Böyle seçim görülmedi! Bir oyla kazandı

Böyle seçim görülmedi! Bir oyla kazandı

GÜNDEM Haberleri

Türkiye inanılmaz bir yarış yaşadı. CHP Yalova'yı 1, AK Parti Ağrı'yı 10, MHP Kastamonu'yu 16 oy ile kaybetti.

Türkiye, pazar günü en kritik seçimlerinden birini gerçekleştirdi. Bazı illerde kıyasıya yarış yaşandı. Son sandık açılıncaya kadar sonuç alınamayan illerden olan Yalova'da sedece 1, Kastamonu'da ise 16 oy farkla AK Parti rakiplerini geride bırakmayı başardı. BDP ise 10 oy farla Ağrı'yı AK Parti'den aldı. Burun buruna yarış sebebiyle heyecanın dorukta olduğu iller şöyle sıralandı:
YALOVA: nbsp;AK Parti'nin elinde bulunan ilde, sonuçlar son sandık açılıncaya kadar netleşmedi. AK Parti adayı Yakup Koçal, rakibi CHP adayı Vefa Salman'ı sadece 1 oy farkıyla geçerek yeniden kazandı. CHP'liler, 152 oy farkla seçimi kazandıklarını iddia ederek İl Seçim Kuruluna itirazda bulundu. nbsp;
MANİSA: MHP'li Cengiz Ergün ile AK Partili Hüseyin Tanrıverdi arasındaki yarış uzun süre birbirine yakın oranlarda geçti. Ancak sandıklar açıldıkça, MHP 4 puan fark attı.
MERSİN: Mücadele AK Parti, CHP ve MHP arasında geçti. Üç parti de birbirine yakın oy oranları ile yarıştı. Ancak, ilerleyen saatlerde MHP öne geçti ve ipi göğüsledi.
VAN: AK Parti'li Osman Nuri Gülaçar ile BDP'li Bekir Kaya'nın oyları uzun süre birbirine yakın gitti. Ancak sonlara doğru kazanan BDP oldu.
KASTAMONU: nbsp;AK Parti, MHP'nin 20 yıllık kalesini almak için yoğun mücadele verdi. Oylar sabaha kadar başa baş gitti. nbsp; 45.33 oy alan MHP, nbsp; sabaha karşı sadece 16 oy ile şehri AK Parti'ye devretti.
KARS: nbsp;AK Parti, MHP ve CHP arasında kıyasıya bir yarışın yaşandığı Kars'ta ipi MHP?göğüsledi. Her üç parti de birbirine çok yakın oy oranları ile yarışı sürdürdü. Sandıkların açılmasının tamamlanması ile birlikte sonuçlar netleşmeye başladı ve gülen taraf MHP oldu.
KÜTAHYA: nbsp;MHP'nin milletvekili Alim Işık'ı aday gösterdiği Kütahya'da AK Parti ile aralarında kıyasıyla bir yarış yaşandı. Bu ilde uzun süre belediye başkanlığı MHP ile AK Parti arasında gidip geldi. Ancak ipi göğüsleyen taraf AK Parti oldu.
ZONGULDAK: nbsp;Mevcut belediyenin CHP'de olduğu Zonguldak'da kritik bir seçim yaşandı. Zaman zaman AK Parti, zaman zaman CHP öne geçti. Ancak, seçimin galibi CHP oldu.
IĞDIR: nbsp;Iğdır'da BDP ile MHP arasında geçen yarışta, son ana kadar kazanan taraf belli olmadı. Sandıkların büyük bölümü açılmasına rağmen, önce MHP, sonra da BDP öne geçti. Ancak sabaha karşı netleşen sonuçlara göre, BDP MHP'nin bir puan üzerinde oy alarak seçimi kazanan taraf oldu.
AĞRI: nbsp;Ağrı'da gece boyu süren mücadelenin kazananı ise Sırrı Sakık oldu. Sakık seçimi 10 oyla kazandı. AK Parti adayı Hasan Arslan ile kıyasıya çekişen Sakık, seçimde 20 bin 600 oy aldı.
Bu arada Nevşehir'in Avanos ilçesinde CHP Adayı İsmet İnce'nin 5 oy farkla kazandığı seçime AK Parti itiraz etti. Oylar yeniden sayıldı. Sayımın ardından oy farkı bu sefer 7'ye yükseldi.
Yücel KAYAOĞLU/TÜRKİYE GAZETESİ


Sonuçlar son sandığa kaldı
Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, memleketi Hatay'da, CHP'nin AK Parti'den transfer ettiği mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş ile girdiği büyük şehir yarışını az bir oy farkıyla kaybetti. Adaylar gece boyunca hop oturup hop kalktı. Ergin uzun süre yarışı önde götürdü. Son ana kadar yarışı kimin kazandığı belli olmadı. Gece yarısından sonra CHP az bir oranla AK Parti'nin önüne geçti. Sabah saatlerinde ise seçimi CHP'nin kazandığı netleşti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...