Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Seçimi kazandık diye sabaha kadar kutlama yaptılar ama...

/ Kaynak: DHA
Seçimi kazandık diye sabaha kadar kutlama yaptılar ama...

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Bitlis Ahlat'ta seçimleri kazandıklarını zannederek sabaha kadar kutlama yapan BDP'liler, sabah durumun böyle olmadığını öğrenince, olay çıkardı.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde dün ilk gelen sonuçlar ve ilerleyen saatlerde BDP'nin adayı Abdurahman Doğar'ın en yakın rakibi olan AK Parti Belediye Başkan adayı A. Mümtaz Çoban'ın az farkla önünde olması, BDP'lileri sevince boğdu. Cadde ve sokaklara çıkan bir çok BDP'li geç saatlere kadar araçlarla ilçe turu atıp, sevinç gösterisi yaptı. Ancak sabah saatlerinde İlçe Seçim Kurulu'nun AK Parti adayı A.Mümtaz Çoban'ın 4 bin 221, BDP adayı Abdurahman Doğar'ın ise 3 bin 934 oyda kaldığını bildirmesi, bir anda ortalığın karışmasına neden oldu.

Sonuçlara itiraz eden yaklaşık 500 kişilik bir grup, adliye binası önüne gelerek protesto gösterisinde bulundu. Adliyeyi taş yağmuruna tutmaları üzerine de çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polisler göstericilere müdahalede bulunmaya başladı. Polis, basınçlı su ve gözyaşartıcı bomba kullanarak grubu dağıtmaya çalışırken, göstericiler de taş atarak karşılık verdi. İlçe merkezine dağılan protestocular bazı işyelerlerinin de camlarını kırararak zarar verdi.

İlçedeki olaylar devam ederken, polis ise geniş güvenlik önlemi aldı.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...