Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İşte seçim sonuçlarına itiraz edilen bölgeler

/ Kaynak: AA
İşte seçim sonuçlarına itiraz edilen bölgeler

GÜNDEM Haberleri  / AA

İzmir'de CHP Selçuk, Torbalı, Kemalpaşa ve Menderes ilçelerinde, AK Parti ise Bayındır ve Karabağlar ilçesinde seçim sonuçlarına itiraz etti.

İzmir'de CHP Selçuk, Torbalı, Kemalpaşa ve Menderes ilçelerinde, AK Parti ise Bayındır ve Karabağlar ilçesinde seçim sonuçlarına itiraz etti. CHP il teşkilatı yöneticileri ve avukatları, AK Parti adaylarının kazandığı 4 ilçede seçim sonuçlarına itiraz etti. İl yöneticileri, Selçuk, Menderes, Torbalı ve Kemalpaşa ilçelerinde sonuçlara itiraz ettiklerini ilçe seçim kurullarına bildirdiklerini belirtti.

AK Parti il teşkilatı yöneticileri ve avukatları ise Bayındır ile Karabağlar'da ilçe seçim kuruluna itirazda bulundu.

CHP'nin sonuçlara itirazda bulunduğu Menderes ilçesinde AK Parti adayı 20 bin 654, CHP adayı 20 bin 222, Kemalpaşa ilçesinde AK Parti adayı 25 bin 419, CHP adayı 22 bin 83; Torbalı ilçesinde AK Parti adayı 31 bin 74, CHP adayı 29 bin 881 oy almıştı. Selçuk ilçesinde ise AK Parti ve CHP'li belediye başkan adayları arasında 11 oy fark bulunması nedeniyle, oy sayımına yeniden başlanmıştı.

AK Parti'nin itiraz ettiği Bayındır ilçesinde CHP adayı 9 bin 741, AK Parti adayı 9 bin 660 oy almıştı.

Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde itiraz

AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal, Aydıntepe ilçesindeki seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini belirtti.

Kobal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aydıntepe ilçesinde AK Parti ile MHP adayları arasında başa baş giden seçim yarışını MHP adayının 7 oy farkla önde bitirdiğini ifade ederek, "Başa baş geçen seçimde adayımız Şükrü Yayan 748 oy alırken MHP'nin adayı Haşim Şentürk 755 oy aldı. Aradaki farkın çok az olması üzerine parti yöneticilerimiz ile yaptığınız görüşme sonunda seçim kuruluna oyların yeniden sayılmasını için itirazda bulunduk" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...