AK Parti bu ilçede sonuca itiraz etti

/ Kaynak: AA
AK Parti bu ilçede sonuca itiraz etti

GÜNDEM Haberleri  / AA

Çaycuma ilçesinde, 28 oy farkla belediye başkanlığını kaybeden AK Parti, oyların yeniden sayılması için İlçe Seçim Kuruluna başvurdu.

AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Vedat Emeksiz, nbsp;30 Mart'ta gerçekleşen Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Çaycuma ilçesinde partilerinin 7 bin 667, CHP'nin ise 7 bin 695 oy aldığını belirtti. Gerçekleşen seçilerde yeni mührün kullanılmasıyla ilgili bir takım sıkıntılar olduğuna ilişkin duyumlar aldıklarını ifade eden Emeksiz, "653 oyun geçersiz sayılma ve çok daha fazlasının aleyhimize olarak geçerli sayılmış olma durumu söz konusu. CHP ile aramızdaki oy farkının 28 olduğundan sonuçlara itiraz ettik. İlçe Seçim Kurulu da oyların yeniden sayılması kararını verdi" diye konuştu. Emeksiz, Çaycuma ilçesine bağlı Karapınar ve Perşembe beldelerinde de oyların yeniden sayılması için itirazda bulunduklarını kaydetti. Resmi olmayan sonuçlara göre, Çaycuma Belediye Başkanlığı'nı, CHP'nin adayı Bülent Kantarcı'nın kazandığı açıklanmıştı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...