Muhalefet hâlinden memnun!

Muhalefet hâlinden memnun!

GÜNDEM Haberleri

CHP, MHP ve BDP'nin toplamı ancak AK Parti'ye yetişti, ama "Herkes biz kazandık" diyor.

Türkiye haritasının turuncu rengi 30 Mart'ta da değişmedi. AK Parti, 5 yıl önceki yerel seçimde yüzde 39 olan oy oranını yüzde 47'ye taşıdı. CHP, MHP ve BDP'nin toplamı ancak AK Parti'ye yetişti. Bu tabloyu değerlendiren muhalefet parti liderleri, hallerinden pek de şikayetçi değil gibiydi. Parti Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, istifa etmeyi düşünmediğini kaydetti. Bir önceki seçime göre oylarının arttığına işaret eden Kılıçdaroğlu, "Yine de beklediğimiz sonucu alamadık. Bu daha başlangıç. Güçlenerek geliyoruz. Ağır ağır sindire sindire..." dedi. Başbakan Erdoğan'ın balkon konuşmasını eleştiren CHP lideri, "CHP'yi dizayn etmeye senin gücün yetmez. Verdiği mesajlar önümüzdeki süreçte daha fazla baskının uygulanacağını gösteriyor" ifadelerini kullandı. Ankara'da seçim sonuçlarına itiraz edeceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, CHP'nin oyundaki yüzde 6'lık artışın cemaatten geldiğine ilişkin iddialara, "Tamamen uydurma. Bbilgi belge varsa çıkarsınlar" cevabını verdi. İstanbul'da Kadir Topbaş'a kaybeden Mustafa Sarıgül ise, şunları kaydetti: "Her şeye rağmen İstanbul'da bugüne kadarki en yüksek oyumuzu aldık. Elbette bu bizim için teselli olamaz. Mazeretlere sığınmak siyasi karakterime aykırıdır. Yapmamız gereken daha çok kenetlenmektir."
BAHÇELİ: ERDOĞAN AKLANMADI
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de benzer açıklamalarda bulundu. "Yalan ve aldatma rekor kırdı" diyen Bahçeli, şöyle devam etti: "Yaşanan çok sıkıntılı siyasi süreçler dikkate alındığında MHP önemli sayılabilecek bir başarıya imza atmıştır. Türkiye çok şeye gebe. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı bilinmelidir. Başbakan Erdoğan'ın kesin olmayan sonuçlara dayanarak yaptığı konuşma, Türkiye'nin bundan sonraki hal ve gidişatı konusunda önemli ipuçları vermiştir. Başbakan cepheleşmeyi ısrarla sürdürecektir. Hukuken temizlenmeden muhalefete yüklenmesi her şeyden önce demokratik terbiye ve adaba hakarettir."
Haber Merkezi ANKARA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...