Cemil Çiçek: Böyle seçim görmedim

Cemil Çiçek: Böyle seçim görmedim

Politika Haberleri

"O kadar seçim gördüm ama böyle bir seçim görmedim" diyen Cemil Çiçek, seçim sürecinin birçok kurumu hırpaladığını, bunun onarılması gerektiğini söyledi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 2014 yerel seçimlerini değerlendirdi. Milliyet Gazetesi'ne konuşan Çiçek, 30 Mart'ın en önemli özelliğinin, kayıtdışı siyaset ile kayıt içi siyasetin yarışması olduğunu vurguladı.
Çiçek, "Bu seçimin galibi millettir ve Türk demokrasisi kazanmıştır" dedi.
Meclis Başkanı, Türkiye'nin yıpranan insani ve kurumsal değerleri için bir onarım dönemine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
Cemil Çiçek, seçim öncesi sisli bir hava olduğunu ancak seçimlerin bu sisli havayı dağıttığını da vurguladı.
Erken genel seçim iddialarına da değinen Çiçek, "Ben şu an ufukta erken seçim görmüyorum. Bir hükümet sıkıntısı yok" ifadesini kullandı.
Seçim sonuçlarından yola çıkarak "17 Aralık sürecinin seçmen tarafından göz ardı edildiği" görüşüne katılmadığının altını çizen Meclis Başkanı Çiçek, "17 Aralık'la ilgili de hukukun işletilmesi gerekir" dedi.


HABER7

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...