İbrahimovic'in şansı İngilizlere tutmuyor

/ Kaynak: AA
İbrahimovic'in şansı İngilizlere tutmuyor

SPOR Haberleri  / AA

Kariyerinde birçok önemli başarıya imza atan Zlatan İbrahimovic'in Şampiyonlar Ligi'nde İngiliz takımlarına karşı 15 karşılaşmada sadece 3 gol atabildi

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Paris Saint-Germain (PSG) ile Chelsea arasında yarın oynanacak çeyrek final maçı öncesinde PSG'nin en önemli yıldızı Zlatan İbrahimovic'in İngiliz takımlarına karşı şansı tutmuyor. Attığı estetik goller, karizmatik kişiliği, oyun içindeki hırçın tavrı ve sivri diliyle futbol dünyasının her dönem en popüler yıldızları arasında gösterilen İsveçli golcü, yaşı ilerlemesine rağmen özellikle PSG formasıyla sergilediği performansla dikkati çekiyor. Bu sezon Fransız temsilcisiyle çıktığı 46 maçta 45 gol ve 17 asistlik bir performansa imza atan 32 yaşındaki golcü, ligde de 25 golle krallık yarışında açık ara önde bulunuyor.
- "Bu sezon en iyi döneminin yaşıyor"
PSG Teknik Direktörü Laurent Blanc ise yıldız oyuncunun takımın en iyi golcüsü olduğunu ve performansından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İstatistiklerine bakın, Zlatan açık ara en iyi sezonunu yaşıyor ve Chelsea maçına da hazır" değerlendirmesinde bulunuyor.
Hollanda'nın önde gelen kulüplerinden Ajax'ta oynamaya başladığı 2001 sezonundan itibaren ligde çıktığı 386 maçta 228 kez fileleri sarsmayı başaran İsveçli golcü, Şampiyonlar Ligi'nin de en iyi golcüleri arasında yer alıyor.
- Şampiyonlar Ligi'nde krallığı kovalıyor
Şampiyonlar Ligi tarihinin en golcü oyuncuları arasında yer alan İbrahimovic, çıktığı 102 karşılaşmada 42 gol atmayı başardı. Özellikle bu sezon takımının turnuvada çeyrek finale ulaşmasında önemli pay sahibi olan "İbra", 10 golle krallık yarışında Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo'nun ardından ikinci sırada bulunuyor.
İbrahimovic, kadrosunda yer aldığı takımları her kulvarda sırtlayan oyuncuların başında gelmesine rağmen Şampiyonlar Ligi'nde İngiliz takımlarına karşı çok vasat bir performans sergiliyor.
-İngiliz takımlarına karşı suskun
İsveçli yıldız, 15 kez İngiliz takımlarına karşı forma giymesine rağmen bu maçlarda sadece 3 gol atarken, söz konusu ekiplere karşı çıktığı 13 karşılaşmada ise gol sevinci yaşayamadı. İngiliz takımlardan en çok Arsenal'e karşı (7 kez) forma giyen İbra, attığı 3 golün tamamını da burada attı. Liverpool'a karşı 4, Manchester United ve Tottenham Hotspur karşı ise 2 kez forma giyen "İbra", İtalyan temsilcisi İnter'de oynadığı dönemde birlikte görev aldığı Portekizli teknik adam Jose Mourinho'nun Chelsea'si karşısındaysa ilk kez forma gelecek. İbrahimovic, bir İngiliz takıma karşı son golünü ise Milan formasıyla Arsenal'i 4-0 yendikleri 2011-12 sezonundaki Şampiyonlar Ligi 2. tur maçında atmıştı.
- Bonservisine servet harcandı
Kariyerinde Ajax, Juventus, İnter, Barcelona ve Milan gibi önemli kulüplerin formasını giyen İsveçli golcü, aynı zamanda bonservisine en çok harcama yapılan futbolcu olarak da öne çıkıyor.
Kariyeri boyunca oynadığı takımlarda kendisine toplam 169,1 milyon avro bonservis bedeli ödenen İbrahimovic, dünyanın en pahalı futbolcusu konumunda. İbra'ya ödenen bonservis bedelleri şöyle:
SezonTransfer eden kulüp (avro)Bonservis Bedeli (avro)
2001/02Ajax7,8 milyon
2004/05Juventus16 milyon
2006/07İnter24,8 milyon
2009/10Barcelona69,5 milyon
2010/11Milan6 milyon (kiralandı)
2011/12Milan24 milyon
2012/13PSG21 milyon
Toplam169,1 milyon

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...