Yerel seçimlerin ardından Fransa başbakanı istifa etti

Yerel seçimlerin ardından Fransa başbakanı istifa etti

DÜNYA Haberleri

Fransa Başbakanlığı görevini yerine getiren Jean-Marc Ayrault, dün gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından hükümetiyle birlikte istifa etti.

Fransa'da dün gerçekleştirilen yerel seçimler sonrasında oy oranının aşırı düşmesinden dolayı istifasını veren Ayrault; "hükümet için bir yenilgi olduğunu" itiraf etti.

Böylelikle Fransa'nın 5. Cumhuriyeti yönetiminde yapılan yerel seçimler sonrasında ilk kez bir Fransız Başbakan istifa etmiş oldu.

Fransa Cumhurbaşkanı'nın, görevinden istifa eden Ayrault ile görüşme yaptıktan sonra bugün akşam saatlerinde yeni Başbakanı duyurması bekleniyor.

Fransa'da dün yapılan seçimler Hollande'ın liderliği için bir referandum niteliği taşıyordu. Sosyalistler'in ülke ekonomisini idaresine yönelik yaşanan hayal kırıklıkları, dün yapılan seçimlerde pek çok seçmenin muhafazakar veya göçmen karşıtı aşırı sağcılara oy vermesine sebep oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...