YSK, Yalova kararını verdi

/ Kaynak: DHA
YSK, Yalova kararını verdi

GÜNDEM Haberleri  / DHA

YSK, Yalova'daki itirazları kabul etti.

Yüksek Seçim Kurulu, Yalova'daki itirazları kabul etti. YSK, 124 sandıktaki oyların yeniden sayılmasına karar verdi.

nbsp;Belediye başkanlığı seçimini bir oy farkla Ak Parti'nin kazandığı açıklanan Yalova'da CHP ve Ak Parti'nin yaptığı itirazları görüşen İl Seçim Kurulu kararını açıkladı.

124 SANDIK YENİDEN SAYILACAK

Yalova'da CHP ve AK Parti'nin yaptığı itirazlar üzerine saat 14.00'te toplanan İl Seçim Kurulu, saat 17.00'de itirazların kabul edildiği kararını açıkladı. Kurul, iki partinin itirazlarda bulunduğu toplam 124 sandıktaki oyların yeniden sayılacağını duyurdu.

Yalova İl Seçim Kurulu Müdürü Ali Karadağ tarafından Yalova'da belediye başkanlığı seçimlerini 1 oy fark ile AK Parti'nin kazandığı duyurulmasının ardından CHP ve AK Parti sonuçlara karşılıklı itirazlarda bulunmuştu. CHP'nin iki sandıktaki oyların sisteme yanlış girdiği, Ak Parti 'nin de 2 sandık oylarının sisteme yanlış girmesi ile 2 bin 319 geçersiz Oyun yeniden sayılması konusunda Yalova İl Seçim Kurulu'na yaptığı itirazlar incelenmişti.

İtirazların görüşüleceği İl Seçim Kurulu'nun bulunduğu adliye binasına bugün ilk olarak Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun geldi.
Coşkun'un ardından CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Kocaeli Milletveli Haydar Akar, Bursa Milletvekilleri Sena Kaleli ve Turhan Tayan da adliye binasına geldi. İnce, adliye binasına girerken, "Biz kimsenin hakkını yemedik. Kimseye de hakkımızı yedirmeyiz" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...