Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Galatasaraylı Yekta: Mancini bizi etkiledi

/ Kaynak: AA
Galatasaraylı Yekta: Mancini bizi etkiledi

SPOR Haberleri  / AA

Yekta Kurtuluş: "Deplasmanla içerdeki maçlar arasındaki tek fark, evimizde yakaladığımız pozisyonları atıyoruz, dışarıda o açıdan problem çekiyoruz"

Galatasaray'ın deneyimli orta saha oyuncusu Yekta Kurtuluş, evlerinde oynadıkları maçlarda yakaladıkları pozisyonları gole çevirdiklerini, ancak deplasmanda bu konuda sıkıntı yaşadıklarını bildirdi. Sarı-kırmızılı kulübün resmi yayın organlarından Galatasaray Dergisi'ne açıklamalarda bulunan Yekta, iki sezon arka arkaya yaşanılan şampiyonluğun ardından bu sezona daha iyi olacağı umuduyla başladıklarını belirterek, "Bazı sıkıntılarımız oldu, hocanın değişmesi bizi ister istemez etkiledi. Bir de deplasman fobisi var. Bu sezonu etkileyen şeylerden belki de en önemlisi buydu ama son ana kadar yapabileceğimizin en iyisinin peşinde olmaya devam edeceğiz. Galatasaraylı olmak bunu gerektirir" diye konuştu. Yekta Kurtuluş, sarı-kırmızılı takımın deplasman maçlarındaki kötü performansıyla ilgili şunları kaydetti: "Bence deplasmanla iç saha maçları arasındaki tek fark, içeride yakaladığımız pozisyonları atıyoruz, dışarıda o açıdan problem çekiyoruz. Sadece gol kaçırmak, skor üretememek olarak bakmayın duruma. Gol atamıyoruz ve zaman geçtikçe rakip üstümüze geliyor. Kendi üzerimizde bir baskı oluşturuyoruz. Bu durum birçok deplasman maçında tekrar etti. Pozisyon yönünden sıkıntımız olduğunu düşünmüyorum."
- Teknik direktör değişikliği
Sürekli hücumu düşünen teknik direktör Fatih Terim'den sonra savunma yönüne önem veren Roberto Mancini'ye geçişin zor olduğunu anlatan sarı-kırmızılı futbolcu, şöyle devam etti: "Bir takımda hoca değişiyorsa, genelde sistem de değişir. Bizde de öyle oldu. Değişiklikten sonra bambaşka bir sistem başladı. Bir tarafta tamamen hücumu düşünen bir antrenör vardı, Fatih Hoca ile devamlı olarak hücum oynamayı hedefliyorduk, anlayışımız buydu. Diğer tarafta daha çok futbolun savunma yönünü düşünen bir antrenörle çalışmaya başladık. Adaptasyonu kolay olmadı, hatta biraz zor oldu. Ama sisteme alıştıktan sonra işler daha iyiye gitmeye başladı."
- Yabancı oyuncu kısıtlaması
Türkiye Futbol Federasyonu tarafından uygulanan yabancı oyuncu kısıtlaması hakkında açıklamalarda bulunan Yekta, yabancı oyuncu transferine bir kriter getirilmesi gerektiğini savunarak, şu ifadeleri kullandı: "Bu yabancı sınırı arttığından beri milli takımın hali ortada. Bu kaçırdığımız kaçıncı turnuva oldu. Umuyorum bir dahaki turnuvaya katılırız. Ülke futbolu ileri mi gidiyor yoksa geriye mi? Bu tartışılır ama milli takımın olumsuz etkilendiği ortada. Burada yabancı futbolcu transferi yapılırken kriterler olmalı. Bazı takımlarda sadece yabancı futbolcu olduğu için oynayan isimler var. Ben Türk futbolcusunun oynamasından yanayım. Gerçekten şansı hak edip, önü sadece yabancı hayranlığından dolayı tıkanan ve forma giyemeyen arkadaşlarımız var."
Devre arasında Trabzonspor'a transferin söz konusu olduğunun hatırlatılması üzerine Yekta Kurtuluş, Galatasaray'dan ayrılmayı kimsenin istemeyeceğini belirterek, kiralık transfer olma talebinin Karadeniz ekibi tarafından kabul görmediğini söyledi.
Yekta, sonrasında Trabzonspor'a transfer olmak için fedakarlık yaptığını ancak aynı fedakarlığı bordo-mavili kulüpten görmediğini kaydetti.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...