstanbul Üsküdar'dan İhsan Özkes, seçimleri kaybederken; Edirne'den Recep Gürkan, Kırklareli'nden Mehmet Siyam Kesimoğlu ile Eskişehir Odunpazarı'ndan Kazım Kurt seçimleri kazandı.

MHP'nin Aydın'dan aday gösterdiği milletvekilleri Ali Uzunırmak, Muğla'dan Mehmet Erdoğan, Kütahya'dan Alim Işık, Bursa Osmangazi'den Necati Özensoy seçimleri kaybetti.

Öte yandan, Mardin'de bağımsız milletvekili Ahmet Türk ile BDP'nin Diyarbakır adayı Gültan Kışanak belediye başkanı seçilirken, HDP'inin İstanbul adayı Sırrı Süreyya Önder ise kaybedenler arasında yer aldı.

BDP Ağrı adayı Sırrı Sakık ise AK Parti adayı ile başabaş yarışıyor.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...