İşte Kılıçdaroğlu'nu en çok üzen il!

İşte Kılıçdaroğlu'nu en çok üzen il!

Politika Haberleri

Sseçim sonuçlarının ardından basın toplantısı düzenleyen Kılıçdaroğlu, kendisini en çok üzen ve sevindiren illeri açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçim sonuçlarının ardından basın toplantısı düzenledi. Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından öne çıkan satır başları şöyle:

"Her yurttaşı yürekten kutluyorum. Her yurttaşın oyuna saygımız var. Türkiye kazanmıştır. Benim istifa edeceğim yönünde iddialar yayılıyor. Geçiniz bunları biz sonuna kadar mücadele edeceğiz. Hiç kimse unutmasın güçlenerek geliyoruz bu daha başlangıç. Tamam beklediğimiz oradan bir oy almadık. Halka daha fazla gideceğiz, gerçekleri daha fazla anlatacağız. Yurttaşlarıma söylüyorum 31 Mart'tan sonra Türkiye'de herşey farklı olacak göreceksiniz, biz yine halkın, demokrasinin yanında olacağız.

Elimden geleni yaptım tabii bu benim görevim eksiğim olabilir. Seçim sonrası elbette bir özeleştiri yapılacaktır. Nerede artış düşüş oldu bunları değerlendireceğiz. Hukukun üstünlüğünü savunuruz. Kurultay koşulları oluşursa elbette kurultay yaparız. Biz demokrasiye inanıyoruz.

Biz metropollerde oylarımızı arttırdık. Daha başarılı olmak isterdik. Niye bize oy vermediniz diye halkı suçlamayız. Dönüp kendimize sormak isteriz neden daha fazla oy alamadık diye. En sevindiğim Hatay oldu. Hatay'a barış gelecek, Türkiye'ye barış gelecek. En üzüldüğüm Artvin oldu.

Süleyman Şah Türbesi'ne baskın yapılacak diye haberler çıktı. Bunun üzerine ben hükümeti uyarmak zorundayım. Orayı gerekçe gösterip orduyu oraya sokamazsın dedim. Sonra Dışişleri Bakanlığı'ndaki gizli ses kaydı yayınlandı. Hiç bir açıklama yapmadık. Sonra Dışişleri bunu kabullendi. Sen devletsin kim sızdırdıysa getir yargıya çıkar. CHP çok önemli bir görev yaptı. Bu ülkenin çocuklarını Suriye bataklığına girmesini engelledi. Bir şehit gelmiyorsa CHP'nin bu öngörüsünün güçlü olmasındandır.

Demokrasilerde aslolan seçimlerin saydam biçimde yapılmasıdır. YSK'nın kararına saygı duyacağız. Kim haksızlığa uğrarsa uğrasın biz yanlarında olacağız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...