Suriye'de 54 kişi öldü

/ Kaynak: AA
Suriye'de 54 kişi öldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik düzenlediği operasyonlarda 4'ü çocuk 54 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, rejim güçlerinin muhaliflerin denetiminde olan bölgelere hava ve karadan düzenlediği operasyonlar sonucunda İdlib ve başkent Şam'ın banliyölerinde 15'er, Halep'te 9, Humus'ta 8, Deyru'z Zor'da 4, Dera'da 2 ve Hama'da bir olmak üzere 54 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, Suriye ordusuna bağlı savaş uçaklarının başta Halep olmak üzere İdlib, Hama, Lazkiye çevresi ile Humus kentinde muhaliflerin denetimindeki bölgeleri bombaladığı kaydedildi.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke genelinde düzenlediği operasyonda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini duyurdu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...