CHP'li Hüseyin Aygün partisini topa tuttu

CHP'li Hüseyin Aygün partisini topa tuttu

Politika Haberleri

Tunceli'de, CHP'nin 2011 seçimlerine göre oy oranını düşürmesi ve belediye başkanlığını 3 dönemdir BDP'nin alması Hüseyin Aygün'ü kızdırdı.

Tunceli'de üç dönemdir belediye başkanlığını BDP'nin alması ve CHP'nin 2011 genel seçimlerine göre oylarını yüzde 56'dan yüzde 30'a geriletmesi CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ü kızdırdı.

SONUÇLAR AÇIKLANDI PARTİSİNE KIZDI

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Tunceli'deki yerel seçim sonuçların açıklanmasının ardından partisini topa tuttu.

"TUNCELİ'DE BELEDİYE NEDEN KAZANILAMADI"

Partisine yönelik sert eleştirilerde bulunan Aygün, CHP-cemaat işbirliği iddiaları, Tunceli'de aday belirlemede kendisi ve Kamer Genç'in görüşlerinin sorulmaması, partisinin Tunceli stratejisinin olmamasını sert sözlerle eleştirdi. Facebook üzerinden "Dersim Belediyesi neden kazanılamadı?" başlığı yazısıyla sert eleştirilerde bulunan Aygün, 2011 seçimlerden sonraki CHP'nin tutumunu eleştirdi, partisiyle cemaat arasındaki işbirliği iddialarının Tunceli'de tepki gördüğünü söyledi.

"KÜRTLER CHP'Yİ İNANDIRICI BULMUYOR"

Aygün, bu konuda "Ne var ki ve ne yazık ki, Kürt sorununda program düzeyinde attığı olumlu adımlara karşın CHP'nin Diyarbakır'da dün yüzde 1 bile oy alamaması önemli bir veridir. Kürtler CHP'nin attığı adımları inandırıcı ve yeterli bulmamaktadır. Gelinen noktada ne yazık ki CHP, bırakalım 'sola yakın' olmayı Cemaat adı verilen ve son 12 yıldaki tüm komplo ürünü gözaltılar, tutuklamalar, yargılamalar, cezalandırmalar, dinlemeler, özel yaşamı yok eden uygulamalarda birinci dereceden sorumluluğu olan 'görünmez yapı' ile el ele bir parti görünümüne girmiştir. Nitekim Tayyip Erdoğan, 'CHP karanlık yapı ile beraber', Dersim'de 1 seçimde 2 miting yapan Selahattin Demirtaş ise, 'Cemaat Halk Partisi' tanımlaması yapmıştır" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...