Sarıgül: İstanbul'un tüm ilçelerinde oylar yeniden sayılsın

/ Kaynak: İHA
Sarıgül: İstanbul'un tüm ilçelerinde oylar yeniden sayılsın

Politika Haberleri  / İHA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül seçimleri şaibeli olduğunu iddia ederek:'İstanbul'un tüm ilçelerinde oylar yeniden sayılsın' dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül seçimleri şaibeli olduğunu iddia ederek, "İstanbulluların sonuçları iç huzuru ile gönül rahatlığı ile kabul etmesi için gelin tüm ilçelerde oylar yeniden sayılsın. Seçimler üzerindeki şaibe ortadan kalksın. Sonuçlar ne olursa olsun bu seçim demokrasi tarihimize maalesef şaibeli bir seçim olarak geçecektir" dedi.CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, partilerinin il merkezinde yerel seçim sonuçları ile ilgili basın toplantısı düzenledi.Yerel seçim sonuçlarının şaibeli olduğunu savunan Mustafa Sarıgül, "Kamuoyu gözünde tüm Türkiye'de sandıklar ne yazık ki şaibelidir. Buradan İstanbul'da önde görülen siyasi partiye bir çağrı yapmak istiyorum. İstanbulluların sonuçları iç huzuru ile gönül rahatlığı ile kabul etmesi için gelin tüm ilçelerde oylar yeniden sayılsın. Seçimler üzerindeki şaibe ortadan kalksın. Sonuçlar ne olursa olsun bu seçim demokrasi tarihimize maalesef şaibeli bir seçim olarak geçecektir" diye konuştu.
##tgvideo##
Kampanya sürecinden itibaren çeşitli saldırılara maruz kaldıkların iddia eden Sarıgül, "Tek iletişim kanalımız sosyal medya yasaklandı. Pankartlarımız ve afişlerimiz yırtıldı. Sahte SMS mesajları ile adaylıktan çekildiğim haberleri duyuruldu. Böylesine antidemokratik ortamda seçimlere girdik. Benzer şaibeler ne yazık ki devam ediyor. Birçok okulda elektrikler kesildi, oy torbaları ortalarda dolaştı. Kazanabiliriz veya kaybedebiliriz Sonuç ne olursa olsun bir tek oyun bile çalınması demokrasi adına kara bir lekedir. Bütün bunlar ne yazık ki dünyanın gözü önünde cereyan ediyor. Seçim öncesinde uluslararası gözlemci talebimizin haklılığı ortaya çıktı" şeklinde konuştu.

Sarıgül yarın saat 12.00'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek yerel seçim sürecinde yaşananlarla ilgili bilgi vereceklerini kaydetti.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ise seçimin şaibeli olduğuna yönelik bazı belgelere göstererek, "Biz İstanbul'da bütün ıslak imzalı tutanakların sisteme gireceği bir yazılım oluşturduk. Yüzde 90 seviyesinde bu tutanaklar elimize geçti. YSK'nın bu seçimde ilk defa uyguladığı birleştirme tutanaklarını yayınladığı bir sistem var. Onunla bizim elimizdeki ıslak imzalı tutanakları karşılaştırdık. 3 bin 500 'e yakın sandıkta fark tespit etik. Bunu kamu oyunun görmesi için web sayfasına bunları yükledik" şeklinde konuştu.

Seçim tutanaklarından örnekler de sunan Salıcı, "Örneğin Kağıthane 1346 nolu sandık. Burada sayın Sarıgül'ün almış olduğu oy 137, Sayın Kadir Topbaş'ın almış olduğu oy ise 125. Birleştirme tutanaklarında CHP oyu 37 AK Parti oyu 225 olarak geçmiş" ifadelerini kullandı.


Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...