Ankara'da sabah olmadı! Kıran kırana mücadele...

Ankara'da sabah olmadı! Kıran kırana mücadele...

GÜNDEM Haberleri

Melih Gökçek ile Mansur Yavaş arasındaki fark bir ara 2 bin 500 oya kadar düştü.

Türkiye genelindeki en kritik seçimlerden biri başkent Ankara'da yaşandı. AK Partili Melih Gökçek ile CHP'li Mansur Yavaş arasında yarış bıçak sırtında geçti. Oylar, burun buruna gitmeye başladı. Gece 02:30 sularında aradaki oy farkı 2 bin 500'e kadar düştü. Yarışın verdiği bu gerginlik sandıklara da yansıdı. Sosyal medya aracılığıyla provokasyon yapılmaya çalışıldı. Bu sırada Mansur Yavaş, CHP'nin kalesi Çankaya ve Yenimahalle'den gelecek oylara güvenerek 04.00'te başkanlığını ilan etti. 27 bin oyla öne geçtiklerini ileri süren Yavaş, "Gökçek dönemi bitmiştir hepinize hayırlı uğurlu olsun" dedi. CHP'de havai fişekler atıldı, halaylar çekildi. Ancak Keçiören ve Altındağ'dan gelen oylar, gidişatı Gökçek lehine değiştirdi ve makas açıldı. Yarışı kimin göğüsleyeceği ancak sabah 06.00 civarında netleşti. Bu sefer Gökçek kameralar karşısına geçerek zaferini duyurdu. Gökçek, 1 milyon 409 bin civarında oy aldı. Rakibi Mansur Yavaş ise 1 milyon 380 binde kaldı. CHP'nin sağ bir aday ile girdiği Ankara yolculuğu, 29 bin oy farkıyla yine hüsranla sonuçlandı. Uykusuz bir gecenin sabahında basın mensuplarının karşısına geçen Gökçek, "Karşımızda birli değil, üçlü değil, beşli-altılı ittifak vardı. Bir tarafta CHP, bir tarafta MHP'den takviyeler, arkasından özellikle paralel yapıdan destekler bunların hepsi üst üste geldi, yurt içinde baronlar, yurt dışında beynelmilel güçler. Yine bu seçimde zayıf halka olarak belli ki Ankara'yı seçtiler ama gene mağlup oldular gene mağlup oldular" dedi.




GÖKÇEK İTİRAZ EDECEK

Bir önceki seçime göre oyunu 6.5 artırarak 5. defa seçilen Melih Gökçek için Büyükşehir Belediye Binası'na gelişinde kutlama töreni yapıldı. Personeli selamlayan Gökçek, "İptal edilen 90 bin oyun 70 bini AK Parti'nin. Seçim kurullarına itiraz edeceğiz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...