Tüm mal varlıkları iade edildi

/ Kaynak: AA
Tüm mal varlıkları iade edildi

Politika Haberleri  / AA

İlyas Tongüç, 28 Şubat döneminde kapatılan MGV mallarının iadesinin yüzde 95 oranında tapu üzerinde yapıldığını bildirdi.

Eski Milli Gençlik Vakfı (MGV) Genel Başkanı ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, 28 Şubat döneminde kapatılan MGV mallarının iadesinin yüzde 95 oranında tapu üzerinde yapıldığını bildirdi. Tongüç, genel başkanlık yaptığı dönemde MGV'nin kapatıldığını belirterek, MGV'nin milli ve manevi değerlere bağlı gençlerin yetişmesi için hayır yapmak için 1975'te kurulduğunu söyledi. 28 Şubat sürecinde kapatılan MGV'nin kaydının 2005'te tamamen düşürüldüğünü ifade eden Tongüç, böylece tüm mal varlıklarının Vakıflar Genel Müdürlüğüne devredildiğini dile getirdi. Bu süreçte "Benim kullanım hakkını verdiğim vakıf ortadan kalktı, bu nedenle malımın iadesini istiyorum" talepleriyle bazı rücu davaları açıldığını, bazı malların ilk sahiplerine geri verildiğini anlatan Tongüç, "Bu arada çok ilginç bir tablo ortaya çıktı. Kendi mülklerimizde kiracı durumuna düştük çünkü mülk, Vakıflar Genel Müdürlüğünün bünyesine geçti" dedi. En son yapılan değişiklikler ile azınlık vakıflarının mallarının iadesinin yapıldığına işaret eden Tongüç, şöyle devam etti: "Toplumda ciddi bir tepki oluştu. Bir takım azınlıkların mal varlıklarının üçüncü şahıslarda da olsa iadesi konusunda elbette hiç kimsenin bir hak gasbını savunmaması lazım ancak bizim yerli olarak var olan, 28 Şubat'ın çok ağır şartlarında kapatılmış olan böyle bir müessesenin mallarının verilmemiş olması çok üzüntü vermişti. TBMM harekete geçti ve malların iadesiyle ilgili bu senenin başında karar çıktı. Karar tebliğ edildikten sonra kurucular kurulumuzdan hayatta olanların imzası ile başvuru yapıldı ve malların devrine başlandı. Şu anda geldiğimiz noktada devir teslimler yüzde 95 oranında tapu üzerinde yapılmış durumda. Detaylar ile ilgili bir takım pürüzler de tapu müdürleri ile görüşülerek takip ediliyor. MGV, hayatiyetini, mal varlıkları ile tüzel kişiliği ile devam ettirecektir. Bu açıdan önemli bir gelişme."
MGV'nin iade edilen malları arasında binalar ve arsalar bulunduğunu bildiren Tongüç, binalardan bazılarının yıllar içinde kullanılamaz hale geldiğini söyledi. Tongüç, "Genel anlamda yoğun bir gayrimenkul olduğunu söyleyebiliriz" dedi.
28 Şubat sürecinden sonra Vakıflar Genel Müdürlüğüne devredilen mallardan bazılarının elden çıkarıldığına işaret eden Tongüç, şunları kaydetti: "Bizim elimizdeki listelerle bize verilen listeler arasında bir değerlendirme yapıyoruz. Eğer ortada olmayanlar varsa bunların akıbeti ile ilgili arkadaşlarımız araştırma yapıyorlar. Azınlıklarla ilgili vakıf kanununda üçüncü şahıslarda olsa bile alınıp ilgili kuruma devri söz konusu olmuşken bizim bu noktada var olan mal varlıklarımızın elden çıkmış olanlarının peşine düşmememiz düşünülemez. Bunu takip edeceğiz. Çok fazla yok ama bunlar inşallah alındığı zaman genel kurul yaparak inşallah MGV eski hizmet alanında faaliyetlerine devam edecektir
Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...