İstanbul'un şampiyonu Esenler oldu! En yüksek oy oranına ulaştı

/ Kaynak: İHA
İstanbul'un şampiyonu Esenler oldu! En yüksek oy oranına ulaştı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Esenler Belediyesi, AK Parti'ye mensup belediyeler arasında en yüksek oy oranına ulaştı. M. Tevfik Göksu, 62.18 oy oranı ile İstanbul lideri oldu.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, sonuçlara göre İstanbul'daki AK Partili İlçe Belediye Başkanları arasında en yüksek oy oranı ile ikinci defa Esenler Belediye Başkanı seçildi. Göksu, yüzde 62.18 oy oranı ile İstanbul şampiyonu oldu.
30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimleri için partisi AK Parti'den yeniden Esenler Belediye Başkan adayı gösterilen Mehmet Tevfik Göksu, İstanbul'un 1'incisi oldu. 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimi'nde yüzde 47.5 ile Belediye Başkanı seçilen Göksu, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimi'nde de oylarını yaklaşık yüzde 32 artırarak seçmenin yüzde 62.18'inin oyunu aldı. Göksu, aynı zamanda bir önceki seçime göre oylarını da en çok artıran İlçe Belediye Başkanı oldu. Esenler'i yüzde 62.02 oy oranı ile Sultanbeyli izlerken, Sultangazi de yüzde 58.59 oy oranı ile üçüncülüğü elde etti. nbsp;
Öte yandan 2004 ve 2009 Mahalli İdareler seçimlerinde olduğu gibi bu seçimde de AK Parti, Esenler'de rakiplerine büyük fark attı. Esenler'de CHP yüzde 15.00, SP yüzde 7.52, MHP yüzde 6.69 oran aldı. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından öncekki gece saat 24.00'de, AK Parti Esenler İlçe Binası önünde toplanan seçmenlerine teşekkür konuşması yaptı. İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan ile birlikte konuşma yapan Göksu, "İlçe başkanımızdan mahalle başkanlarımıza, sandık müşahitlerinden gençlik kolları başkanımıza kadar bütün teşkilat mensuplarımıza ve bütün seçmenlerimize teşekkür ediyorum. Biz hep, 'Şahidimiz Eserler, Yola Devam Esenler' dedik. Bugün de görüyoruz ki, Esenler vefalıymış da… Esenler halkı, eserlerimize vefasını, ilçemizi İstanbul şampiyonu yaparak gösterdi. Sonsuz teşekkürler Esenler" diye konuştu. nbsp;


GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...